HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Csanki igazságok

fehgyu 2011.08.27. 11:32

Csank János híres arról, hogy mindig megmondja a "frankót". Nem köntörfalaz, nem mutogat másokra - nem oly rég például saját felelősségét feszegette abban a témában, hogy kik is játszanak Zalaegerszegen - csak válaszolt a kérdésre. Olykor frappánsan, úgy, hogy az ember ezt olvasva azt nevet egy nagyot, és az is elfelejti, mi volt a kérdés.
Ez történt velem a tegnapi, Győr-Zalaegerszeg meccs után is.
- Ilyen helyzetben mit tehet egy vezetőedző - vagy mit kell tennie - szólt az újságírói kérdés az 5-1-es győri győzelem után, mire Csank nemes egyszerűséggel a következőket válaszolta:
- Hogy mit? Felülök a buszra, és hazamegyek. Aztán folytatom a munkát, és végzem tovább a feladatomat. Vagy nem. Kétesélyes dolog.
Biztosra veszem, hogy nem volt edző Magyarországon, aki ilyen választ adott volna egy olyan meccs után, melyen kiütötték csapatát, ráadásul a gárda 1 ponttal tök utolsó ebben a "remek" magyar bajnokságban úgy, hogy hét meccsen 4 gólt rúgott, és 19-et kapott.
Természetesen felvetődik az edzőváltás kérdése - na nem azért, mert Csank rossz tréner lenne, hanem azért mert a csapat utolsó. Igaz, rosszabb esetben a hét forduló után 1 ponttal álló csapat szinte már biztos kiesőnek lenne titulálva, ám a magyar bajnokság a "jobb eset" a Zalaegerszeg számára.
Első osztályú csapataink fele ugyanis "olyan jól" teljesít, hogy a 13. helyezett Ferencvárosnak is csupán 2 pontja van, sőt, a nyolcadik Diósgyőr is csupán két győzelemre és egy döntetlenre, azaz 7 pontra van a Zetétől.
Na de vissza az edzőváltáshoz, melyről Nagy Ferenc, a klub elnöke elmondta, nem szabad elhamarkodott döntést hozni. Néhány héttel ezelőtt felvetődött, hogy a klub azért nem válik meg Csank mestertől, mert a tréner tavaly kölcsön adott a klubnak, de akkor ezt Csank kategorikusan cáfolta. Azt viszont már nem, hogy némi fizetési elmaradás van felé, és ha szigorúan vesszük, akkor ez is kölcsönt jelent. Csank ugyanis - vállalkozó révén - leadta a számláját, befizette utánna a kötelezetségeket az állam bácsi felé, de a számla ellenösszegét még nem kapta meg.
Bizony, akár hogy is nézem, ezt lehet kölcsönnek nevezni. Főleg akkor, ha nem egy, hanem két-három, esetleg több havi járandóság számláját nézem.
Úgy néz ki, Csanknak most bejön a becsületesség - valamikor régen, a Siófok nem is tudom hanyadik haldoklásánál mondta el egy interjúban, hogy bár ő már régen mindet befizettet a számlák után, a pénzét még mindig nem kapta meg a klubtól, sőt, az azóta már meg is szűnt - és Zalaegerszegen megbecsülik azt, hogy a mester nem rohangál az MLSZ-hez a tartozások miatt.
Kérdés, hogy ezt túléli e a Zalaegerszeg?

Fehér György

Utóélet

Alig három óra telt el cikkem megírásától, amikor jött a hír: menesztik Csank Jánost. Szándékosan nem írom, hogy "robbant a bomba", hiszen csak azt nem lepte meg az edzőváltás ténye, akinek fogalma sincs a mai magyar labdarúgásról, és a Zalaegerszeg helyzetéről.
Ami - fent említett okok, pontok miatt - korántsem menthetetlen, de tény, új arcra, új lendületre van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy előre lépjen a tabellán.
Persze, az is igaz, hogy a vezetőedző mellett jó néhány játékos is mehetne a "francba" Zalaegerszegről.
A vezetők azt ígérték, a játékoskeretben is lesznek változások, és megvizsgálják a rosszul, vagy még annál is rosszabbul teljesítő játékosok felelősségét.
Kíváncsian várom!!!


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr153183533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása