HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Prevenció

fehgyu 2012.05.20. 11:01

Bár nem szoktak külföldi szavakat leírni ezen az oldalon – sőt, az újságban sem, hiszen véleményem szerint azokat nem mindenki ismeri (én sem), - azt hiszem, a prevenció szót most nyugodtan használhatom.

Megelőzést jelent, és az élet szinte minden területén találkozhatunk vele.

Hallottunk már egészség prevencióról, drog-prevencióról, és még nagyon sok mindenről.

Bevallom, csalás-prevencióról viszont nem hallottam.

Eddig.

A magyar labdarúgás azonban elérte, hogy ezt az igazán nemzetközi kifejezést már itt, és ilyen kapcsolatban is használjuk.

A hétvége összes NBI-es, és néhány NBII-es mérkőzését is megtalálhatjuk a különböző fogadóirodák oldalain. Még a Zalaegerszegét is.

A kép azonban nem teljes.

Valami oknál fogva – prevenció(?) - ugyanis egyik fogadóiroda kínálatában sem szerepel a Vasas-Kaposvár mérkőzés. Egyébként ember legyen a talpán, aki megtippeli a tuti kieső-tuti bennmaradó vasárnapi csatáját – bár véleményem szerint a Kaposvár az esélyesebb.

Kérdés, hány góllal kap ki a Vasas – persze feltétezve, hogy kikap.

Mert a nagy pénzt egy-egy fogadásnál nem mindig a győztes, sokkal inkább a gólarány eltalálásával lehet keresni.

Veszítenivalója egyébként egyik csapatnak sincs, hiszen már az előző fordulóban eldőlt, hogy a Vasas kiesett az élvonalból, a Kaposvár pedig megmenekült, azaz mindkét csapat számára lezárultak a lényegi kérdések, különösebb tét nélkül léphetnek már pályára a Fáy utcában.

Még az is lehet, hogy a Kaposvár veszít.

Még az is lehet, hogy sok góllal.

Persze, a kísértés óriási – lenne.

A somogyiaktól már évek óta nem érkeztek negatív hírek – hacsak azt nem vesszük annak, hogy minden évben szétszedik a csapatot, és az épp aktuális edzőnek nagyjából varázslónak is kell lennie, hogy a gárda az élvonalban maradjon.

A Vasasnál ugyan ez a helyzet – fordított előjellel.

Talán egyetlen pozitív hír sem érkezett idén a Fáy utcából – és ez a játékosok fizetésének folyósítására is vonatkozik. Óriási tehát a kísértés – talán nem tévedek nagyot – az angyalföldi oldalon.

Minden mindegy, hisz a csapat kiesett, azt sem tudják, melyik edző, milyen csapattal vág neki majd az NBII –és (egy esetleges liszensz-kavalkád után NBIII-as) – bajnokságnak.

Egy nagy arányban elveszített mérkőzés nem oszt, nem szoroz.

Mondhatnám azt is: nem tűnne fel senkinek.

Csak azoknak, akik a fogadási eseményeket állítják össze.

Ők kiszúrták a lehetőséget, és megelőzték a bajt.

Megelőzték a találgatásokat, az elcsábulás lehetőségét.

Ezt hívják prevenciónak.

A magyar futball csalási prevenciójának.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr184527088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása