HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Sütő László: Nem én kerestem Aczélt, hanem ő engem

fehgyu 2011.12.15. 12:41

Újabb „bomba robbant” az országunkban tomboló bundabotrány ügyben. Olyan bomba, amely még nehezebb helyzetbe sodorja Aczél Zoltán. A Haladás letartoztatott, előzetesbe került, majd onnan kiengedett tréneréről ugyanis sok helyen megjelent, hogy egykori játékosa, Sütő László vallott ellene. Egyesek azt is tudni vélték, hogy Sütő kereste meg a trénert, és ajánlott neki 4000 eurót azért, hogy a Siófok két góllal veszítsen a ZTE ellen.
Eddig ez a teória volt nyilvánosságon, ám a játékos Sütő László rendőrségen tett vallomása, és nyilatkozata teljesen más megvilágításba helyezte az ügyet.
- Aczél Zoltánt semmivel nem vádoltam meg. Sőt, az első kihallgatáson, amikor a rendőrök szóba hozták a nevét, kitérő választ adtam. Ám a második kihallgatáson, amikor a nyomozók elmondták, mit tudnak Aczél szerepéről, már én sem játszhattam tovább a naiv embert – nyilatkozta Sütő.
Ez a nyilatkozat pedig azt jelenti, hogy a nyomozók Sütő vallomása előtt is tudni vélték, milyen szerepet töltött be a Siófok akkori trénere a csalásban, azaz megdőlt a tréner ügyvédjének összeesküvés elmélete, miszerint a játékos hazudott, hogy gyanúba keverje Aczélt.
Ráadásul a vallomásból és a nyilatkozatból kiderült, Aczél Zoltán szerepe korántsem az, ami eddig a nyilvánosság elé került.
- Az igazság az, hogy nem én vagy valamelyik más játékostársam kerestük meg Aczél Zoltánt, hanem épp fordítva történt a dolog. És a nyomozók előtt ez már az első pillanatban nyilvánvaló volt. Legszívesebb szembeköpném magam, szembeköpném a huszonegy éves naiv énemet. De már nem tudom visszacsinálni, és vállalom a történtekért a felelőséget. Ám azt el kell mondanom, hogy Aczél Zoltán ügyvédje hiába próbál engem és jogi képviselőmet minden fórumon besározni, csalónak árulónak beállítani, neki pontosan tudnia kell, mi az igazság.
Kemény szavak.
Melyek azt jelentik – hogyha valaki elsőre nem értené – hogy Aczél Zoltán volt az, aki odament a játékosokhoz, és elmondta a tervet, aki rávette a játékosokat a csalásra. Ő volt a felbujtó, ő volt a vezető!
Ez pedig más megvilágításba helyezik a sok helyen már-már mártírnak beállított Aczél Zoltánt, aki mint mondta küzd az igazságért és a családjáért.
Nos, úgy néz ki, ez csak a külvilágnak szól, mint ahogy Czeglédi ügyvéd úr nevetséges és megmosolyogható kirohanásai.
Egy mondás jut eszembe: az kiabál, akinek a háza ég.
Aczél Zoltán háza pedig szép nagy tűzzel ég, és kérdéses, hogy eloltják-e valaha a lángokat, vagy teljesen megsemmisül a ház.
És erre a tűzre csak olaj lesz, ha a két újabb gyanúsított, T. Richárd és H.Gyula – akik akkor szintén a Siófok játékosai voltak – ugyan azt vallják majd, mint Sütő és társa.
Mert ha igen, akkor már nem lehet másra mutogatni…

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr473465712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása