HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A paraszt az paraszt....

fehgyu 2012.02.13. 15:08

Dolgozik hazánkban egy edző – akinek a nevét még mindig nem írom le – aki első lépésként szétzúzta a Videoton történelmének első bajnokcsapatát, aki magyar válogatott játékokat lehetetlenített el, és hozott helyükre másod-harmadrangú légiósokat. Aki lefejelt – máig tisztázatlan körülmények között – egy sportújságírót, aki ezek után nem kért bocsánatot, sőt, aki el sem ment a békítő tárgyalásra, mondván nincs rá ideje.
Ez az edző most újabb, elégtelen minősítést írt saját magáról, amikor nem fogadta el a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Egervári Sándornak az üdvözlését.
Rólam nem lehet azt mondani, hogy nagy "Egervári fan" lennék, mert ugyan elismerem az eddig elért eredményeit, ezen az oldalon is számtalanszor írtam már nem épp pozitív véleményt döntéseiről.
Az azonban igazi bunkóság, ha egy klubedző – legyen az magyar vagy külföldi – nem fog kezet a mindenkori magyar kapitánnyal. Ez ugyanis azt mutatja, hogy ő felsőbbrendűnek érzi magát.
A sztori az – ha még valaki nem hallott volna róla –, hogy a Videoton a törökországi Belekbe utazott  edzőmeccset játszani, a repülőtéren Egervári Sándor üdvözölte a magyar bajnok játékosait. A szövetségi kapitány kezet nyújtott Paulo Sousának is, aki azonban nem fogadta az üdvözlést.
"Valóban megtörtént az eset. Minősíteni nem akarom a gesztust, szerintem ez a tréner munkáltatójának a feladata. Sajnos így nagyon nehéz együttműködésről beszélni, és ez nem az én hibám" - mondta a Nemzeti Sportnak Egervári Sándor.
Javítanom kell magam: ez nem bunkóság, tehát nem egy viselkedésforma.
Ilyet csak egy bunkó csinál.
És igen, azt gondolom, az ilyen viselkedést egyetlen magyar csapat tulajdonosa sem engedhet meg az alkalmazottjának, mert azt sugallja, hogy ő mindenki felett áll. Ha emellett szó nélkül elmegy a Vidi első embere, akkor lovat ad az edző alá, aki ezek után még inkább azt gondolja majd: mindent megtehet.
Persze, lehet, hogy semmit sem érne a feddő szó.
Mert mint a mondás tartja: a paraszt az paraszt Pesten is, Bécsben is. Esetünkben Fehérváron is, Portugáliában is, és Törökországban is.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr524101643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása