HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Helycsere a börtönben

fehgyu 2011.12.09. 20:32

Pontosabban fogalmazva az előzetes letartoztatásban, de ez csak részletkérdés.
A tény az, hogy míg az egyik, a magyar labdarúgásban élő szakembert kiengedtek a rend őrei, addig a másik ilyen ember önként adta fel magát. Persze a véd ellenük más és más.Kezdjük a Haladás trénerével, Aczél Zoltánnal.
Az edzőt csapata Videoton elleni kupameccse után verték bilincsbe, majd helyezték előzetes letartoztatásba, mondván, vastagon benne volt az elmúlt évek fogadási csalásaiba. A nyilvánosság előtt két mérkőzést neveztek meg, amiből a gyanúsítás szerint Aczélnak 4000 eurót hozott a konyhára a Siófok, Zalaegerszeg elleni 5-3-as veresége.
Az edzőt ráadásul azért is helyezték előzetesbe, mert állítólag a fogadási csalások mellett más bűncselekményekben is benne lehetett.
Na, mára valami nagyon megváltozott, mert 7 nappal az előzetesbe helyezése után kiengedték, mondván szabadlábon védekezhet. Nem tudom, mi lehet a háttérben, mert azt nem gondolnám, hogy egy héttel ezelőtt a döntéshozók úgy vélték, Aczél elszökhet, bizonyítékokat semmisíthet meg, vagy éppen tanúkat veszélyeztethet, ám mára megváltozott a véleményük.
Két dolog lehetséges.
Az első, hogy rájöttek, hogy Aczél mégsem sáros, ám akkor meg is szüntették volna ellene a nyomozást, sőt, sűrűn bocsánatot kértek volna a szakembertől, mert 8 napig a fogda vendégszeretetét élvezhette.
A második, hogy „nyílt a madárka szája”, azaz Aczél feladta az első napok tagadó taktikáját, és elmesélt egy-két dolgot a nyomozóknak. Bárhogy is történt, az ügy még nincs lezárva, és hallunk még a folytatásról.
Mint ahogy a másik ügyről is biztosan hallunk majd.
Itt is kifejtettem, hogy elfogult vagyok Herczku Szabolccsal kapcsolatban, hiszen a barátomnak vallhatom az egykori NBI-es játékost, akit egy szolnoki házaspár elrablásával és meggyilkolásával gyanúsítanak. Szabit 15 éve, a feleségét pedig gyerekkorom óta ismerem. Az egykori középpályást én még hangosan beszélni sem hallottam soha, nemhogy kiabálni.
Ettől még tény, hogy miután eltűnt nagytarcsai otthonából, Szolnokon is eltűnt egy házaspár, akikkel ő üzleti kapcsolatban állt.
Tény, hogy azután sem jelentkezett, hogy tudta, őt gyanúsítják.
Tény, hogy a héten aztán megtalálták a házaspár – holtestét.
Tény, hogy ez után pár nappal Szabi és feltételezett tettestársa önként feladta magát a rendőrségen.
Tény, hogy Szabi minden ellene felhozott vádat tagad – persze kérdés, hogy akkor miért bujkált hetekig.
Tény, hogy nem tudom Szabi megtette-e, amivel gyanúsítják – titkon abban reménykedem, hogy nem – de mindentől függetlenül ő még mindig a barátom.
És az is marad.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr243452079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása