HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Átcseszés

fehgyu 2012.09.25. 11:45

Király Gábor a Haladásban, Gera Zoltán a Fradiban, Juhász Roland az MTK-ban, Priskin Tamás a Győrben? Egy nagy szart. (már bocsánat). Az, amit előbb Dzsudzsák, majd Juhász megpendített – mármint hogy esetleg hazatérnének, és az NBI-ben játszanának – semmi más, mint a közvélemény hülyítése.

Vasárnap a mi Balázsunk, hétfőn pedig Juhász mondta azt, hogy esetleg befejeznék légióskodásukat, és inkább az NBI-ben játszanának. Sőt, az is kiderült, hogy erről ők már beszéltek is, ráadásul a többi, toplégióst is hazacsábítanák, hogy magasabb legyen az NBI színvonala.
Nos, egyrészről gyorsan el kellene felejteni, hogy Magyarországnak vannak toplégiósai.
Nincsenek.
Egyetlen magyar játékos sem szerepel vezető európai csapatban.
Senki.
A mi toplégiósaink, az európai középmezőny közepére tartozó klubokban játszanak.
Vagy ülnek a kispadon.
Persze, azon nem csodálkozom, hogy épp Juhász pendítette meg ezt a hazaköltözöm dolgot.
Roland ügyes kis csatár volt, akiből az MTK-ban belső védőt faragtak. Ez volt a szerencséje, hiszen csatárként azért sosem került volna az Anderlechtbe, belső védőként azonban jobban játszott.
Juhász úgy készült, hogy ez a Belgium csak egy két-három éves kaland lesz. Az irányított újságírásnak köszönhetően így minden átigazolási időszakban elolvashattuk, hány meg hány csapat áll sorba érte. A bökkenő csak az, hogy Juhász még mindig Belgiumban van, sőt, ott is csak kispadon.
Nem kellett senkinek.
És hagyjuk itt most azt, hogy sokba került, mert azért látjuk, hogyha egy csapatnak kell egy játékos, akkor bizony belenyúl a kasszába. Juhásszal kapcsolatban néhány éve még a Bayern is szóba került, és ugye nem gondoljuk, hogyha a bajorok épp őt szerették volna a védelembe, akkor nem fizetnek ki érte 3 millió eurót. Ez az összeg a németeknek aprópénz.
Az igazság az, hogy Juhászért senki nem fizetett.
Szóval nem csodálom, hogy épp ő az, aki a hazatérésen gondolkozik, hiszen nagyon úgy néz ki, hogy Belgiumból már nincs feljebb neki, és mint mondtam, ott sem játszik.
Itthon pedig istenítik őt, tehát nem vitás, bárhova jönne, király lenne.
Dzsudzsák más eset.
Sokan bíráltak, hogy negatív cikkeket írok róla, és Oroszországba való szerződéséről, de az idő engem igazolt. A mi Balázsunkat – csak úgy, mint a többi, orosz földön játszó magyart – bedarálta az a bajnokság.
Ott nem elég szépen cselezni, jól beadni.
Ott brusztolni kell.
Sokkal jobban, sokkal többet, mint Angliában vagy épp Németországban.
Senki nem gondolja ugye komolyan, hogy például Huszti rosszabb játékos volt a Zenitben, mint most Németországban. Egészen egyszerűen az a helyzet, hogy az a stílus nem fekszik a magyar iskolán nevelkedett játékosnak.
Az a véleményem, hogy Balázsnak nagyon gyorsan el kell onnan jönnie, de még véletlenül sem szabad hazatérnie. Látjuk, Huszti is megújult, és hiszem, hogy Dzsudszák is így tenne mondjuk egy német csapatnál.
Ráadásul van itt egy bökkenő.
Balázs igazi parasztgyerek – ez itt most még véletlenül sem negatív jelző – aki bár Hollandiában még jól kezelte a sikert, az oroszoktól kapott euró milliók azonban elvették az eszét. Kis túlzással egy szerződés aláírásánál nem azt nézi, mely csapat neve van a papíron, hanem azt, milyen összeg szerepel rajta.
Ez óriási hiba, de legalább nem jön haza, itthon ugyanis nincs csapat, amelyik meg tudná fizetni. Ráadásul nem gondolom, hogy a bajnokság színvonala emelkedne, mert ami itt folyik, az vicc, és nem bajnokság. Sokkal inkább gondolom azt, hogy vagy beleszürkülnének a magyar viszonyokba, vagy egy év után újra menekülnének külföldre.
Szerintem, a cikk elején felsorolt nevekből a Király Gabi – Haladás házasságnak van a legnagyobb esélye, hiszen a válogatott kapusa százszor elmondta, pályafutásának lezárását a Haliban képzeli el. Márpedig Gabi már túl van a 35-ön, igaz, még így is vezére a Bundesliga II.-ben vitézkedő 1860 csapatának, ahol nem szívesen válnának meg tőle, így úgy gondolom, hamarabb látjuk őt a Bundesliga I-ben védeni – már ha feljut a csapatával – mint az NBI-ben.
Juhász hazajöhet – de vétek lenne ezt a bajnokság szintjének emelésével magyarázni.
Sokkal inkább azzal, hogy Roli már nem játszik az Anderlechtbe, és nem akarja hazakullogásnak beállítani azt, hogy nem kell senkinek.
Végezetül álljon  gazdasági szakembereknek a véleménye erről az egész nagy átcseszésről. (forrás NSO.hu)

 

„Ugyan már... – vágott bele Muszbek Mihály, sportgazdasági szakember. – A nézőszám amúgy sem számít, nem gazdasági tényező, kizárólag hangulati elem a stadionokban. Ennél manapság már sokkal lényegesebb, hogy hányan ülnek le a televízió elé a közvetítést nézni. Furcsa, de könnyen lehet, hogy a legutóbbi Eger–Debrecen bajnokin jelen lévő kétszáz fizető néző hatékonyabb volt, mint ha kétezren lettek volna a lelátón. A kérdés, hogy odahaza hányan ültek le a televízió elé...Dzsudzsák Balázs hazahozatala akkor térülne meg, ha a mostani kétszáz-kétszázötvenezres nézettség felugrana hirtelen nyolcszázezerre – csak hogy erre vajmi kevés az esély. Arról nem is beszélve, hogy a hazatérésnek mennyire rossz üzenete lenne. Ha egy piacra eladnak egy portékát, amely ott kudarcot vall, arról a területről a szokásjog alapján a továbbiakban már nemigen akarnak vásárolni.  Idehaza azért még vannak tehetségeink, akik minden bizonnyal örömmel futballoznának Belgiumban vagy Oroszországban, de egy ilyen „hazamenekülésnek” rendkívül rossz üzenete lenne. Rontaná a fiatalok esélyeit.”
Muszbek Mihály szerint Dzsudzsák Balázs ma már a negyedét, ötödét éri annak, mint amikor csúcsformában volt a PSV-ben, majd a sportgazdasági szakember gyors fejszámolást is végzett: miután a légiós fizetése a Dinamo Moszkvánál évi egymilliárd felett van, már az is óriási kérdéseket vetne fel idehaza, ha az ötödéért térne haza. „Az évi kétszázmillió nettó bér azt jelenti, hogy az adott klubnak háromszázötvenmilliót kellene Dzsudzsák Balázsra költenie, ennyi többletbevételt kellene a középpályás hazacsábításának generálnia. Ez az itthoni körülmények között elképzelhetetlen...
Dénes Ferenc sportközgazdász önmagában már azt is jelzésértékűnek tartja, hogy a legjobban kereső magyar sportolóban felmerül a hazatérés lehetősége.
„Sportközgazdászként örömmel olvastam a hírt – mondta Dénes Ferenc. – Ez ugyanis azt jelenti, Dzsudzsák Balázs elképzelhetőnek tartja, hogy ma Magyarországon valaki meg tudja fizetni a bérét. A középpályás pályafutása eddig inkább tűnt anyagi karriernek, mintsem szakmainak, így azt mondom: végre valami megmozdult a magyar sportban.”
Dzsudzsák Balázs nyilvánvalóan nem a levegőbe beszélt, amikor megpendítette a hazatérés lehetőségét, Dénes Ferenc szerint az sem elképzelhetetlen, hogy már beszélt is erről valakivel. Ugyanakkor egy fecske biztosan nem csinál nyarat. - Ha a legjobban kereső magyar futballisták szétszóródnának az élvonalban, rövid távon biztosan megmozgatnák a futballunkat. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon is érezhető legyen az emelkedés, éveken át kellene kiemelkedően futballozniuk.”
A PR-szakértő Ferling József szerint egy ilyen hazatérés csúnyán vissza is üthetne, ráadásul butaság azt hinni, hogy ettől eladhatóbb lenne az NB I.
„Dzsudzsák Balázs esete erre az egyik legjobb példa, annak idején leszálló ágban lévő világsztárok közé igazolt Oroszországba. Ha hazatérne, csak tovább vágná maga alatt a fát. Márpedig szerintem fiatal ahhoz, hogy elkezdje temetni magát...”
Hát, erről ennyit.
Én csak arra kérnék mindenkit, hagyják már abba a hülyítést:

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr504801649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása