HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Kaposvári Tipp-mix parádé

fehgyu 2011.06.19. 22:04

A Kaposvár labdarúgó csapata az egyik legnagyobb meglepetés volt a mögöttünk hagyott futballbajnokságban. Főleg annak tükrében, hogy Prukner László, na meg számos játékos távozása után lényegében kiesőjelölt csapatnak kiáltották ki a gárdát.

Ám jött Sisa Tibor, aki egész jó csapatot gyúrt össze. Olyan gárdát, amely még a dobogó harmadik fokára is odaérhetett volna. Ám az edzőnek a bajnokság végén olyan problémával kellett szembenéznie, amelynél mit sem ér az edzői pedagógia. A kaposvári drukkereknél a Szolnok vereség után szakadt el a cérna. Nem csoda, hiszen a már kieső Tisza-partiak hazai pályán való legyőzése után megmaradt volna az esély a bronzéremre. Persze, az minden bizonnyal kevesebb pénzt „hozott volna a konyhára”, mint a 7.7-szeres tippmix-szorzó. A klub hivatalos honlapján például zzoli ezt írta: „kiscsapat-kispénz nagy kísértés (tippmix). ez itten kérem Magyarország. Addig, amíg lesznek megvehető játékosok, akiknek nem a csapat számít, csak a saját zsebük...”  „valaki” pedig a következőket írta: „hát látjátok, más nem lehet csak a tippmix. ez a csapat már nem a kaposvár rákóczi, hanem a szerb válogatott. A szerbek kintről irányítják a tippmixet, itt meg a csapat esését, hiszen így is úgy is jó pénzt kapnak, nekik nem kell a meccspénz. Sajnálom, hogy a saját kinevelésű játékosainkat kiutálják.” És hogy nem szurkolói túlkapásokról beszélünk, azt még a bajnokság során maga Sisa Tibor sem tagadta. Igaz, nem szavakkal, hanem tettek tett beismerő vallomást akkor, amikor öt játékost - a gól és gólpasszkirály Oláh Lórántot, Grúzt, Mátét, Gujicot és Milintét - az NB III-as csapatba száműzött.

„Talán az okoz egy kis hiányérzetet, hogy a képzeletbeli hajónkkal még ennél is szebb helyen kiköthettünk volna, ha tavasszal mindenki tiszta erővel húzza az evezőket.” – mondta sokat sejtetően.

A bajnokság végén sem csitulnak a kedélyek Kaposváron, bár Sisa – jó pedagógusként – egy kicsit védi játékosait. Legalábbis azokat, akik ezt megérdemlik. És bár ki nem mondja, ő is el tudja képzelni, hogy valakik bizony eladták a Kaposvár meccseit.

„ Voltak, akik minden meccsen maximálisan, sőt, afölött teljesítettek, de néhány játékos adós maradt a teljesítménnyel. Én edző vagyok, s nem nyomozó. Annyit azért elárulok: ha valakinek egyszer nem sikerül jó teljesítményt nyújtani, az benne van, de ha hosszú távon nem látja el rendesen a feladatát, akkor abból sok mindenre lehet következtetni. És én tisztában vagyok vele, hogy pár játékos tudott volna jobb teljesítményt nyújtani. Viszont olyanok is akadtak, akik a meccsek után a cipőfűzőjükhöz is alig tudtak lehajolni, mert alig tudtak megmozdulni, annyira elfáradtak. Őket sokszor sajnáltam is. Csak meg kell nézni, ki milyen teljesítményt nyújtott, abból úgyis látszik, mi a pálya. De ilyen csúnyaságokra sosem tudjuk meg a választ, bár azért már tudom: Kaposváron is átugorja a macska a kerítést – nyilatkozta a mester.

Nos, én már nagyon várom, mikor hívnak össze egy sajtótájékoztatót Kaposváron, és mikor állnak elő konkrét nevekkel. Bár a mai, internetes világban szinte sehogy nem lehet kideríteni, ki-mikor mennyiért fogad. És a legnagyobb disznóságok egyébként nem is az NBI-ben történnek. Van olyan weblap, ahol az NBIII-as meccsekre lehet fogadni. Olyan csapatok összecsapásaira, ahol a játékosok lényegében amatőrök. És amely bajnokságra nem sokan figyelnek oda.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr602998676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása