HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

900 millió

fehgyu 2011.09.13. 09:50

Nagyon jó helyzetben van a magyar labdarúgás. Nekem ezek után senki ne mondja, hogy nincsenek olyan emberek, akik áldoznának a futballra. Mint ugyanis kiderült, olyanok is vannak, akik egy olyan gárdára is képesek súlyos milliókat költeni, ami nem is létezik.
Tegnap kezdődött az a per, melyben a vádlottak az elmúlt években összesen 900 millió forint támogatást csaltak össze egy fiktív magyar focicsapatra. A Delmagyar.hu. információi szerint az első-, másod- és harmadrendű vádlottak 2004 és 2009 között több magánszemélytől több mint 900 millió forint készpénzt vettek át kölcsön jogcímén azzal a szöveggel, hogy azt a tulajdonukban lévő futball klub beindítására, különböző pályázatok önerejének biztosítására fordítják. A pénzt ráadásul befektetési céllal kérték - kamatfizetési kötelezettség mellett -, amely tevékenységre PSZÁF-engedéllyel nem rendelkeztek. A kölcsönadókat - egyebek mellett egy valótlan tartalmú, hamis likviditási szerződés készítésével és felhasználásával - tévedésbe ejtették és folyamatosan tévedésben tartották a pályázatokkal kapcsolatos elbírálások, kifizetések tekintetében. A kölcsön összegét egyetlen esetben sem fizették vissza. A lap úgy tudja, a sértettek megtévesztése érdekében képesek voltak addig is elmenni, hogy lefizették a Magyar Televízió egyik munkatársát azért, hogy a Telesport internetes oldalán egy valótlan tartalmú cikket jelentessen meg a vádlottak tulajdonát képező futball klub és a Mercedes gyár közötti szponzori szerződésről.
Már az egész sztori nagyon érdekes, és egy kicsit "furcsa" elképzelésem van róla.
Most lépjünk túl azon, hogy mindez persze bűncselekmény, de...
Szóval az az ember, akitől milliókat ki tudnak csalni kölcsönbe, úgy, hogy nem nézi meg, mire adja......nos, az meg is érdemli.
Én egy Pest megyei kiscsapat ügyeit próbálom intézni, így saját bőrömön tapasztalom, nem 900 milliót, de 90 ezer forintot is nehéz szerezni támogatás gyanánt.
Szóval, akik úgy adtak 900 milliót, hogy nem is néztek meg, kinek, mire adják, azok megérdemlik a sorsukat.
Persze, van egy másik eshetőség is. Ezeket a kölcsönöket magánemberek kamatra szokták adni.
Nagyon magas kamatra.
És ezt uzsorának hívják.
Persze, most ők állnak a "másik" oldalon, és ez furcsa lehet számukra.
De térjünk át az elkövetőkre.
Kezdjük az újságíróval. Szóval, nem legyen kétségünk afelől, hogyha tényleg börtönnel büntetnék azt az újságírót, aki pénzt fogad el azért, hogy valamiről cikket írjon, egyes szerkesztőségek sajnos nagyon gyorsan kiürülnének.
Na de ennyit a szakmáról, annak felhígulásáról.
A többiek....persze, börtönbe kerülnek majd (legalábbis valószínű), de érdekes lenne elgondolkozni arról, milyen lenne, ha arra köteleznénk őket, hogy ezúttal a magyar futballnak szerezzenek pénzt.
Hivatalosan, törvényes kereteken belül.
Mert ebben - mármint a pénzszerzésben - kétség kívül ügyesnek tűnnek. Miért ne állíthatnánk tudásukat egy jó ügy szolgálatába.
Emlékszem egy filmre, ami megtörtént esetet dolgozott fel. Leonardo de Caprio csekkeket hamisított, Tom Hanks pedig évekig üldözte. Aztán, amikor elkapta, a bűnös rövid időre börtönbe került...majd az FBI csekkhamisítási osztályára - és a legjobb szakértő lett belőle. Tudom, mindez le volt öntve az amerikai mázzal, de a sztori igaz.
Szóval érdekes lenne kipróbálni ezeket az embereket immár hivatalosan is.
Hátha jobban megoldanák a pénzszerzési feladatot, mint azok, akinek most lenne ez a dolguk.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr213222587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása