HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Álom, álom, édes álom

fehgyu 2012.06.18. 14:07

Újpesten mernek nagyot álmodni.
Kérdés, hogy ezeket az álmokat meg tudják-e valósítani.
Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa először arról álmodott, hogy megveszi a Szusza Ferenc stadiont, de ez az elképzelés nem valósulhat meg
„A Szusza Ferenc Stadion eladásáról nem a kerülettel, hanem a tulajdonos Állammal kell tárgyalnia Duchatelet úrnak – mondta a four four two-nak Wintermanter Zsolt, Újpest polgármestere.
A belga klubtulaj beszélt a stadionszerzési kísérletéről, ami kudarcot vallott.

"Terveztem, hogy megvesszük a stadiont, sajnos azonban nincs rá módom, a stadion az államé, és nem adja. De még fejlesztést sem hajthatok végre... Ez szomorú, nagyon sajnálom. Ellenben az akadémia létrehozása feltett szándékom, és ezt meg is valósítom. Valóban hosszú távra tervezek, úgy gondolom, négy év elteltével már felkerülhetnek a felnőtt csapatba az első növendékek." - mondta Duchatelek

Kérdés, a belga területet akar-e szerezni és a többi csak mese, vagy tényleg európai csapatot akar építeni a IV. kerületben. Mert ugye, ilyenről azért már hallottunk.

És mert a stadion megvásárlása után most újabb, talán még nagyobb biznisz van kilátásban.

Olyan, amivel nagyot nyerhet az Újpest, igaz, mások akkor is veszítenek, ha a belga megvalósítja az álmait.

Ha pedig nem, és mindenkit átver, akkor......

Erre még gondolni is rossz.

Szó van ellenben egy grandiózus futballakadémia kialakításáról a Tábor utcában. Ezt teljes mellszélességgel támogatjuk. Ehhez Újpest értékesíti a mi tulajdonunkban álló sporttelepet a Tábor utcában és az Akadémia megvalósításához a Chinoin – manapság Sanofi – és a Tungsram pályákat is megvásárolná a belga befektető. A kerületi Építészeti Tervtanács már jóvá is hagyta a koncepciót, ha benyújtják a terveket az érvényes építési engedéllyel, akkor el is kezdhetik az építkezést - mondta a polgármester.

Halkan jegyzem meg, a Tábor utca évek, évtizedek óta a budapesti, és ezzel együtt az újpesti amatőr futball központja. Az itt található pályákon – melyek az önkormányzat most elad a belgáknak - több, komoly múlttal rendelkező amatőr csapat – mint például a Chinoin vagy épp a Duna SK – játszik. Kérdés, ha ezeket a pályákat eladják, hova költöznek majd az amatőrök.

Az akadémia egyébkén két főpályából és hat nagyméretű edzőpályából, bentlakásos kollégiumból, oktatási termekből, fedett edzőcsarnokból, 25 méteres uszodából állna. A beruházás értéke ötmilliárd forint.

Hatalmas pénz, amivel az Újpest nagyot fejlődhet, és amivel tényleg lerakhatnák egy jövő nagy klubjának alapjait.

De csak akkor, ha elkészül, és nem csak ingatlan bizniszől van szó.

Na és ne felejtsük el, a belga csak 95 százalékos tulajdonos.

Mondjuk a polgármesternek már megvan az elképzelése, hogyan hárulhatna el az az 5 százalékos akadály.

Mondjuk, elég fura elképzelés.

„ Mindenképpen tisztázná a helyzetet és egyszerűbbé tenné a fejlesztési elképzelések megvalósítását, ha Kovács Péter a maga öt százalékát, gesztusértékűen, a múlt mintegy tisztességes lezárásaként, egy forintért felajánlaná Újpest városának” – mondta.

Mondjuk ilyen elven Kovács Péter is kérhetné 1 forintért a maradék 95 százalék tulajdonrészt, de ezt most hagyjuk.

A lényeg, hogy az álom nagyon szép, bár még nem tudom eldönteni, drukkolok-e a megvalósulásához.

Mert ami az egyik félnek álom, az a másik félnek rémálom.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr724595921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása