HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Csak ülök és remélek

fehgyu 2013.09.03. 09:31

Az évtized meccsének is nevezhetem a román-magyart. Azt a meccset, amely nagy valószínűséggel a csoport második helyéről, pótselejtezős álmokról döntenek. Nézem a magyar válogatott keretet és…..csak ülök és remélek.

Remélem, hogy bármelyik kapusunk véd majd, olyan lesz, mint Szuperman. Nem ismer majd lehetetlent, nem ismer majd védhetetlen lövést.

Remélem, hogy Egervári megtalálja majd a megfelelő védősort.
Nem lesz könnyű dolga.
Sokszor kritizáltam már a kapitányt, de valljuk be őszintén: nemhogy négy, de talán egyetlen egy, nemzetközi szinten teljesíteni képes védőnk sincs.
Senki.
És ebből nagyon nehéz összetenni egy védelmet.

Remélem, hogy középpályásaink felszívják magukat.
Két-három évvel ezelőtt azt vallottam, hogy a középpályánk, vagy legalábbis az ott játszók közelítenek Európa középmezőnyéhez.
Hát, ez mostanra alaposan megváltozott, és inkább távolodunk, mint közelítünk ahhoz a bizonyos középmezőnyhöz.

Persze a legnagyobb név Dzsudzsák Balázs.
De csak nekünk.
Nehogy bárki azt gondolja, hogy Európa nagyobb csapatai közül bárki számon tartja őt. Az átigazolási időszakban bedobott csapatnevek csak egy nagyszerű pr. tevékenység gyermekei. És valljuk be magunknak is, a Dinamóra is azért tekintünk úgy, ahogy, mert egyrészről ott van Dzsudzsák (nekünk az Anzsi is sztárcsapat volt, mert Balázs ott játszott), másrészről halványan azért még bennünk él, hogy a csapat egy letűnt korszak zászlóshajója. De tudja valaki, mikor ért el európai sikert az orosz csapat, amely inkább hasonlít egy nyugatról hazatért/hazazavart orosz „sztárocskák” gyűjtőhelyének, mintsem sztárklubnak.
1972-ben, amikor a KEK-döntőben kikapott a Rangerstől
Persze, a pénzcsap azért nyitva van.

Mellette Varga József a Middlesbroughba játszik – ez az angol másodosztály.
Hajnal Tamás az Ingolstadtban szerepel – ez a német másodosztály
Koman Vladimir két évben még a Monaco játékosa volt, tegnap a nem túl ismert orosz Krasnodar a még ismeretlenebb orosz újoncnak, az FK. Uralnak adta kölcsön.
Lovrencsics Gergő a Lech Poznan játékosa, akit mostanában saját edzője is kritizált, és akinek Egervári eddig egy félidőt adott a bizonyításra.
Mellettük Szakály Péter, Kovács István és Elek Ákos a magyar középmezőnyben edződnek.

Remélem, hogy a támadók közül Szalai Ádám átmenti formáját, Böde Dániel megtalálja góllövő cipőjét, mert idén azért még adós góljaival.
Remélem, hogy Szabics Imre nem felejtett el gólt lőni, és remélem, hogy Németh Krisztián nem olyan arányban használja majd ki helyzeteit, mint teszi azt Hollandiában.

De leginkább azt remélem, hogy sem a játékosoknak, sem pedig a kapitánynak nem lesz tele a gatyája – mert bizony ez már oly sokszor előfordult a közelmúltban.

És azt is remélem majd, hogy szombaton csupa szép és jó dolgokat írhatok majd – mert ez azt jelentené, hogy megvertük a románokat.

Olvasd te is a mifocink.com oldalt, ahol saját cikkek mellett napi 4-5, a magyar futballal kapcsolatos hírt is találsz.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr795493039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása