HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Meccsnézésre ítélve!

fehgyu 2012.04.16. 16:14

Szerencsésnek mondhatom magam, mert Európa számos stadionjában nézhettem már meg futballmérkőzést, arról már nem is beszélve, hány NBI-es és NBII-as összecsapáson voltam jelen.
Olyat azonban még sehol nem tapasztaltam, mint amit tegnap a kispesti drukkereknek kellett átélniük. Az újpesti rendezők ugyanis lényegében meccsnézéssel büntették őket.
Történt, hogy a kispesti vezérszurkolók, megelégedve csapatuk gyenge játékával az összecsapás 30. percében fogták magukat, és elindultak haza.
Nekik szerencséjük volt, mert még időben döntöttek a távozás mellett.
A kispesti szurkolók maradék része ugyanis a második félidő 10. percében szeretett volna távozni a stadionból, de a biztonságiak nem engedték őket el.
Olyanról már hallottam, hogy a biztonsági szolgálat nem enged valakit be egy mérkőzésre, de olyannal szerintem még senki nem találkozott, hogy valakit, vagy valakiket nem engednek el a meccs közben.
A rendezők ezzel meccsnézésre ítélték a kispesti drukkereket.
Az indok vicces, nevetséges és tragikomikus egyben, na és pontosan jellemzi a magyar labdarúgás helyzetet – hiszen egy NBI-es összecsapás megrendezése is a magyar labdarúgás része.
Szóval a drukkerek azért nem mehettek haza meccs közben, mert a rendőri biztosítás későbbre volt megrendelve számukra, a szervezők pedig azt mondták: ha együtt jöttek, együtt is menjenek haza a drukkerek. Még akkor is, ha van köztük olyan, akik nem is ismerik egymást.
Ezzel lényegében meccsnézésre ítélték a távozni készülő drukkereket.
De ami ennél is fontosabb – legalábbis azt hiszem -, bűncselekményt követtek el.
Bevallom, nem igazán vagyok a jogban jártas, de jelenlegi ismereteim alapján ez a cselekedet teljes mértékben kimeríti a személyi szabadság korlátozását (Ha tévedek, akkor elnézést, és szívesen elolvasnám, más mit is gondol erről).
A kispesti drukkerek ugyanis saját pénzükön utaztak el Újpestre, ott a saját pénzükön vásároltak belépőjegyet, és igenis jogukban áll úgy dönteni meccs közben, hogy nem érdekli őket tovább az összecsapás.
Ebben az esetben pedig igenis joguk van szabadon távozni a stadionból.
Egy embernek, de akár az összes szurkolónak is.
Ilyen szempontból ugyanis – legalábbis szerintem – egy futballmeccs egyáltalán nem különbözik egy mozi vagy egy színházi előadástól. Ha onnan el kell mennem, hát elmegyek.
A legfurcsább azonban az, hogy egy nap elteltével – és úgy, hogy a kispesti drukkerek később hangot is adtak elégedetlenségüknek – még egyetlen felelős futballvezető sem kérdezett rá, mi is történt pontosan.
Na és arra is kíváncsi lennék, hogy ez a korlátozás csak a kispestiekre vonatkozott, vagy ha egy újpesti mag szeretett volna távozni, akkor előttük is bezárták volna az ajtókat.
És sajnos egyetlen MLSZ vezető sem emelte fel a telefont, és hívta fel az újpestieket megkérdezve, vajon hogy gondolták azt, hogy a drukkerek a meccs közben nem mehettek haza.
Mert bizony ez is egy bizonyítvány a magyar labdarúgásról.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr424454810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása