HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Sikeres kupaforduló

fehgyu 2012.08.03. 08:51

Úgy illik, hogy ha akkor írok cikket, amikor magyar kupacsapataink lebőgnek a nemzetközi megmérettetésen, abban esetben is ragadjak „tollat”, amikor sikeres kupa heten vannak túl. Úgy meg még könnyebb a dolgom, hogy mindkét, még versenyben lévő magyar csapat megérdemli a dicséretet.
Nos, az a véleményem, hogy a Debrecen és a Vidi is kitett magáért.
Sokan kézlegyintéssel intéznék el a BATE Boriszov csapatát, ám ne felejtsük, a fehéroroszok már több alkalommal szerepeltek a BL. csoportkörében.
Igaz, tavaly nem sok babér termett számukra, de két pontot így is össze tudtak kaparni a legjobbak között. És ez pont két ponttal több, mint amennyit a Lokinak sikerült a legutóbbi BL. kalandja során.
Ráadásul az anyagi lehetőségeket össze sem szabad hasonlítani.
Csak hogy egy példát említsek, a BATE meg tud venni olyan sztárjátékost, mint Hleb, és bár ő is túl van már pályafutása zenitjén, azért amikor elindult, a debreceni védőket úgy kerülgette, mintha edzésen a bójákkal tenné.
Ehhez képest a Loki kezében ott volt a győzelem, és csupán a 93. percben, egy szerencsétlen mozdulat, és egy öngól miatt csúszott ki onnan. Ám az idegenben lőtt gólt még sokat számíthat.
A Videoton megszerezte idei első győzelmét, és ezt pont jókor tette. A Loki elleni Szuperkupa és a Slovan elleni két, míg a bajnokságban a Pápa elleni döntetlen után a Genttől nem kapott gól a fehérvári gárda, és mivel Nikolic ismét nyerő embernek bizonyult, egygólos előnnyel utazhat Belgiumba.
Bevallom, mellettem elszaladt az idő.
Valahogy még most sem fér bele a fejembe, miként lehet, hogy egy magyar-belga klubcsapatok összecsapásának nem a magyar gárda az esélye, de az élet már csak ilyen.
Nem tudom, mire lesz elég ez az egy gólos győzelem, de remélem arra igen, hogy a továbbiakban is úgy gondoljam, egy ilyen párosításból a magyar csapatnak kell győztesen kikerülnie.

Fehér György   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr194693478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása