HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Fradi-Újpest szurkolói egyetértés

fehgyu 2011.08.07. 21:16

Kevés dolog van, amiben egyetért egy Újpest és egy Ferencváros szurkoló. Most viszont ez a helyzet is előfordult. Mindkét tábor tagjai tudják: ez így nem mehet tovább.
Időrendi sorrendben haladva: előbb a Ferencváros kapott ki hazai pályán a Pécstől. A zöld-fehérek az első félidő első felében még veszélyesek voltak a pécsi kapura, aztán már csak mezőnyfölényben játszottak. Érdekes volt látni, hogy a majd két méter magas Félix három lépésről hogyan fejelt teljesen szabadon - a kapu fölé.
A pécsiek előbb csak a döntetlen megtartására törekedtek, aztán megérezték, hogy most nyeretnek az Üllői úton. Bajzát például már az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna. Neki nem sikerült, ám jött Nagy Olivér, aki egy nagyszerű egyéni alakítás után megszerezte a 3 pontot érő gólt.
Persze, igazságtalanok lennénk, ha nem mondanánk el, a Fradi ezen a napon a szerencsével is hadilábon állt.
A szurkolót azonban ez nem érdekli, neki csak az eredmény a fontos. Mentek is a drukkerek a székház elé - vagy 150-en. Bezzeg, ha 10-15-20 évvel ezelőtt így rajtolt volna a csapat, 5-10 ezren tüntettek volna a bejáratnál.
Fájó, ma már ki se mennek ennyien egy bajnoki meccsre.
Igaz, akkoriban nem lett volna edző - talán Nyilasi Tiboron kívül - aki épp bőrrel megúszta volna azt, hogy egy ilyen bajnoki kezdés után (4 meccs, két döntetlen, két vereség). kimegy a szurkolókhoz.
Persze, már önmagában is érdekes ez a kaposvári hódítás az Üllői úton. Prukner mester ugyanis szépen lassan elhozta a Fradihoz az összes egykori játékosát - hogy miért, azt csak ő maga tudja. (erről holnapi cikkemben írok bővebben, de elöljáróban csak annyit, alig egy évtizeddel ezelőtt Pest Krisztián - aki akkor épp Pécsett játszott - egy interjúban elmondta nekem, hogy a magyar első osztályban előfordul olyan, hogy egy edző viszi magával kedvenc játékosait az új csapatához - aki aztán a fizetése egy részét visszaadja a trénerek, az új szerződése hálájaként).
Minden esetre Pruknernek most még sikerült lecsitítania a székház előtt tüntetőket, bár a szurkolók már a lefújás pillanatában a lemondását követelték.
Prukner László talán épp utolsó mondatait mondta a Fradistáknak, amikor Újpest útjára indult a labda. A Megyeri úton egy fokkal nagyobb a baj, mint a Népligetben, hiszen a Paks elleni összecsapás kezdetéig nemhogy pontot, de még gólt sem szereztek a lilák.
Nos, utóbbira azért most volt lehetőségük, ám Rajczi büntetőjét védte a paksi kapus. Nem tudta a bravúrt lemásolni a lilák hálóőre: előbb Éger, majd Vayer is büntetőből talált az újpesti kapuba, így az Újpest ismét rúgott gól nélkül fejezte be a meccset.
Természetesen a szurkolók itt is tüntetni kezdtek, és minő féletlen, itt is az edző - na meg a kapus Balajcza - gondolta úgy, hogy lecsillapítják a kedélyeket.
A két csapat hasonló cipőben jár, és még az is előfordulhat, hogy kiesési rangadó lesz az Újpest-Fradiból.
Persze, addigra minden bizonnyal már nem Mészöly Gézának és Prukner Lászlónak hívják majd a két csapat edzőjét.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr983132468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása