HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

MTK, Honvéd, Godinho, MLSZ, meg a többiek

fehgyu 2012.07.06. 11:54

Tegnap végérvényesen visszacsöppentem a magyar futballvalóságba.
Bevallom, sokakkal ellentétben én az EB-ért sem voltam annyira oda, hiszen bár voltak jó meccsek, azért egyet sem tudnék mondani, amire majd tíz év múlva is emlékezni fogok. Pedig például 1984-ben még csak 10 éves voltam, de a Franciaország-NSZK meccs egyes pillanatait a mai napig fel tudom idézni. Kérdés, a mostani Eb mely pillanatát idézem majd fel 28 év múlva.
Na de vissza a mi kis futballunkba, ahol tegnap két csapatunk is elkezdte a nemzetközi kupaszereplést.

Szeretnék valami jót írni az MTK-ről, de......sajnos nem tudok.
A meccset nemcsak nézni, de még hallgatni is unalmas volt. Végigszenvedtem, hátha történik valami érdekes, de nem... Olyan lassú volt a játék, hogy az már fájt, és bár még emberhátrányban is volt esélye a kék-fehéreknek, Kanta sajnos kihagyta a büntetőt. Ám nem a két csapat volt a leggyengébb ezen az estén – pedig mind a kettő nagyon gyenge volt, nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az APOEL-nem ujjgyakorlat lesz a továbbjutás, bármelyik csapat is lesz az ellenfele -, hanem a játékvezető. Szidhatjuk a mi sporiainkat – hol joggal, hol jog nélkül -, de ez a derék portugál, bizonyos Antonio Godinho – aki elméletben ugyebár egy erősebb bajnokságból érkezett – olyanokat fújt, hogy a hajam égnek állt.
Kezdjük azzal, hogy Kálnoki Kis kiállításáért egy megyei bajnokságon talán meg is kergetik, hiszen ha le is fújta a kezezést, akkor sem járt volna érte sárga lap. Más kérdés, hogy szerintem szabálytalan sem volt, hiszen a szlovák játékos erőből eltalálta a tőle 2 méterre álló játékos természetes testhelyzetben lévő kezét.
Ez a vétlen kéz tipikus esete.
Ha ezért mondjuk a megyében a hazaiak nem kergetik meg, a vendégek a befújt büntető miatt biztos. Lázok János szinte összeesett a szlovák büntetőterületen belül, és még a kommentátor sem hitte el, hogy ezért 11-est kapott az MTK.
Sajnos Kanta sem, és fölé durrantotta a győzelmi lehetőséget.
Szóval ennyi volt az MTK.
A Honvédról még ennyit sem tudok írni, mivel nem láttam a meccset, így csak kalapot tudok emelni a kispestiek előtt, hogy idegenben is nyerni tudtak. Igaz, én a sorsolás pillanatában azt mondtam, hogy történjen bármi a nyáron Kispesten, a Honvéd nem gyengülhet meg annyira, hogy ne jusson túl albán ellenfelén.
Nos, a továbbjutás ugyan még nincs meg, de az idegenbeli győzelemmel nagy lépést tettek felé a kispestiek.
Miközben két klubcsapatunk a nemzetközi mezőnyben próbál érvényesülni, az MLSZ itthon lényegében aláírta az Eger halálos ítéletét.
Tudom, hogy a szabály az szabály, meg hogy évekkel ezelőtt a REAC-nak is Sopronban kellett játszania a meccseit a villanyvilágítás hiányai miatt, de egyrészről a REAC meccseit Sopronban talán többen nézték meg, mint Budapesten, másrészről két évvel ezelőtt a Szolnok nagyon szépen le tudta játszani a bajnokságot világítás nélkül.
Szóval az egyenlők és egyenlőbbek szabály most is érvényesül.
Az MLSZ-nél egyébként felháborodtak, hogy Jámbor János, az Eger tulajdonosa a sajtó nyilvánossága előtt mondta el, hogy bár a szövetségtől július 20-áig kaptak haladékot a biztonsági előírásoknak megfelelően előkészíteni a stadion – a világítást egyébként októberre ígérték eredetileg is (Szolnokon még most sincs) – futballunk nagy hatalmú ura már július 5-én eldöntötték, hogy az Egernek Debrecenben kell játszani minden hazai meccsét.
15 nappal a stadionbejárás előtt.
Márpedig ha az MLSZ döntéshozói ilyen jövőbe látóak, hogy már most tudják, azt, hogy az egri stadion nem lesz alkalmas 15 nap múlva, akkor nekem is elárulhatnák a heti hatos lottó nyerőszámait.
Úgy gondolom, ha a helyzet nem változik, vége az egri futballnak, mert a csapatot 25 év után az NBI-be irányító befektető ma kerek-perec kijelentett, ő bizony nem fog Debrecenben menni hazai meccseket játszani.
Akkor inkább leírja veszteségnek az egri futballba ölt pár száz milliót, és veszi a kabátját.

Érdekesség, hogy az MLSZ-nél azt is természetesnek veszik, hogy a csapatok nélkül készítették el a sorsolást.

-Nem vettünk figyelembe egyetlen kérést sem, ez sorsolás, nem kívánságműsor – mondta már-már bicskanyitogató arroganciával az egyébként kedves, és általam nagyon tisztelt Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtó irodájának vezetője, csak azt felejti el, hogy ez a sorsolás mindig úgy zajlott, hogy meghallgatták a csapatok kéréseit.
Nem tavaly, tavalyelőtt, vagy azelőtt.....hanem még a kommunizmusban is.
Ahol mondjuk a Dorog vagy a Salgótarján nyugodtan játszhatott villanyvilágítás nélkül az NBI-ben, mert akkor tudták, hogy a futball a szurkolókért, a nézőkért van, nem a szövetségért.
Na, mi így haladunk Európa, és a 10 ezren átlag nézőszám felé.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr894632880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása