HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Tőzsér Egervárinál soha nem lesz válogatott

fehgyu 2011.10.05. 09:31

Szentségtörés most rosszat írni a magyar labdarúgó válogatottról, és annak kapitányáról, Egervári Sándorról.
Szentségtörés, és bevallom, nem is erre készülök, csak egy érdekes elszólás megütötte a fülemet.
Tudom, hogy mindig az aktuális kapitánynak a szíve-joga eldönteni, mikor kit hív meg a nemzeti csapatba. Ráadásul az eredmények Egervárit igazolják, és igen, én is együtt örülök sok ezer szurkolótársammal együtt azért, mert csapatunk rég nem látott eredményes játékkal rukkol elő. Persze mindig vannak, és mindig lesznek játékosok, akiket a közvélemény a nemzeti csapatba követel, és akik ennek ellenére tán sosem lesznek válogatottak.
Na de vissza az elszóláshoz.
Két magyar játékos remekül szerepel klubcsapatába. Mindkét magyar játékosnak komoly érdemei vannak abban, hogy ez a klubcsapat jelenleg a legjobbak között, azaz a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel.
Igen, Kötelesről és Tőzsérről beszélek. 
Pontosabban most csak Tőzsérről.
Úgy látszik, az egykori ifjú tehetség mára érett labdarúgóvá vált. Igazi vezérré.
Legalábbis klubcsapatának vezérévé.
Hogy helye lenne-e a válogatottban? Nos, ez érdekes kérdés, és csak akkor kapnánk rá választ, ha egyszer-kétszer Egervári kipróbálná. De erre semmi esély. Legalábbis az elszólás szerint.
Az elmúlt hétvégén Tőzsér csapata Juhász Roland csapat ellen meccselt a belga bajnokságban. Ám Tőzsér edzője nagy gondban volt, hiszen az összes bevethető középső védője sérült volt. Gondolt egy merészet, és Tőzsért állította a védelem tengelyébe. És bár csapat végül 1-0-ra kikapott, a beszámolók szerint Tőzsér csapat legjobbja volt egy olyan poszton játszva, ahol még soha életében nem játszott. 
Jött is az újságírói kérdés - Juhászhoz. A zsurnaliszta viccesen megkérdezte válogatottunk középső védőjét, nem fél-e, hogy Tőzsérrel egy komoly riválist kapott a posztján. Juhász pedig őszintén válaszolt.
"Nem, mert egyrészről Tőzsérnek nem ez az igazi posztja, másrészről ő úgysem lesz Egervárinál soha válogatott."
Szókimondó nyilatkozat volt, talán Juhász sem tudja, mennyire. 
Persze, mint a cikk elején mondtam, az eredmények Egervárit igazolják. És mint mondtam, örüljünk együtt a csapat sikerének.
Kérdés, Tőzsér mennyire tud örülni annak, hogy úgy mondtak le róla, hogy lényegében soha ki sem próbálták?

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr203279495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása