HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Bartha Csaba tényleg nem tudja, "milyen meccsen van"!

fehgyu 2011.09.24. 08:54

Nem oly rég, Kovács Zoltán, az Újpest egykori sportigazgatója azt mondta az egyik televíziós felvételen, hogy a legnagyobb baj Újpest az, hogy az ügyvezető, Dr. Bartha Csaba "nem tudja, milyen meccsen van".
Tegnap beigazolódott, hogy ez valóban így van.
Kezdődött a Pollák üggyel, melyben a védő elmondta, folyamatosan tartozik neki a klub, és már nem is tudják megmondani, mikor fizetnek neki. Elmondta, hogy előfordult, éhesen kellett játszania, és folyamatosan kiteszik az albérleteiből, mert nem tudja fizetni a bérleti díjat. Még a tulajdonos is kitette a lakásából, mondván, hogy tartozik.
Nem telt el két óra, és az Újpest máris kiadott egy közleményt.
Nem, nem bocsánat kérőt, nem védekezőt, vagy mondjuk magyarázót.
Támadót.
Hogy a szemét média mindig csak támadja az Újpestet.
"Az Újpest FC egy ideig türelmesen figyelte a klubunk ellen indított rágalomhadjáratát, amelyet a nyilatkozók, médiumok legtöbbször légből kapott összeesküvés-elméletekkel „színeztek". Pollák Zoltán pénteken megjelent nyilatkozatával azonban túl messzire ment, így az Újpest FC vezetése úgy döntött, hogy a bíróság előtt számoltat el mindenkit, aki valótlan állításaival a klubot hamis színben tünteti fel és azzal kárt okoz. Ami a konkrét esetet illeti: Pollák Zoltán „nincs kirúgva" Újpestről, ő az egyik legjobban megbecsült tagja a keretnek. Nem csupán a prémiumokkal együtt hétszámjegyű juttatásaival, hanem azzal is, hogy ő volt az, aki mindig a leghamarabb hozzájuthatott a pénzéhez keret tagjai közül."
Mindenki figyelmébe ajánlom a leghamarabb szót. Ez ugyanis pontosan azt jelenti, hogy nem időben, csak csúszással. De legalább mindig ő kapta meg elsőként - a tartozást. És a "nincs kirúgva" szóösszetételhez csak annyit, hogy azért az eset után a játékost felmentették az edzések látogatása alól.
"A „kilakoltatásról" annyit, hogy az Újpest FC – annak ellenére, hogy ez a játékos szerződésében nem szerepelt – lakáshoz segítette Pollák Zoltánt, akinek ezért a piaci árnak csupán töredékét kellett bérleti díjként fizetnie."
A nyilatkozat nem cáfolja, hogy Pollákot kitették a lakásból, csupán annyit mond el, hogy olcsóbban bérelhetett lakást - a klub egyik tulajdonosától. Egyébként ez a lakás, pontosabban ezek a lakások nagyon szép környezetben, a Rózsadomb lábánál vannak, a Tasnádi villával szemben. Ha jól tudom, Kovács Péter tulajdonában vannak, és évtizedes szokás - tehát nem Pollákkal tettek kivételt - hogy az Újpest játékosai ott laknak.
Jómagam több alkalommal voltam például Kovács Zoltánnál ott interjún, de több, lila-fehér játékos is lakott a lakóparkban.
" Folytathatnánk a játékos Nemzeti Sport mai számában megjelent állításainak cáfolatát, részletezhetnénk a tulajdonosnak, a sportigazgató(k)nak, az ügyvezetőnek küldött gyalázkodó, gyűlölködő, nyomdafestéket nem tűrő üzeneteit, azonban klubunk nem kívánja viszonozni a „sárdobálást".
Tehát végül is nem válaszolnak semmire!
"Az azonban tény, hogy az Újpest FC Pollák Zoltánnak sem fizetéssel, sem prémiummal nem tartozik."
Na most jön az igazi becsapás.
Mert ez az állítás információim szerint igazak.
Ám az is igaz lehet, amit sokan állítanak: az újpesti játékosok az Újpest FC-től csak az alapfizetésüket kapják. A prémiumok nagy része, és a külön juttatások, például a fizetés alapbéren felüli része - csakhogy az államnak ne kelljen adót és még több járulékot fizetni - egy Seychelle-szigetekre bejegyzett cégtől jön, amiben történetesen Tolnai Sándor is szerepet vállal.
Az a Tolnai Sándor, aki az Újpest tulajdonosa.
Tehát a nyilatkozat tartozásokra vonatkozó része igaz lehet - csak komoly csúztatás.
Még le sem nyugodtak a kedélyek, jött az újabb, Újpestet érintő hír.
A Nemzeti Sportközpontok vezetője a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, eljárás indult az Újpest FC-vel szemben.
„A Nemzeti Sportközpontok szolgáltatásidíj- és közüzemi költség-tartozás jogcímén idén június huszadikán adta be felszámolási kérelmét a Fővárosi Bírósághoz az Újpest FC Kft. ellen – nyilatkozta Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője. – Az intézet munkatársai számos tárgyalást folytattak az Újpest FC Kft. illetékeseivel a cég tartozásának rendezése érdekében. A megbeszélés eredményeként megegyezés született a fizetés átütemezéséről. Ezt azonban nem tartotta be az Újpest FC Kft., így a tartozások kiegyenlítésének tartós elmaradása után több alkalommal írásban – legutóbb május tizenkettedikén – és szóban is felkérték az intézet munkatársai a káefté illetékeseit a tartozás rendezésére. Ennek eredményeként az elmaradás elenyésző részét törlesztette a cég."
Ezt követően kezdeményezte a felszámolási eljárást az Újpest FC Kft. ellen az NSK.
Na erre szokták mondani, hogy nem semmi.
Miután Bartha Csaba egy sajtótájékoztatón lényegében a kánaánt jelentette be, hiszen Beenhakker érkezésekor elmondta, hogy most aztán 3 évig senkinek nem fognak tartozni, hiszen minden adott a működéshez, most lassan a villanyt sem tudják felkapcsolni Újpesten.
Természetes a közlemény most sem maradt el újpesti oldalról.
„A sajtóban eddig megjelent hírek részben valótlanok, ugyanis sportszervezetünk ellen senki nem rendelt el felszámolást. Legfeljebb annyi történhetett – hangsúlyozzuk, hogy az ügyben az Újpest FC semmilyen hivatalos értesítést nem kapott –, hogy az NSK felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen.
Nos, ezek szerint Bartha Csaba nem tud a felszámolásról - amit három hónapja kezdtek meg a klub ellen. Ezt a mondatot talán ő maga sem hiszi el.
"Amennyiben ez valóban megtörtént, akkor ez azt vonja maga után, hogy a Fővárosi Bíróság az Újpest FC Kft-hez fordul, és nyilatkoztatja arról: elismeri-e azt, hogy van lejárt, nem vitatott tartozása az NSK felé."
A kormánybiztos szerint fordultak ők az Újpesthez, sőt, tárgyaltak, csak a lila fehérek - már bocsánat - "szartak" a megállapodásra.
"Figyelemmel arra, hogy jelen állás mellett nem tudjuk, hogy mi áll a kérelemben, arról sem tudunk nyilatkozni, hogy valós-e vagy sem.Az tényként kijelenthető, hogy az Újpest FC Kft. és az NSK közötti szerződésben vannak nyitott kérdések, amelyek gyors rendezést igényelnek. Álláspontunk szerint azonban nemcsak az Újpest FC Kft. részéről, hanem az NSK részéről is."
Nyitott kérdések?
Na ez az, ami nem igaz. Itt semmi sem nyitott kérdés. Az Újpest tartozott, az NSK belement tartozások átütemezésébe, de a liláknál ezt sem teljesítették. Az Újpestnél egyetlen nyitott kérdés van: valóban Bartha Csaba-e megfelelő személy arra a posztra, amit most betölt?"
Kijelenthető: az általunk bérelt Szusza Ferenc Stadion olyan infrastrukturális hiányosságokban szenved, amely problémákat rövid határidőn belül meg kell oldani, és amely megoldása a bérbe adó, tehát az NSK kötelezettsége, továbbá amelyet az NSK sajnos ezirányú felhívásunk ellenére eddig nem teljesített.Figyelemmel arra, hogy az Újpest FC Kft. a jövőben is a Szusza Ferenc Stadionban szeretné a mérkőzéseit megrendezni, ezért – bár ezirányú jogszabályi kötelezettsége nincs, hanem ez hangsúlyozottan az NSK kötelezettsége – az infrastrukturális problémákat meg kívánja oldani.
Tehát Barta azt mondja, azért nem fizetnek, mert nincs fejlesztve a stadion. Csak halkan jegyzem meg, az Újpest stadionja volt az első stadion, melyet felújítottak - még az előző Orbány-kormány ideje alatt. Még több tízmillióért beléptető rendszert is kaptak. Igaz, ez soha nem lett felszerelve, és ma már senki nem is tudja, hol van.
De ez nem Bartha hibája.

"Ennek megfelelően – mint korábban is hírül adtuk – pályázatot adtunk be felvállalva azt, hogy amennyiben pályázatunk sikeres lesz, az Újpest FC Kft. biztosítja az előírt önrészt, azaz a költségek 30 százalékát. Természetesen az Újpest FC Kft. álláspontja az, hogy ezen költségeket jogszerűen nem neki kellene viselnie, hanem az NSK-nak, hiszen ő a bérbeadó, továbbá az, hogy a helyzet rendezése érdekében mihamarabbi egyeztetés szükséges. Álláspontunk szerint – hangsúlyozva ismételten, hogy nem ismerjük az NSK beadványának tartalmát – ebből a rendezetlen helyzetből fakadhat az NSK beadványa a Fővárosi Bírósághoz, ami távolról sem egyenlő azzal, hogy az Újpest FC Kft. felszámolását elrendelték volna.”
Na most ez a néhány mondta pontosan azt jelenti, amit a kormánybiztos mond.
Az Újpestnek nincs pénze, tartozik, de nem fizet.
Helyette felújítaná azt, ami nem az ő dolga - persze csak akkor, ha nyer a pályázaton. Ebben az esetben az önrészt, azaz a 30 százalékot is biztosítja majd a pályázathoz
Ez nonszensz.
Szerintem abból a harminc százalékból fizesse ki a tartozásait. Vagy legalábbis egy részét.
A véleményem szerint az Újpest fizesse ki, amit neki ki kell, a Nemzeti Sportközpont meg végezze el azokat a feladatokat, amit neki kell. Persze, csak azokat, melyeket ő szükségesnek tart, és nem azokat, melyeket az "újpesti vezetőség" kitalál.
Szóval két nap, két nyilatkozat, két - már bocsánat - félre magyarázat.
A tényeken egyik sem változtat.
A csapatnál pénztelenség van - ugye azért a Pollák előtt kirúgott Böőr Zoltán is azt mondta, hogy lényegében könyörögni kellett a pénzükért - a kormánybiztos elmondása szerint felszámolás van a klub ellen, a csapat hátulról a harmadik, eddig egyetlen meccsen tudott nyerni.
És közben Bartha Csaba mindenen megsértődik. És a legnagyobb érdekesség az, hogy az elmúlt három-négy hónapban mindenki valótlanságot állított az Újpesttel kapcsolatban - legyen szó egykori sportvezetőről, játékosról, vagy épp kormánybiztosról.
Mindenki hazudik, csak az Újpest mond igazat.
Na ez az igazi gond Újpesten.

Fehér György
 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr703252470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása