HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Egy rossz szót se

fehgyu 2012.11.23. 10:44

Két fordulóval ezelőtt még attól volt hangos az ország, hogy a Videoton továbbjutásra áll az Európa Liga csoportkörében.
Nagy tett volt.
Még nagyobb lett volna, ha a Vidi saját maga dönt a sorsáról.
Persze, tudtuk, hogy ez nem egy egyszerű dolog, hiszen előbb Báselbe utazott a csapat, majd a csoportelső Genk érkezett Fehérvárra. És sajnos egyik csapat ellen sem sikerült pontot szerezni, ami ahhoz vezetett, hogy a Vidi immár nem saját maga dönt a sorsáról.
És ez most így még nehezebb lesz, mint gondolnánk.
Egyrészről a Vidinek a továbbjutáshoz nyernie kell Portugáliában, de még ez sem elég az üdvösséghez: a Genknek is nyerni kell hazai pályán a svájci egylet ellen.
És nyilván a Baseliek nem engedik majd kiénekelni a sajtot a szájukból.
Mondhatnánk, hogy a Vidi engedte, de….
Mindig azt ismétlem – ezen az oldalon is – hogy maradjunk a realitások talaján, és így határozzuk meg a célokat.
Nos a realitás az, hogy a Vidi nem jut tovább a csoportból, de drukkoljunk annak, hogy mégis.
Tegnap megvolt az esély.
A vereség ellenére egyetlen rossz szót sem lehet - és nem is szabad - mondani, sőt, azon ritka esetek egyike a tegnapi, amikor egyet kell értenem a csapat edzőjével.
„Azt kell mondanom, hogy sikerült meglepnünk a Genket, stratégiailag felülmúltuk az ellenfelet – mondta a lefújást követően a Videoton portugál mestere a Story4 kamerái előtt. – Szinte végig mi uraltuk a találkozót, akár nálunk volt a labda, akár nem. Sajnos ez ma az eredményben nem látszott meg, de egy erős ellenféllel szemben megmutattuk, mit tudunk, és tovább javítottuk a Videoton hírnevét. Jól hajtottuk végre, amit elterveztünk, sikerült komoly eredményeket elérni eddig is.”
És most azt kell mondani, ez valóban így volt.
És bár a futballban nincsenek „ha” - val kezdődő mondatok, most mégis: Ha Sándor Gyuri berúgja a két kihagyhatatlan ziccerét, akkor akár nyerhetett volna is a Vidi.
De nem rúgta be, miként Bozovic kapus is gyermeteg hibát vétett a belgák góljánál.
Így a serdülő I. - ben sem szabad kimozdulni.
És mégis, egyetlen rossz szót sem szabad szólni a kapusra, hiszen ne feledjük, ha ő nincs, pontosabban ha ő nem teljesített volna folyamatosan úgy, ahogy, akkor most a török csapat mérkőzéseit néznénk az Európa Ligában.
 Kikapott tehát a Vidi, de most nem szabad semmi negatívumot mondani.
Illetve egyet mégis.
Érdekes, hogy a Vidi edzője még véletlenül sem engedett meg magának olyan viselkedést, mint teszi azt hétről-hétre a magyar bajnokságban.
Szóval kikapott a Vidi, és bár most már nem a saját kezében van a sorsa, reméljük, hogy minden úgy alakul, hogy a fehérvári csapat továbbjut.
Mert még van hely abban a bizonyos, futball-történelem könyvben.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr544921266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása