HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Rend a magyar futballban

fehgyu 2012.02.22. 16:50

Bár az utóbbi napokban nem jegyeztem írást, bizony ma elgondolkoztam, miről is írjak. Miről írjak, ami azt támasztja alá, hogy rend van a magyar futballban?

Mert nincs rend.
Bő egy hét múlva kezdődik az NBI-es bajnokság, kérdés, kikkel?
Újpesten ugyanis egy hideg februári vasárnap a belga tulajdonos gyorsan kirúgott mindenkit, akivel csak szembe találkozott a folyóson. Talán megunta, hogy ismét egy kis csend, egy kis nyugalom volt a Megyeri úton, talán egy kis izgalomra vágyott.
Ugyan ezen a napon néhány száz kilométerrel arrébb bejelentették, hogy megmenekült a Zalaegerszeg, jön a befektető, aki garantálja a klub működését. Azóta mindig „majd holnap” írják alá a szerződést.
Persze, nem kell Budapestről elutazni azért, hogy vicces klubvezetéssel találkozzon az ember. Talán szegény Markovits László is nevetne azon, ami a Fáy utcában történik – persze csak akkor, ha történetesen nem ő lenne a Vasas elnöke.
Így viszont csak kínjában nevethet a sportvezető, amikor azt látja, hogy a csapat elutazik egy kamu amerikai túrára – igaz, legalább egy fillérjébe sem került a klubnak, és ez is valami – ahol játszhat egyet a Ferencváros ellen, majd amikor a játékosok hazatérnek, két fiatal, de meghatározó futballistát a vezetőedző háta mögött gyorsan el is adnak a Fradinak.
Lett is nagy felzúdulás abból, hogy a mindig szókimondó Urbán kinyitotta a száját, ám a futballcsapat vezetői gyorsan lakatot is tettek rá. Mindeközben vevőt keresnek a csapatra, igaz, nem oly rég még arról volt szó, hogy a mostani tulaj szeretne stabil NBI-es csapatot kialakítani.
Persze, a német jelöltet még nem láttunk, igaz, játékost már küldött. Kár, hogy az edzőt eddig nem győzte meg az egykor a Rómában és a Beficában is játszó Ednilson arról, hogy helye lenne a piros-kékeknél. Mondjuk ez is érdekes, mert a Vasas jelenlegi játékoskeretét nézve Olaszországból nem érkezhet olyan rossz játékos, aki ne férne be a csapatba. És ez nem a játékos érdeme.
És mielőtt valaki azt hinné, hogy ezeket az eseményeket, melyek három nap alatt történtek a mi kis futballunkba, nem lehet überelni, az téved.
Újabb futballista kezén csattant ugyanis a bilincs: Lippai Ákost a Disógyőr edzéséről vitték el a rendőrök, mert a gyanú szerint a labdarúgó 2009 augusztusában elfogadott 1000 eurót annak fejében, hogy csapata, a Diósgyőr az egyik Ligakupa-mérkőzésen kapjon legalább három gólt, 2010 májusában pedig két első osztályú bajnoki meccs eredményének befolyásolását is megkísérelte 3000, illetve 5000 eurós ajánlat ellenében. Azon senki ne lepődjön meg, hogy Lippai Ákos tagadja az ellene felhozott vádakat.
És még mondja valaki azt, hogy nem történik semmi a magyar futballban.
Persze rend, az még véletlenül sincs.

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr244173368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása