HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Hol lesz az első edzőváltás?

fehgyu 2013.08.16. 11:09

Tavaly ilyenkor már túl voltunk az első edzőváltáson az NB I-ben - augusztus 1.-én Kis Károlyt Máté Csaba váltott a Paks kispadján – sőt, az augusztus 20-ai, ünnepi hétvége után Détári Lajos munkáját is megköszöntötték a Ferencvárosnál. Megnéztük, idén ki lehet az első tréner, akitől elbúcsúzik kenyéradója.

Kondás Elemér (Debrecen) – 0 százalék
A Loki korai, és az idegenbeli mérkőzés után váratlan nemzetközi kupabúcsúja után sokan már a vészharangokat kongatták Debrecenben, ám a Kondás-csapat nagyszerű bajnoki kezdéssel elhallgattatta a „károgókat”. A piros-fehérek 100 százalékos teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, Kondás Elemérnek pedig egyáltalán nem kell félnie egy eseteges edzőváltástól.

José Gomez (Videoton) – 0 százalék
A székesfehérváriak portugál mestere hasonló cipőben járt, mint Kondás Elemér, azaz a Videoton meglepő Európa-liga leszereplése után sokan már Mezey Györgyöt látták álmaikban a kispadon. Ráadásul a kiesés mellett arról is lehetett olvasni, hogy Gomeznél nem ugyanaz a fegyelem a csapaton belül, mint volt elődjénél, Sousánál. Persze, mindez csak a szurkolók fejében fogalmazódott meg, a vezetők megbíztak a portugál szakemberben, és az eredmények eddig őket igazolják, hiszen a Vidi mind a három meccsét megnyerte.

Horváth Ferenc (Paks) – 0 százalék
A paksi vezetők örömükben tapsolhatnak, hiszen eddig úgy néz ki, megérte a nyári tortúra, megérte küzdeni Horváth Ferencért. A fiatal edző ugyanis nem hangzatos nyilatkozataival, de eredményeivel is bizonyítja rátermettségét.

Tóth Bálint (Pápa) – 0 százalék
Eddig igazi sikersztori Tóth Bálint újbóli pápai szerepvállalása: a tréner jött, látott, és győzött. Előbb benntartotta az NB I-ben a már fél lábban már a másodosztályban járó csapatot, majd az új idényben három meccsen hét pontot gyűjtött a sárga-kékkel.

Ricardo Moniz (Ferencváros) – 0 százalék
Talán a legjobb marketinggel rendelkező edző az élvonalban, hiszen egyik edzőről sem lehet többet olvasni, hogy milyen jó választás volt szerződtetni. Monizt rendesen „felépítették” a sajtó és a közvélemény számára is, más kérdés, hogy az „idén mindenkit elsöprő” Ferencváros eddig felemás képet mutatott. A pécsi nyögvenyelős győzelem után nagyon rossz játékkal kikaptak a Videotontól, igaz, utána hátrányból megnyerték a Győr elleni rangadót. Most az MTK következik, de az eredménytől függetlenül sem kell tartania Moniznak a menesztéstől.

Bekő Balázs (Kecskemét) – 0 százalék
Mint ahogy nem kell tartania ettől Bekő Balázsnak sem. Az élvonal abszolút újoncának bemutatkozása jól sikerült, igaz, Bekő gyorsan megérezhette, milyen az, amikor a tréner a kispadról szemléli csapata vergődését. A Mezőkövesd elleni 6-2 csúnya vereség volt, de Kecskeméten még így is minden rendben van.

Garami József (MTK) – 0 százalék
Úgy néz ki, ha az ég a földdel összeér, akkor is Garami József lesz az MTK edzője. Ez nem is csoda, hiszen talán nincs még egy tréner, aki úgy tudná kezelni az MTK-nál lévő helyzetet, mint az NB I korelnökének számító Garami. A mesteredzőnek kis túlzással nem évről-évre, hanem hétről-hétre kell új csapatot építenie huszonéves fiatalokból. És amellett, hogy ezt a feladatot tökéletes megoldja, az eredmények sem maradnak el.

Kozma István - Marc Leliévre (Újpest) – 10 százalék
Papíron ugyan Kozma István irányítja az Újpestet, de hogy valójában ki is az igazi vezetőedző, azt talán csak Roderick Duhatelet tulajdonos tudja. Az eredményesség miatt egy ideig biztosan nem lesz váltás a kispadon, hiszen úgy néz ki, a belga üzletembernek nem az a legfontosabb, hogy a lilák épp hányadik helyen állnak a bajnokságban. Igaz, ismerve a szurkolókat, ők már nem sokáig tűrik a mostani helyzetet.

Artner Tamás (Haladás) – 0 százalék
Szombathelyen hasonló a helyzet, mint az MTK-nál, azaz minimum földindulásnak kellene történni ahhoz, hogy edzőváltás történjen. Artner Tamás ugyanis nagyszerűen építi be a fiatalokat a Haladásba, és a stabil középmezőnyt mindig tudja hozni a csapattal. Többre meg nem nagyon vágynak Szombathelyen.

Véber György (Mezőkövesd) – 0 százalék
Ha nem jönnek az eredmények, az NB I mindenkori újonc csapatainak vezetői előszeretettel keresik az edzőben a hibát. Na, ez az, ami Mezőkövesden egyelőre nem fordulhat elő, más kérdés, hogy a szurkolók által már-már istenként tisztelt Vébert a drukkerek talán nem is engednék leváltani. Legalábbis egy ideig nem.

Pintér Attila (Győri ETO) – 35 százalék
Kissé labilissá vált a győri kispad, ami az eredményeket nézve nem is csoda. A magyar bajnok simán kiesett a BL-ből – más kérdés, hogy a sokak által lesajnált Maccabi már biztos főtáblás a Bajnokok Ligájában -, de míg a Loki és a Vidi a bajnokságban javította a kupafiaskót, addig a Győr ezt nem tudta megtenni. A három meccsen szerzett két pont nem túl veretes eredménysor, hétvégén a csapatnak nyerni kellene Pécsett, ellenkező esetben akár még forróvá is válhat a helyzet Pintér számára.

Tomiszlav Szivics (Diósgyőr) – 5 százalék
Ha csak az eredményeket nézzük – két döntetlen mellett egy 4-0-s vereség a Debrecentől – akkor akár edzőváltásra is gondolhatnánk az évek óta nemzetközi kupaszereplésre vágyó, de csak a középmezőny hátsó részéhez tartozó Diósgyőrnél. Ha viszont azt nézzük, hogy a klub vezetői simán megengedték az edzőnek, hogy páros lábbal rúgja ki a klub legjobban fizetett játékosát – ugye senki nem hitte el teljesen a „Rudolf havi majd tízmillióért nem érzi jól magát” szöveget -, sőt, további, sztárként kezelt játékosok kirúgásának lehetőségét, akkor láthatjuk, hogy Szicsics mester helye – egyelőre – biztos.

Marco Rossi (Budapest Honvéd) – 25 százalék
Más a helyzet a Honvéd olasz mesterével, aki tavaly nagyszerű eredményt ért el a csapattal, idei eredménysora viszont nem túl fényes. Igaz, lehet, hogy nem az edzőben, sokkal inkább a klub igazolási politikájában kell keresni a hibát, hiszen amíg meghatározó játékosok távoztak a klubtól, addig nem is másod vagy harmad, sokkal inkább negyedrangú idegenlégiósok érkeztek Kispestre. Igaz, az ilyen tények nem mindig szokták érdekelni a Honvéd tulajdonosát.

Benczés Miklós (Puskás Akadémia FC) – 15 százalék
Volt, aki három meccs után 9, de legalább 7 pontot álmodott a Puskás Akadémiának, hiszen a újonc csapat sorsolása igen kedvezően alakult. Más kérdés, hogy arra senki nem számított, hogy egy fél csapatra való sérült játékosa lesz a felcsútiaknak – ráadásul a kezdőnek számító, meghatározó játékosok közül. Benczés Miklós megbecsült tagja a Puskás Akadémia közösségének, de azért egy győzelem biztosan jól jönne a trénernek.

Márton Gábor - Lőrincz Emil (Pécs) – 80 százalék
Pécsett kezd bebizonyosodni, hogy fantomedzővel nehéz eredményt elérni. Hivatalosan Lőrincz Emil az edző – hiszen neki van meg a megfelelő végzettsége – nem hivatalosan viszont Márton Gábor a „főnök”. Az más kérdés, hogy ketten együtt sem tudtak még összehozni egyetlen pontot sem. Pécsett megéltek már edzőváltást akkor is, amikor jól ment a csapatnak – Kiss László kirúgásakor az NB II első helyén állt a csapat, míg Mészáros Ferenctől az NB I hatodik helye is kevés volt -, így egy hétvégi, Győr elleni vereség akár az edzőpáros utolsó fellépését is jelentheti.

Prukner László (Kaposvár) – 5 százalék
Három meccs, nulla pont, Mégis, Prukner László helye biztosnak tűnik a kaposvári csapatnál, hiszen ő kicsiben ugyanazt csinálja, mint Garami József az MTK-nál. Minden évben (minden héten) új csapatot épít, ráadásul úgy, hogy neki nincs ott egy Sándor Károly Labdarúgó Akamédiai háttér. A Kaposvár minden évben nehéz időket él át, de végül mindig valahogy NB I-es marad, ráadásul a vezetők sem szoktak felelőtlenül edzőt váltani.

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr325463451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása