HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ennyi volt a Kassai-teamben....

fehgyu 2012.06.21. 18:12

Bevallom, szándékosan vártam ezzel a cikkel.
Kíváncsi voltam, ki mit ír, hogyan értékeli a Kassai Team hibáját, meg nem adott gólját.
Szinte mindenhol elolvastam a cikket, és lényegében mindig elmarasztalják a csapatot, élükön Vad II-vel.
Namármost ezzel csak annyi a bajom, hogy amikor az első meccsükön, a spanyol-olaszon is sorra vétették a hibákat – ott Kassai nem volt formában, itt a segítői – akkor azt szépen elhallgatták itthon.
Sőt, akkor mindenki dicsérte.
Pedig azóta még több alkalommal visszanéztem a meccs vitatott szituációit, és még inkább megbizonyosodtam abban, hogy azon a spanyol-olaszon elmaradt egy kiállítás, egy tizenegyes és három sárga lap.
Ha akkor ezt mind leírják, elismerik a honi médiumok, akkor most nem ért volna minket ekkora pofon.
Mert emberek vagyunk, mindenki hibázhat, és már az első meccsen látszott, Kassai és csapata nincs a toppon ezen az Eb-n.
Van ilyen.
Szóval….elolvastam a cikkeket, és azt vettem észre, most mindenki igyekszik egy kicsit belerúgni Kassaiba, vagy mondjuk inkább Vad II-be.
Nos, én ezt nem teszem.
Sőt, próbálom megvédeni őket.
Mondjuk ez a „Kisbika” esetében – Vad II. Istvánnak a beceneve ez, és mi majd 20 éve ismerjük egymást, együtt végeztük a játékvezetői tanfolyamot – nehéz lesz.
Bevallom, fogalmam sincs, mit nézet Pista, mert ezt a gólt hat méterről látnia kellett volna!
Azt is el kell mondanom, hogy egyáltalán nem értem, neki miért azon az oldalon kell állnia, amelyiken egyébként az asszisztens is rohangál. Így ugyanis eltakarja előle a kilátását, ellenkező esetben azonban Erős „partjelző” javíthatta volna a hibát.
Igaz, előtte ő is hibázott, ugyanis az egész akció lesről indult.
Azaz ha Erős sporti karja a magasba lendül, az angolok jöttek volna szabadrúgással, és most nem lenne miről beszélni.
Így viszont van: két magyar játékvezető egy támadás 8-10 másodperce alatt két óriásit hibázott.
Azt hiszem, ha Erős nem húzza a lest, de Vad II látja a gólt, akkor is utazhatott volna haza a Team, hiszen így szabálytalan gólt szereztek volna az ukránok.
És akkor most erről beszélne mindenki.
Ez a 22-es csapdája, melyet csak akkor kerülhettek volna el, ha Erős látja a lest.
És itt van az a pont, amiben meg kell védenem.
Nem is láthatta.
Az egész szituáció egy 60 métere előre ívelésből kezdődött, és aki állt már az oldalvonal mellett zászlóval a kezében, az pontosan tudja – aki nem, annak most elmondom -, hogy emberi szem egyszerűen nem érzékelheti a labda elrúgásának pillanatát 60 méterről úgy, hogy közben a játékosok mozgását is figyelni kell.
Egyszerűen nem ekkora az ember térlátása.
Most azt mondom, a sors akarta így.
Talán jobb is Kassainak, hogy ez a hiba közbeszólt.
Mi magyarok ugyanis már elkönyveltük, hogy ő vezeti majd ennek az Eb.-nek a fináléját, ám ez egyáltalán nem volt kőbe vésve.
Mi magyarok hajlamosak voltunk arra, hogy rá vetítsük mindazt, amit a magyar válogatottól akarunk látni.
Mi magyarok úgy éreztük, Kassai képviseli az országot – ez így is van – és neki kutya kötelessége döntőt vezetni.
Hát uraim és hölgyeim, ez koránt sincs így.
Kassai szerintem is a világ legjobb játékvezetői közé tartozik, de itthon már az elutazása előtt annyiszor feltették neki azt a kérdést, hogy „ugye ön jut be a döntőbe”, mint mondjuk Cseh Lacinak vagy Berki Krisztiánnak az olimpiai aranyérem megszerzésének kérdését.
Kassai egyébként ezen a meccsen szerintem nem hibázott nagyot, a gól nem láthatta, tehát hagyatkozott segítőire.
Ha viszont az a két meccs egészét nézem  - az olasz meccsen például Ring György, a másik asszisztens húzott egy olyan lest, amely nem volt az, megállítva így az olaszokat ziccerben – az egész csapat teljesített úgy, hogy nem is lett volna szabad tovább szerepeltetni az Eb-n.
Ahogy mondani szokás: most ennyi volt bennük.
Kérdés, a nemzetközi szövetség képviselői mennyire veszik zokon ezeket a hibákat – tudom, hogy most még azt mutatják, annyira ne, de mindenki elhiheti, az őszi BL. meccsek küldésein érezhető lesz a mostani leszereplésnek a hatása – azaz van-e visszaút a legjobbak közé Kassaiéknak.
Én remélem, igen.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr464603228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása