HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A német csapat fizetne azért, hogy Torghelle eligazoljon tőlük

fehgyu 2011.08.07. 11:36

Ilyen nemhogy a magyar, de tán a világ futballjában sem volt soha. 
Adott egy csapat, amelynek egyik játékosáért bejelentkezik egy másik gárda. Az eddig foglalkoztató egyesület azonban nemhogy pénzt nem kér a játékosáért, de még ő ajánlj pénzt a futballistáért, csak tűnjön végre el a klubtól.
A sztorin akár jót nevethetnénk, ha annak főszereplője nem épp egy magyar játékos lenne.
Ráadásul egy magyar válogatott játékos.
Torghelle Sándornak ugyanis jelenlegi csapata, a Fortuna Düsseldorf nagyjából 100 ezer eurót fizetne, csak igazoljon végre el a Bundesliga másodosztályba frissen feljutó Dynamo Dresdenbe.
Érdekes történet a Nemzet Sanyijának sztorija. Nem akarom őt megbántani, de Torghelle még mindig abból két, egyébként szenzációs gólból él, amit a németeknek rúgott - kilenc évvel ezelőtt.
A magyar csapat akkor meglepetésre 2-0-ra nyerni tudott Németországban, és a két Torghelle gól nagyszerű ajánlólevél volt egy külföldi szerződéshez. Sanyi ezek után Angliába költözött, majd vándorútra kelt, és immár évek óta a Bundesliga II. csapatait járja körbe. Játszott a Jenában és az Augsburgban, legutóbb pedig a Düsseldorfban. Igaz, mi előző két csapatában azért gólokat is termelt, utolsó állomáshelyén csupán percek jutottak neki.
Nem csoda, hogy klubja túladna rajta, főleg, ha azt nézzük, hogy Sanyi még így is évi 300 ezer eurójába, azaz majd 90 millió forintjába kerül a Düsseldorfnak évente.
Ennyit ér még ma is az a kilenc évvel ezelőtt szerzett két gól.
Persze, a németek gyorsan kiszámolták, hogy egy csere embernek - vagy egy cserék cseréje embernek - kár kifizetni ennyi pénzt, hiszen amit Torghelle csinált az elmúlt egy évben, azt akár melyik saját nevelésű ifista is meg tudja csinálni.
Ez ugyanis egy nagy nulla volt.
A németek azt is kiszámolták, hogy inkább fizetnek Sanyinak, hiszen még így is spórolnak.
De nehogy azt gondolja valaki, hogy a mi Sanyink pénzéhes. erről szó sincs.
Mindezt bizonyítja, hogy a még mindig csak 29 éves támadónak az elmúlt hónapban már volt egy ajánlata: a kazah bajnokságban szereplő Lokomotiv Asztana szerette volna leigazolni, és évi 400 ezer eurós fizetést ajánlott Torgellének. Ő viszont azt mondta, fiatal még ahhoz, hogy a kazah bajnokságban játszott (ugye-ugye Dzsudzsák), marad inkább a német másodosztályban.
A Düsseldorf vezető így most azon imádkoznak, hogy Torghelle - vagy ahogy ők mondják, már csak ghelle, tehát a tor, vagyis a gól már eltűnt - elfogadja a drezdaiak ajánlatát.
Mi pedig azon, hogy Sanyi újra megtalálja góllövő cipőjét.
 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr633131293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása