HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az Egervári-Szombathely-Pomáz háromszög, avagy miért lehetett válogatott Guzmics és Devecseri

fehgyu 2013.10.18. 13:59

Sokan, sok elképzeléssel előálltak már azzal kapcsolatban, hogy lehetett válogatott az „örök tizedik” Haladás két védője, Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd. Most a mifocink.com felfed egy eddig elő nem citált kapcsolatot a Haladás és Egervári között.


devecseri

Lothar Matthäus óta tudjuk, ebben az országban bárki lehet válogatott, akinek jó menedzsere van, na meg aki meg tud egyezni a kapitánnyal. A derék német kipróbált több mint nyolcvan játékost, volt nála középhátvéd Vincze Ottó, de a bundabotrányba keveredett Kapcsos Vincze is neki köszönheti, hogy egyszer életében felvehette a nemzeti mezt. Mondjuk, az ő szerepeltetésénél nagyobb vicc, hogy mindezt egy amerikai egyetem „hátsó füvesén”, Antigua és Barbuda ellen tehette ezt meg.

Na de vissza Egervárihoz, Guzmicshoz és Devecserihez.
A volt kapitány és a két védő között különös kapcsolat áll fenn.
Egy kapcsolat, melynek mozgatórúgója egy harmadik személy, na és egy másik klub.

Guzmics és Devecseri ugyebár a Haladás labdarúgója.
Annak a Haladásnak, melynek egyik tulajdonosa a volt válogatott játékos, Halmai Gábor.
És itt jön a képbe egy eddig meg nem nevezett futballklub, egy szóba sem került város, Pomáz.

A Pest-megyei város ugyanis nem csak azzal kapcsolódik a közelmúlt magyar válogatottjához, hogy a volt szövetségi kapitány itt lakik, hanem azzal is, hogy itt működtetti immár évek óta a nevével fémjelzett focisulit.

Nem fogják kitalálni, milyen néven:
Egervári-Halmai Focisuli SE.

Ezen utánpótlás-nevelő klub tulajdonosa ugyanis Egervári Sándor és Halmai Gábor (és Petroff Miklós), technikai vezetője pedig Halmai Anita. Így persze nem volt nehéz „nem észrevenni” a Haladásban pallérozódó két védőt, akik nyilván jobban eladhatóak lesznek egy-két válogatottsággal a hátuk mögött.

És hogy mennyire nem lövünk mellé ezzel a felvetéssel, azt bizonyítja, Guzmics Richárd iránt a romániai, ellenfélnek adott gólpassz után rögtön nagyobb lett az érdeklődés – legalábbis az NS. szerint. Napilapunk ugyanis néhány nappal a magyar futball egyik leggyászosabb idegenbeli szereplése után már arról számolt be, hogy az izraeli Beitar Jeruzsálem szeretné soraiban tudni Guzmicsot.

Persze nem tudjuk, ez mennyire volt valós érdeklődés, és mennyire a honi sajtóban elterjedt „fizetett hirdetés”, tény, Guzmics azóta sem költözött Izraelbe.
Mint ahogy valószínűsíthető az is, hogyha valóban nemzetközileg ismert szakember veszi át a válogatott vezetését, akkor e két játékos a nemzeti csapat közelébe sem kerül többet.

Olvasd te is a mifocink.com oldalt, ahol saját cikkek mellett napi 4-5, a magyar futballal kapcsolatos hírt is találsz.

Fehér György

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr75584129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pagodalom 2013.10.19. 09:40:30

En ezt el is hiszem. Itt minden csak a penzrol szol, ugy latszik.

a.magyar 2013.10.22. 12:17:47

Bájos volt,ahogy Egervári kikérte magának a feltételezést is!!!:-))))Mi lett volna,ha Mátyussal közös a focisulija????Akkor a teljes REAC védősor válogatott lett volna!!!!
süti beállítások módosítása