HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A tulaj, akit nem tudnak hülyére venni a magyar megélhetési edzők

fehgyu 2012.11.27. 10:46

Végre van egy magyar klubtulajdonos, akit a honi megélhetési edzők nem tudnak hülyére venni.
Korábban több alkalommal kritizáltam Matyi Dezsőt, a Pécs tulajdonosát azért, mert akkor is kirúgta az edzőt, amikor a csapat jól ment, sőt, azt is megtette, hogy a kirúgott edzőnek hónapokig nem fizette ki járandóságát, pedig ezt könnyedén megtehette volna.
Ám minden kritikánál megjegyeztem, hogy ettől függetlenül olyan emberek kellenek a magyar futballnak, mint Matyi Dezső, aki saját pénzét – nem is keveset – teszi bele a magyar futballba.
Amit most csinál Matyi Dezső, az viszont furcsa, érdekes.
Talán ilyen még nem is történt a magyar futballban, de bevallom, nekem nagyon tetszik.
Nem rúgja ki a neki nemzetközi szereplést ígérő, és tőle szabadkezet kapó Supka Attilát, pedig csapata olyan messze van a nemzetközi porondtól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nem rúgja ki, hanem hagyja, hogy edző szenvedjen abban a közegben, amit kialakított magának.
Nem fizet a trénernek sok-sok millió végkielégítést azért, mert nem oldotta meg rendesen a feladatát.
Az pedig, ahogy üzengetnek egymásnak, mosolyt csal az ember arcára, és komolyan mondom, jó értelemben viccessé teszi a helyzetet.
A múlt heti döntetlen után Supka üzent a klub vezetőinek, szerinte mindenki láthatta, mit is akar játszani a csapata. Nos, a gárda legutóbb kilátástalan játékkal szenvedett 3-1-es vereséget hazai pályán a Pakstól, és ezúttal Matyi Dezső nevetettet meg. (És komolyan mondom, nagyon jól szórakozom, mert legalább van egy ember, akinek van egy kis humora is.)
Szóval a 3-1-es vereség után Matyi Dezső a pepsifoci.hu-nak ironikusan annyit mondott: biztos volt a csapatának taktikája, majd a vezetőedző elmondja, ha visszatér a szabadságáról.  - Múlt héten Supka úr azt nyilatkozta, hogy mindenki láthatta, mit akart játszani a csapat. Lehet, hogy az én látásommal van baj, de most sok mindent láttam a mérkőzésen, csak épp azt nem. De biztos volt taktika, a vezetőedző majd elmondja, ha visszatér a „hétvégi szabadságáról”, mert a miénk egy ilyen csapat, ilyenkor szabadság van.
Supka Attila, a Paks elleni mérkőzés után arra a felvetésre, hogy a szurkolók a távozását követelték, úgy reagált, hogy ez nem csak neki szólt. A tulajdonos ezt nem igazán értette.
- Kíváncsian várom már őt, szeretném megkérdezni tőle, hogy ezzel mire is gondolt valójában. Lehet, nekem is át kell gondolnom itt a jövőmet, vagy helyet cserélni vele, nem tudom, de majd ő megmondja.
Matyi Dezső arról is beszélt, hogy mit vár csapatától az Üllői úton a Ferencváros ellen az idei utolsó bajnokin.
- Biztos megint megtalálja a nyerő taktikát és sikeres lesz, hiszen mindenkitől azt hallom, hogy ő az ország egyik legjobb szakembere. Úgyhogy én nyugodt vagyok...
A pécsi tulajdonos reagált a bama.hu mai cikkére is, amelyben azt állította a portál, hogy „a tulajdonosnak sikerült egy még rosszabb egyezséget kigondolni, a sajtón keresztül próbálja saját közönségét az edző ellen hangolni, hátha az önként távozik, lemondva a végkielégítése nagy részéről.”
- Mindig vannak nagyon jól informáltak. Semmivel sem kötöttem rosszabb szerződést, mint korábban bármelyik edzővel. A hétvégi meccs után pedig nem hiszem, hogy a szurkolókat ellene kellene uszítanom…. Az ő tekintélye nem csorbult senki előtt. Vár rá egy szép feladat, hogy elmozdítsa a csapatot a 14. helyről.
Sokan nem értik, Supka edző miért van még a helyén, de azt kell, hogy mondjam, ez a legjobb tulajdonosi döntés, amit az elmúlt sok-sok évben láttam a magyar futballban.
Matyi Dezső ugyanis pontosan látja, az eredetileg kitűzött célok már elúsztak. A csapat kieset a Magyar Kupából, a bajnokságban pedig a 14. helyen áll. Kiesni nem fog, annyira nem gyenge, így Matyi tudja, teljesen mindegy, ha a végén 14., 13., netán 8. lesz a csapat.
És ezért – teljesen érthető módon – nem hajlandó több pénzt áldozni az edzőre. Mert ha kirúgja Supkát, akkor egyrészről végkielégítést kell fizetnie, másrészről meg kell egyeznie egy új trénerrel.
Matyi Dezső üzletember, mégpedig az ország legjobb üzletembere.
És most nagyon okosan viselkedik.
Tudja, hogy csinált egy rossz üzletet Supka szerződtetésével, de ezt nem tetézi azzal, hogy csinál még egy rossz üzletet azzal, hogy ki is rúgja az edzőt.
A magyar edzők figyelmébe ajánlanám: végre van egy magyar klubtulaj, akit nem tudnak hülyére venni…

 Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr644927914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása