HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Teljes káosz

fehgyu 2012.02.23. 18:12

Tegnapi cikkemben azt ecseteltem, miért is érzem úgy, hogy bő egy héttel az NBI-es labdarúgó bajnokság kezdete előtt, minden van a magyar futballban, csak rend nincs.
A káoszt az MLSZ legutóbbi döntése csak tetézte.
Felmentették ugyanis Aczél Zoltánt.
Na nem az ártatlanságát mondták ki, csupán azt, hogy ismét leülhet a kispadra.
A magyarázat….na az még viccesebb volt.
A felmentés oka az volt, hogy – a sportfegyelmi felelősségről szóló kormányrendelet alapján – nem indítható sportfegyelmi eljárás abban az esetben, ha a kötelezettségszegésről való tudomásszerzés óta 30 nap, illetve a kötelezettségszegés elkövetése óta egy év eltelt. Aczélt azonban 2009. áprilisi és májusi mérkőzések befolyásolásával hozták kapcsolatba.
Na és hogy a káoszt fokozzák, kiderült, hogy az eredeti döntést a fegyelmi bizottság, utóbbit viszont a fellebbviteli bizottság hozta, és bár mindkét bizottság ugyan annak a szervezetnek a része, még véletlenül sem ugyanazokból a jogszabályokból dolgozik
„A fegyelmi, valamint a fellebbviteli bizottság egymástól teljesen független testület. Előbbi mindenekelőtt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, azaz a FIFA kódexe alapján hozta meg döntését. Utóbbi a hatályos kormányrendelet alapján. A FIFA fegyelmi szabályzata nem ismer ilyen esetekben elévülést, a 39/2004-es, sportfegyelmi felelősségről szóló kormányrendelet negyedik paragrafusa ellenben igen” – mondta az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője, Borbély Zoltán.
Tehát a Csorba Csaba vezette fellebbviteli bizottság szerint nem indítható Aczél Zoltán ellen sportfegyelmi eljárás.
Sőt, decemberben sem lett volna indítható.
A kérdés csupán az, hogy ezt senki nem tudta az MLSZ-ben decemberben?
Senki nem szólt a fegyelmi bizottság tagjainak, hogy fiúk, hülyeséget csináltok?
Aczél Zoltán pedig a tegnapi NS-ben kiáltotta világgá fájdalmát, hogy őt márpedig kivégezték, mint vezetőedzőt.
Szerintem saját magát végezte ki.
Ha elcsalta a meccseket, akkor azért. Ha nem csalta el, akkor azért, mert nem vette észre, hogy aktuális csapataiban – tehát nem csak Siófokon – mindig voltak többen is olyanok, akik elcsalták.
A mostani döntés szerint, ha elcsalta a Siófok meccseit Aczél Zoltán, ha nem, semmiképp nem lehetett volna felfüggeszteni a liszenszét. Ez esetben pedig elképzelhető, hogy még mindig a Haladás edzője lenne. És itt jön képbe az a potom 42 milliós kártérítés, amelyet Aczél perel a Haladástól, amiért kirúgták őt – persze kizárólag a fegyelmi bizottság döntése alapján. A mostani határozat szerint Aczél tehát inkább az MLSZ-t perelhetné, mintsem a Haladást, és ha a bíróság a mostani állapotot veszi fegyelembe, a tréner minden bizonnyal meg is kapná a kártérítést.
Hozzá kell tenni, ez az idilli állapot nem sokáig áll fen.
Aczél ugyanis akár már ma leülhetne bármely csapat kispadjára – de csak március 1-éig maradhatna ott. A káoszt fokozandó ugyanis amiért az MLSZ most felmentette a trénert, az 1-ével már nem él, sőt.
Az MLSZ március 1-ével életbe lépő új versenyszabályzata alapján az a sportszakember vagy labdarúgó, aki ellen labdarúgó-mérkőzés eredményének vagy eredményeinek bármilyen módon történő jogellenes befolyásolása okán közvádas, szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul, az MLSZ versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem folytathat az eljárás jogerős befejezéséig, megszüntetéséig.
Azaz ez a mostani cirkusz egy pofon a szarnak, mert semmit nem ér.
Aczél továbbra is gyanúsítottja a fogadási botránynak, és bár egy hétig akár edzősködhetne is, utána ismét nem végezhet sportszakmai munkát.
Azaz az ülésezők csak elcsesztek egy csomó időt a nagy semmire. 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr814187529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása