HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A bohózat folytatódik

fehgyu 2012.03.19. 13:12

Írhatnék ma a fehérvári kapus gólpasszáról, melyet a debreceni csatárnak adott, hiszen aki valaha egyszer is futballozott, az tudja, ilyet nem igazán lehet véletlenül csinálni. Ettől függetlenül egyáltalán nem gondolom, hogy a kapuvédő eladta volna a meccset, egész egyszerűen suta volt.
Így nem is erről írok, hanem arról a bohózatról, ami Angyalföldön történik.
Múlt heti cikkemben boncolgattam, hogy elképzelhető, a Vasas játékosai a tartozások miatt nem állnak ki a Győr elleni meccsre. Nos, végül hét perc késéses ugyan, de kifuttattak a piros-kékek a pályára, igaz, ott 2-1-re kikaptak a bajnoki címre hajtó vendégektől.
De az amatörizmus ismét megmutatkozott: a Vasas egyik játékosa már bemelegített, amikor kiderült, ő bizony nem játszik, mert nincs sportorvosija.
Sokan azt gondolták, ennél lejjebb már nem nagyon van – persze, ha azt nem nézzük, hogy a Vasas második számú kiesővé lépett előre – de kiderült, hogy a tulajdonváltás körüli herce-hurca még koránt sincs lezárva. Sőt, még az is előfordulhat, hogy a Vasasnak súlyos pénzeket kell majd kifizetni azért, mert az utolsó pillanatban mégsem a német befektetőnek adta el a csapatot.
Mint ismeretes, a Vasas a múlt hét közepén bejelentette, hogy a Híd Akvizíciós Zrt. mégsem Alfredo Damiani német ingatlanbefektetőnek, hanem a HunGast cégcsoport vezette magyar üzleti körnek adja el többségi tulajdonrészét. A németek azonban nem hagyják annyiban a dolgot. Ráadásul Faragó Attila nemcsak a Vasast, hanem az egész országot égette le viselkedésével.
„Csalódottan vettük tudomásul a váratlan fordulatot, amelyről javarészt a sajtóból értesültünk – mondta a Nemzeti Sportnak Christopher Stoll sportmenedzser. – Tavaly október óta dolgoztunk a klub átvételén. Alfredo Damiani komoly üzletemberhez méltó módon tett eleget minden kérésnek, benyújtotta a bankgaranciákat, vállalta a játékosok tartozásának kifizetését, meghívta Hamburgba tárgyalni Faragó Attilát és üzletfeleit, ráadásul kezességet kapott arra, hogy a többségi tulajdoncsomaggal kapcsolatban kizárólagos tárgyalási pozíciót élvez. Ehhez képest értetlenül állunk a történtek előtt, ilyen Németországban nem fordulhatna elő. Hozzáteszem, olyan sem, hogy az akadémia veszi át a klub működtetését. Ezt nem is értem. Milyen pénz van az akadémián? Nem fordítva kellene ennek történnie? Nem a klubnak kellene eltartania az akadémiát?”
Ez azonban még mind semmi, a németek ugyanis kártérítést követelnek a Vasastól. Az Alfredo Damiani vezette Hanseatic Promotion GmbH jogászai már értesítették is a  Híd Akvizíciós Zrt.-t, hogy elkezdték a kártérítési eljárás előkészítését, az üzletembernek ugyanis már az elmúlt hónapokban is jelentős kiadásai voltak a tervezett adásvétel miatt.
Egyszer valaki csak rákoppint Faragó Attila orrára, aki nemcsak a Vasast, hanem az NBII-es Nyíregyházát is tönkre teszi. Kár, hogy külföldről kell jönni ehhez egy üzletembernek, és nem az MLSZ parancsolnak végre rá a magát üzletembernek nevező ámokfutóra.
Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr984325757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása