HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A címeres mez értéke

fehgyu 2012.05.09. 10:36

Az elmúlt években, évtizedekben sokszor hallottuk, hogy az épp aktuális szövetségi kapitánynak a magyar bajnokságból is kellene játékosokat meghívni a válogatottba. Nos, Egervári Sándor tett is ezért: legutóbb összeállított egy ligaválogatottat, hogy megnézze, mit is tudnak az NBI-ben játszók. Most ismét kiküldte a meghívókat, a tervezett edzőmeccs azonban elmaradt.
A játékosok – vagy klubvezetőik – ugyanis nem akarnak jönni a liga-válogatottba. A hétfői találkozóra a húszfős keretéből hétfőn csak tizenhárom labdarúgó jelentkezett. Hárman – Halmosi Péter, Egerszegi Tamás, Lipták Zoltán – sérülten érkeztek Telkibe, míg négy futballista – Gyurcsó Ádám, Nikolics Nemanja, Koltai Tamás, Pátkai Máté – klubja kérésére nem csatlakozott a csapathoz. Egy cserével pedig nem lehet mérkőzést játszani, így a mai, Dunaszerdahely elleni edzőmeccs elmarad.
Azért hozzá kell tenni, hogy a folyosói pletykák szerint – sajnos – Egervári Sándor is tehet a kialakult helyzetről.

A ligaválogatott első összetartása előtt például a Debrecen kérte a szövetséget, hogy tekintsen el játékosai szerepeltetésétől a Győr előtti mérkőzés előtt. Az azonban mindenkinek ciki lett volna, ha csak a Loki játékosai mondják le a szereplést, ezért információk szerint a kapitány fölhívta Pintér Attilát és tájékoztatta: a bajnoki rivális Debrecen nem engedi legjobbjait az összetartásra és mivel számára kínos lenne, ha csak a Loki futballistái kaphatnának felmentést, kérte, jelezze nyilvánosan, hogy ő sem hagyja labdarúgóit pályára lépni.

Pintér azonban akaratos ember, és ismerhetjük még játékos korából.

Ő sosem keresett kibúvókat, sosem akarta lemondani a válogatottságot, és most sem értette az egészet.

Azt mondta, a győriek játszanak csak nyugodtan a ligaválogatottban.

Egervári azonban nem engedett a 21-ből, és végül ő volt az, aki kiharcolta, hogy Pátkai Mátét és Fehér Zoltánt ne kelljen meghívnia – csak az a Koltai Tamás és Dudás Ádám csatlakozott a társasághoz, akik akkoriban kevesebb játéklehetőséget kaptak Győrben.

A történet ezen része persze amolyan városi legenda, de mint tudjuk, ezeknek elég nagy a valóságalapja.
Ha igaz, ha nem, irtó ciki, hogy a ligaválogatottnak – amely ebben az esetben az országot képviseli, azaz lényegében a magyar válogatottnak felel meg – le kell mondania egy nemzetközi edzőmeccset, mert nincs elég játékosa. Úgy néz ki, hogy a ligaválogatott  terhes az egyesületek számára.
Játékosainak távolmaradásért küzdő sportvezetők pedig nem is fogják fel, hogy nem a klubjukat, hanem épp a futballistáikat égeti le.

 

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr284497950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása