HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az első osztályról álmodik a tatabányai futballcsapat vezetése - interjú

fehgyu 2011.06.24. 21:38

Ismét együtt próbálja sikerre vezetni a tatabányai futballcsapatot Kiprich József és Vincze István. A jövőre már Duna FC Tatabánya néven szereplő együttesnél előbbi a vezetőedzői, utóbbi a szakmai igazgatói posztot tölti be, munkájukat kapusedzőként Kiss Imre segíti majd.

 

A két szakember tíz év után tért vissza Tatabányára.

- Különösen jó érzés úgy nekivágni a munkának, hogy komoly célokat tűztek ki a vezetők: már az első évben az NB II Nyugati csoportjának első hat helyezettje közé kell kerülnünk, a második szezonban pedig egyértelműen a feljutás lesz a cél – mondta a korábbi 70-szeres válogatott csatár, Kiprich József.

Vincze István 2007 óta tevékenykedett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiánál, így az új szponzor megjelenésével logikus volt az ő visszatérése is. A Duna FC Tatabánya főtámogatója ugyanis az a Mészáros és Mészáros Kft., amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc, aki egyben a labdarúgó akadémia kuratóriumi elnöke.

- Minél jobban szeretnénk megerősíteni a csapat keretét, mert csak így tudjuk megvalósítani a céljainkat. Vincze István felcsúti tapasztalata révén elképzelhető, hogy a Puskás Akadémián végzett növendékek egy része Tatabányán kap lehetőséget, de vannak NB I-es kiszemeltjeink is – hangzott el a szakmai stáb bemutatásakor Mészáros Lőrinc szájából.

- Mikor először hallottam a tatabányai munka lehetőségéről, nem is akartam elhinni – fűzte hozzá Vincze István. - Bár titokban mindig is álmodoztam arról, hogy egyszer újra itt dolgozhatok – ezúttal erre sportigazgatóként nyílt lehetőségem. Az együttes kerete hat-hét helyen biztosan változik: távozik tőlünk Bencze Zsolt, Dombai Viktor, Kaiser Balázs és Németh Viktor, míg Bozsik József és Deme Imre egyelőre gondolkodási időt kért. Az akadémia fiataljai mellett vannak még kiszemeltjeink, őket azonban most még nem szeretnénk megnevezni.

A szakmai stáb mellett egy tanácsadó testületet is létrehoztak, amelynek a legendás egykori futballisták közül Csapó Károly és Szabó György is tagja lett.

- Remélem, hasznos tippekkel tudjuk majd segíteni a klubot – mondta el új szerepéről Szabó György, aki a Bányász színeiben 510 első osztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára. - Az egyik legfontosabb célunk az lenne, hogy visszacsábítsuk a közönséget a meccsekre, hiszen a Bányász találkozóira hagyományosan több ezren kijártak.

- Olyan szakemberek kerültek a csapat élére, akik biztosan jó irányba vezetik majd a klubot – tette hozzá Csapó Károly. - Kipu és Pilu jól ismerik a várost, a csapatot és egymást is, így van esély egy élvonalbeli gárda kialakítására. Ez az utánpótlás-nevelés szempontjából is fontos lenne, hiszen a gyerekeknek fontosak a helyi példaképek, mivel így jelentős motiváció lehet számukra a felnőtt csapatba kerülés.

- Egy hónapja vetődött fel a tatabányai szerepvállalás lehetősége, Vincze Pilu csatasorba állítása már az első pillanatban egyértelmű volt számomra, ahogy a többi tatabányai legenda visszacsábítása is magától értetődőnek tűnt – mondta az együttes új szakmai koncepcióját kidolgozó Jakab János, aki a jövőben a Duna FC Tatabánya sportigazgatójaként is tevékenykedik.- Remélem, hamarosan ismét első osztályú együttesnek tapsolhat a bányászváros publikuma.

A tervek szerint az együttes stadionját Grosics Gyuláról, az Aranycsapat legendás kapusáról nevezik el – a névadásra várhatóan augusztusban, egy gálamérkőzés keretein belül kerül sor.

 

I.R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr663012432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása