HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

De hogyan néznek majd tükőrbe?

fehgyu 2012.07.30. 13:54

Elkezdődött a labdarúgó bajnokság, és valljuk be, nem sok váratlan dolog történt. A pontvadászat nagyjából ott folyatódott, ahol nyár elején abbamaradt: a Debrecen könnyedén vette az első, egyébként nehezebbnek vett akadályt a Győr ellen, a Diósgyőr fanatikusai előtt megverte az Újpestet, a sokak által megerősített mondott Fradi csak szenvedett a Kecskeméttel szemben, a Honvéd egyel verte a Siófokot, a Pécs legyőzte a Paksot.
Hát, nem rágtuk le a körmünket.
Persze, mondjuk a Vidi pápai pontvesztése kissé meglepő, de a fehérváriak edzője rommá rotálta a Slovan ellen továbbjutó csapatát, amely arra volt jó, hogy mindenki lássa: egyrészről mégsem olyan bombaerős a Vidi kerete, hogy mindent kibírjon, másrészről azért korántsem verhetetlen csodacsapatról beszélünk.
És akkor elérkeztünk az újoncokhoz: a fiatal tehetségekből álló MTK legyőzte a Kaposvárt. Az várható volt, hogy a kék-fehér gárda meghatározó csapatta lesz az NBI-nek, hiszen korábban NBII-esként is megmutatták erejüket a fiatalok a Magyar Kupában. Szegény Prukner mester pedig nem tanult korábbi hibájából. Azt gondolom, hogy egy edzőnek, aki sok-sok kudarcot élt meg az elmúlt időben, igenis pihenni, feltöltődni kellene, és nem rögtön egy új munkába kezdeni. Főleg nem úgy, hogy a zalaegerszegi kiesés után idén a Kaposvárral is a bennmaradás kiharcolásáért küzdhet majd, ami bizony megviseli az ember idegeit.
Szándékosan hagytam a végére az Egert, mert amit a Heves megyei csapattal művel az MLSZ, az több, mint felháborító.
Minden azzal kezdődött, hogy a 25 év után ismét az első osztályba jutott csapat stadionját nem találták alkalmasnak NBI-es mérkőzés megrendezésre.
A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy az MLSZ döntéshozói majd 20 nappal a felújítás határidejének lejárta előtt jutottak erre az elhatározásra.
Az országos felháborodás hatására aztán a honi futball vezetői változtattak az álláspontjukon, és azt mondták, ha az egriek egy új határidőre minden munkálatot befejeznek, amit a szövetségben előírnak, akkor a nem kiemelt meccseket megrendezhetik Egerben.
Nos, határidő eljött, az egri „jelentések” szerint minden munkát elvégeztek.
Vagy mégsem….
Egy korábbi hírünkből kiderült, hogy az utolsó bejáráson mindent rendben talált az MLSZ, különböző ígéretekkel erőn felüli munkára kényszerítve az egri vezetést, akik mindent teljesítettek, ennek ellenére a világítás kiépítéséig nem rendezhetünk hazai mérkőzéseket!
NO COMMENT!”
Ez a közlemény olvasható a csapat weblapján.
Nos, igazságot tenni nem a mi dolgunk, de úgy gondolom, az MLSZ vezetői saját magukat köpték szemen ismét.
Amit megígértek, most nem tartják – ez pedig a magánéletben is felháborító, nemhogy egy országos szövetség tisztviselőjeként.
Csak azt nem tudom, hogy ha az Eger tulajdonosa, aki több mint százmillió forintot költött a klubra egy év alatt, tényleg azt mondja, hogy „jól van, szórakozzatok az any….tokkal”, és kivonul az egri futballból, akkor az MLSZ hőn szeretett vezetői hogyan néznek majd tükörbe.

 Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr344686619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása