HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az MLSZ átveri az embereket!

fehgyu 2013.09.16. 16:34

Az MLSZ átveri az emberek akkor, amikor azt kommunikálja, mindenben támogatja az amatőr labdarúgást. A mifocink.com birtokába jutott egy amatőr futballcsapat TAO-os pályázatának elbírálása. Ebből kiderül, hogy nem teljesen igaz az, amit az MLSZ hirdet, a határozat ugyanis kimondja: „az öltöző építése megnevezésű projektelem megvalósítását az MLSZ  hatósági jogkörében eljárva NEM TÁMOGATJA.

Az MLSZ vezetői – és Orbán Viktor is – folyamatosan az amatőr futball megmentőjeként tetszeleg. A kluboknál az elmúlt hónapokban kezdenek rájönni, azért nem minden úgy igaz, ahogy azt mondják.

Több klub is panaszkodott már arra, hogy a március 8-án megnyert TAO-s pályázatok összegét az MLSZ a mai napig nem juttatta el a csapatoknak. Ezeket az összegeket a szövetség a saját büdzséjéből biztosítja a kluboknak, de érdekes, hogy a saját maguk által szabott fizetési határidőt már háromszor is módosították, de pénzt  még egyik egyesület sem látott.

Május 31-én pedig eljött az éves TAO-s pályázatok leadásának határideje, de több klubnál óriási csalódással élték meg a pályázatok elbírálását.
Szinte minden amatőr csapat pályázatának összegét 50-60 százalékkal csökkentették. Úgy, hogy ezeket az összegeket a klubok képviselői kalapozzák össze a cégektől.

A mifocink.com birtokába jutott egy amatőr csapat pályázatának elbírálása.
A klubnál jelenleg öt korosztályos és egy felnőtt csapat játszik, az igazolt futballisták száma 80 és 100 közé tehető.

A klub vezetői a működési költség mellé egy öltöző építési tervet nyújtottak be, mondván, ennyi gyerekhez kettő, azaz két öltöző – meccsnapon ugye ez egyre redukálódik, hiszen a másikat a vendégcsapatnak kell biztosítani – kevés.

A pályázati kiírás szerint egy ilyen építés megvalósításához 30 százalék önrészt kell biztosítani, ezt a klub összekunyerálta, és várta a döntést.

Meg is jött.

A klub megkapta a működésre kért pénzt – az elnök szerint, ha ezt sem kapták volna meg, bezárhatnák a kaput -, de az öltöző építését az MLSZ nem támogatja.

Az amatőr futball megmentőjeként tetszelgő szövetség nem támogat egy amatőr klubot abban, hogy az ott focizó gyerekek ne negyvenen-ötvenen öltözzenek egy 15-20 négyzetméteres öltözőben.

És most nehogy azt gondolja valaki, hogy 100 milliós összegekről beszélünk.
Nem, a klubnál nem akartak stadiont építeni.
Csak két öltözőt.

A birtokunkba került határozat szerint viszont erre nem lesz lehetőségük.
„Az öltöző építése megnevezésű projektelem megvalósítását az MLSZ  hatósági jogkörében eljárva NEM TÁMOGATJA, ezért – figyelemmel a TAO tv 22/C §-ának (4) bekezdés e pontjában meghatározott 70 százalékos támogatási intenzitásra – a kérelmező sportfejlesztési programjának tárgyi eszköz beruházás, felújítás jogcím alá tervezett költségét 6.428.122 Ft támogatási összeggel csökkentem.”

Na, így támogatja az MLSZ az amatőr futballt.

Fehér György

Olvasd te is a mifocink.com oldalt, ahol saját cikkek mellett napi 4-5, a magyar futballal kapcsolatos hírt is találsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr325517344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása