HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A káosz ára

fehgyu 2012.05.14. 20:15

Előre bocsátom, hogy mivel csütörtöktől külföldön voltam, egyetlen mérkőzést sem láttam a fordulóból, de nem is egy meccsről szeretnék írni.


Bevallom, nagyon sajnálom Markovits Lászlót.

A Vasas SC elnökében egy nagyszerű és korrekt embert ismertem meg aki….aki sajnos minden jóindulata ellenére most vastagon benne van a csapat kiesésében.

Benne, mert ha anno nem adja el a futballcsapatot egy kóklernak, egy szerencsevadásznak, akkor most biztosan nem arról beszélnénk, hogy vajon visszajut-e gárda rögtön az NBI-be.

Emlékszem, amikor aláírta Faragó Attilával a szerződést, megkérdeztem tőle: Laci, biztos jó ez?, azt mondta, nyugodjak meg, minden garancia rendben van.

Ma már tudjuk, Faragó Attila egyben volt jobb versenytársainál: jobban, hitelesebben meg tudta téveszteni Markovitsot.

Talán az nyugtatta meg a Vasas elnökét, hogy a másik igazi kókler, Berki Krisztián – aki szintén „versenybe szállt” a Vasasért – nem tudta átverni. Talán azt gondolta, Berkinél nem jöhet rosszabb. (Az, hogy Faragó rosszabb-e, mint Berki, nem tudom, de legalább egyforma „képességű” a két ember.)

Persze, azt biztosra veszem, hogy Markovits elnökként mindent megtett, hogy biztos kezekbe tudja a csapatot, de Faragó átverte őt. Látta, tudta ezt már akkor, amikor kiderült, az új tulajdonos az ígéreteit már az első napokban nem tartja be, de akkor már nem tudott mit tenni. (Sőt, a klub kasszájából adott pénzt, sok pénzt, hogy ne dőljön össze a rendszer)

Faragó ugyanis már az első hónapban nem adott fizetést a játékosoknak.

 Az első hónapban!

Szinte nem is volt igaz szava.

Kis túlzással akkor is hazudott, amikor kérdezett.

Ez káoszhoz vezetett. Igazi káoszhoz.

Vereségekhez, edzőváltásokhoz, tartozásokhoz, játékos sztrájkhoz, pontlevonáshoz, verekedéshez, és kieséshez.

Legutóbb például állítólag Bárányos Zsolt vonta felelősségre az egyik védőt, hogy merre járt a paksiak góljánál.

Nem tudom, és nem is értem mi jogon tette ezt.

Emlékszik valaki Bárányos Zsolt egyetlen momentumára, egyetlen megmozdulására – azon kívül, hogy felháborodott, mert a Róma elleni gálameccsen csak egy félidőt játszhatott.

Én bizony egyre sem.

Bárányos pont úgy nem tett semmit, ami feljogosítaná őt a számonkérésre, mint a többi vasas játékos. A baj csak az, hogy válogatott – és sokat kereső – játékosként neki kellett volna a vállán vinni a nehéz helyzetbe kerülő csapatot.

Válogatott játékosként neki kellett volna példát mutatni a többieknek.

Neki kellett volna gólokat lőni, gólpasszokat adni, de ha kellett csúszni-mászni, védekezni.

De ő ezt nem tette, mert……mert ő erre (eddigi pályafutását elismerve) nem képes

És hogy visszajut-e a Vasas egyből az NBI-be?

Nehéz megmondani.

A Fradinak három évbe telt, mire sikerült, az MTK most megmutatta, hogyan kell ezt gyorsan csinálni.

Szerintem – és ez kifejezetten az én, saját, szurkolói véleményem – nem sikerül majd egyből a visszajutás, de ha a piros-kékek rám cáfolnak, akkor első leszek, aki üdvözli majd a sikert.

Addig is remélem, Faragó Attila egyszer megbűnhődik azért, mert ezt a káoszt előidézte.

 

Fehér György

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr834508558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vm120272 2012.05.20. 19:04:12

Egyet értek az utolsó mondattal, és remélem nem csak ezért fog bűnhődni, hanem minden más elkövetett tettéért is megkapja méltó büntetését.

zzs200819 2012.05.21. 08:56:26

Farago attilla a magyar foci a Vasas tönkre tevoje börtönbe vele . De tényleg ez egy b. Szervezet farago, füzesi, Vig, dávid,Hangyási, Vájer, Lauer, brutoczki , Ambrus, dr Botos, miért vannak meg ezek az emberek szabadlábon!

trustful 2012.05.21. 10:12:05

@zzs200819: Igazad van, de nem csak a focit, hanem nagyon sok céget, tisztességesen dolgozó embereket és családokat tettek tönkre, Faragó vezetésével. Itt az ideje, hogy méltó helyükre kerüljenek, ahogyan írod is.
süti beállítások módosítása