HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ezek a spanyolok nem azok a spanyolok

fehgyu 2011.07.17. 10:33

Fehérvári vezetők! Lehet, sőt, kötelező tanulni a diósgyőri kollégáktól. Miközben sokat foglalkozunk a Videoton spanyol igazolásaival, addig méltatlanul kevés szó esik a Diósgyőr spanyoljairól. Pedig az már az első NBI-es meccsen kiderült, hogy ezek a spanyolok nem azok a spanyolok.

A fehérvári játékosok két meccs után – a győztes Szuperkupa döntő és a vesztes BL. selejtező – azért kerültek a figyelem középpontjába, mert – már bocsánat – „kutyák”. Azért a tudásért, amivel ők rendelkeznek, kár volt annyi pénzt kiadni, sokkal jobb lett volna körülnézni a saját nevelésű fiatalok körében. Azt gondolom, a nevüket sem nagyon megjegyezni, mert nem sokáig lesznek Székesfehérváron – legfeljebb addig, amíg Paulo Sousa ül a kispadon. Itt vannak ellenben a „diósgyőri spanyolok”. Mindjárt elsőnek az a Luque, aki már a másodosztályban is segítette a csapatot a bajnoki cím elérésében. Személyiségéről sokat elmond, hogy bár egyedül több meccset játszott a spanyol élvonalban – szerepelt a Sevilla, az Atletico Madrid, az Espanyol, a Malaga csapatában is – mint a fehérvári különítmény, mégis igent mondott a Diósgyőriek hívó szavára. Persze, ne legyünk naivak, biztos megéri neki itt játszani, ám azért azt se feltételezzük, hogy egy ilyen múlttal, mondjuk egy spanyol másodosztályú csapatnál nem keresné a többszörösét a mostani pénzének. Ám neki nem derogált a magyar másodosztályban szerepelni, nem lépett le az első félév után, sőt, közbenjárásával újabb spanyol játékosok érkeztek Diósgyőrbe. Például az a Gallardo, aki megfordult a Getafe, a Vitória Guimaraes, a Deportivo La Coruna és a Real Murcia együttesében is. Legutóbb a másodosztályú SD Huescában futballozott, 2009-től két szezont húzott ott le (előbb 19, majd 16 spanyol másodosztályú bajnokin lépett pályára), ám a szerződése ezen a nyáron lejárt. És aki a  Sevilla felnőtt együttesében 118 alkalommal lépett pályára, a különböző spanyol korosztályos válogatottakban összesen 18 alkalommal kapott lehetőséget. 1997-ben tagja volt az U17-es egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző spanyol válogatottnak, amelyben Iker Casillas és Xavi is ott volt. Nos, e két spanyol játékos vezetésével a Diósgyőr már az első fordulóban megmutatta, hogy komolyan kell velük számolni az előttünk álló bajnokságban. A gárda úgy verte 3-1-re a Zalaegerszeget, hogy akár 8-1-is lehetett volna az eredmény, és a két spanyol minden támadásban benne volt. Ja, majd elfelejtettem: Diósgyőrben nem küldtél el a (másodosztályú) bajnokcsapata edzőjét, és nem hoztak a helyére sok-sok millióért (amit a gyerekekre is lehetne költeni) portugál edzőt. Hagyták dolgozni azt a trénert, akivel eddig sikeresek voltak.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr503073816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása