HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A Vasas a Budapest-bajnokságban? Zseniális ötlet!

fehgyu 2012.06.09. 12:37

Érdekes felvetéssel találkoztam a napokban a Vasas jövőjével kapcsán.

Olyannal, ami csak elsőre hallatszik oltári nagy baromságnak, átgondolva a helyzetet viszont már igenis jó, és gazdaságos ötletnek tűnik.

Persze, a Vasas drukkerek biztos nem gondolják így.

Szóval a Vasas – legalábbis egyelőre így áll a helyzet – az NBII.-es bajnokságban indul, ám a futballcsapatot működtető kft-nek tetemes a tartozása.

Több 100 milli forint, amit az előző tulajdonos, Kókler - Hazug Faragó egy év alatt összeszorgoskodott. (Az általa tulajdonolt Híd Zrt egyébként a héten a nyíregyházi fociból is kiszállt, szintén ilyen nagyságrendű adóságot maga mögött hagyva. És ezt az embert még nem verte meg senki)

Na de vissza a Vasashoz.

A futballcsapat visszakerült az anyaegyesülethez, melynek elnöke, Markovits László egy percig sem titkolta, nem tudnak több száz, de talán még több tíz millió forintot sem a csapatra költeni.

Halkan teszem hozzá, ennek hiányában biztos nem jut vissza a csapat az élvonalba, ráadásul az adóság is megmarad.

Itt jött képbe a klub korábbi tulajdonosa, Jámbor János, aki még ebben a helyzetben is átvette volna a klubot. És nem úgy, hogy mostani egyesülete, az Eger FC indulási jogát a Fáy utcába hozná.

Átvette volna a futballcsapatot – de nem az NBII.-ben, hanem a Budapest bajnokság első osztályában.

Elsőre botrányosnak tűnik az ötlet, de csak addig, amíg meg nem hallgatjuk Jámbor úr érvelését.

Szerinte – és ez biztos így van – 20 millió forintból világverő, pontosabban Budapest-verő csapatot lehet összehozni a BLSZ I.-ben.  Hozzáteszem, 20 millió forintos költségvetésről csak legszebb álmaikban gondolnak az ebben az osztályban szereplő klubok.

Jámbor szerint a következő lépcsőfok az NBIII. lenne – ennek megnyerése szerinte 50 millió forintból garantált.

Mivel eddig amatőr bajnokságokról beszéltünk, nem szükséges gazdasági társaságot létrehozni a csapat működéséhez, azaz a mostani, több százmilliós tartozást felhalmozó céget bezárnák, a törzstőkéig fizetnének, a többi tartozás a céggel együtt pedig lényegében eltűnne.

Jámbor számítása szerint így két év múlva ismét az NBII-ben lenne a csapat, amelyre addig70-75 millió forintot költöttek.

Nagyjából a negyedéd annak az összegnek, amit jövőre kellene mindennel együtt kifizetni.

Mivel az NBII már profi osztály, akkor kellene egy új céget létrehozni – amely teljesen tehermentes lenne, és utána már lehetne gondolkozni azon, miként jusson vissza a gárda az első osztályba.

Angyalföldi szurkolói szemmel lehet vitatkozni a dolgon, gazdasági szemüvegen keresztül nézve azonban zseniális az ötlet.

Arról nem is beszélve, hogy jelenleg minden van a Vasasnál, csak csapat nincs. Senki nem tudja, milyen játékosokkal, és milyen edzővel vág neki a gárda az új bajnokságnak, azaz a csapat lenullázása egy szakmai megtisztulást is jelentene.

Mint mondtam, első hallásra oltári nagy baromságnak tűnik az öltet, de átgondolva a helyzetet, nagyszerű az ötlet.

Persze, más ezt külső szemlélőként, és más egy egyesület elnökeként nézve.

Nagy szavak, ha én lennék Markovits helyébe, akkor biztos belemennék a dologba, mert szerencsére nem én vagyok Markovits helyébe.

A Vasas elnöke pedig – legalábbis egyelőre - nem ment bele az egyezségbe, így Jámbor zseniális ötletét nem valósítják meg.

Persze, még bármi megtörténhet a bajnokság kezdetéig.

Fehér György  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr954575065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása