HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Zsarolás a Hungária körúton

fehgyu 2011.09.04. 11:33

Amíg az MTK labdarúgó csapata megpróbál visszajutni az NBI-be - és ezt a feladatot két győzelemmel jól is kezdte - a klub egyik vezetője immár új szerepkörben, állítólag ismét a jól bevált módszerhez nyúlt.
Úgy hírlik: zsarolja a játékosokat.
Lehetett ezt már régebben is hallani, igaz, beszélni nem sokat beszéltek róla.
Az Újpest serdülőedzőjéből mára klubtulajdonosnak - vagy mondjuk úgy, résztulajdonosnak - előlépett Domonyai László, sokak szerint nem épp a legbecsületesebb módszerekkel próbálja a klubnál tartani lejáró szerződésű labdarúgóit. (Domonyairól csak annyit, hogy talán nincs még egy sportvezető, akit ennyire utálnának saját játékosai)
Állítólag így volt ez régen is az MTK-nál, csak nem beszéltek róla.
Most viszont - a folyosón, titokban - igen.
Van a klubnak egy tehetséges, fiatal játékosa, Kákonyi Dániel. Az egyébként Újpestről az MTK-hoz kerülő, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián felnövő, utánpótlás válogatott játékos 17 évesen alaptagja volt az NBIII-as bajnokságot nyerő második csapatnak, és az elmúlt években az NBII-ben is meghatározó tagja lett a gárdának. Az NBI-ben ugyan nem mutatkozott be - a Ligakupában igen -, de az MTK-ban nem is mindig a tudás, sokkal inkább az üzleti érdek alapján kerültek be a játékosok az első csapatba - mondjuk ennek meg is lett az eredménye.
Kákonyi így is felhívta magára a figyelmet, és számos csapat látná szívesen a soraiban. Télen a Diósgyőr szerette volna leigazolni, nyáron pedig a fél NBII-es mezőny, sőt, az első osztályból is voltak kérői.
Az mondják, azért nem mehetett, mert Domonyai nem engedte.
De nem is játszik a csapatban.
Mert a zuhanyhíradó szerint Domonyai nem engedi.
A miértekre a válasz, a bennfentesek szerin egyszerű: a játékosnak jövőre lejár a szerződése - amit egyébként 17 évesen kötöttek vele 5 évre - így Domonyai, állítólag felhívatta őt az irodájába. Az új szerződést azonban nem írta alá a játékos, mert sokak szerint távozni szeretne a csapattól.
"Ha nem írod alá, garantálom, hogy egy évig, amíg a szerződésed ide köt hozzánk, egy percet sem játszol!" - mondta állítólag Domonyai.
Ám ez mind semmi: Domonyai a suttogók szerint hozzátette, ha a játékos letesz 3 millió forintot az asztalra, akár aznap távozhat az MTK-tól. Sőt, sokan azt is tudni vélik, hogy a becsület szavát adta, ha Kákonyi aláírja az új szerződését, akkor annak ideje alatt elég csak 2 milliót fizetnie, és mehet ahova akar. 
A játékos, a hírek szerint egyik feltételt sem fogadta el. Tény, hogy most nemhogy nem játszik a csapatban, de még edzeni sem edzhet a gárdával. Társaitól külön készül az egyik edző (Teodoru Vasilisz) segítségével. Valószínűleg inkább ezt az utat választja, hiszen egy 23 éves fiatalembernek nyilván nincs 3 milliója, és talán elkötelezni sem akarja magát még egy "fényévnyire" a klubhoz.
Domonyai viszont, sokak szerint csinálhatja a saját maga is dolgait, üzleteit, és most már senki nem is vonja felelősségre. Már nem ügyvezető, hanem résztulajdonos.
Eddig is kiskirályként tevékenykedett, most még inkább ezt teszi - vélik a bennfentesek.
És talán ilyen okok is lehetnek a háttérben, hogy miért tart ott az MTK, ahol. Talán nem.

Fehér György
 

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr513201653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lg-m 2011.09.04. 19:17:28

a fényév az távolság, te baromarcú

sala 2011.09.04. 19:19:20

Nem hinném, hogy túlzottan egyedi lenne a szerződés végefelé ez a fajta nyomásgyakorlás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.04. 19:37:19

semmi baj ezzel
minek jatszassa, ha le akar lepni?

tejfölösbableves 2011.09.04. 19:46:02

@hagyma: Ez baromság. Ha pénzt akar a játékosért, akkor pont most kell játszatnia, hogy esetleg a téli időszakban még el tudja adni. Nyáron lejár a szerződése, akkor máe ingyen is elmehet. Nem tudom, mennyire jó a srác, de ha tényleg az, akkor ezzel a húzással a Domonyai megint csak a magyar focinak tesz keresztbe.

Artie 2011.09.04. 19:51:00

Ugyanez van Pátkaival. Az ETO 150 ezer eurót ajánlott érte, de nem adják, és nem is játszik.

Így egyrészt jövőre egy vasat sem látnak belőle, másrészt sem így, sem úgy nincs hasznára a csapatnak.

Gratulálok.

dr. v.b.1990 2011.09.04. 20:01:08

Ez egy szinte mindennapos történet. Ideje lenne már ezt a dolgot rendbe tenni.

Kilgore Trout 2011.09.04. 20:01:39

Ha ez igaz, az ilyen faszkalapokat a foci szakmának kéne kivetnie magából. Ugyanakkor hallani olyan serdülő edzőkről, akik nem azt teszik be a csapatba aki a legjobb, hanem azokat, akinek a szülei perkálnak. Persze ok, hogy alacsony a fizetés, ki kell egészíteni adómentesen, de vajon hány tehetséges játékos hagyta abba emiatt megkeseredve a focit?

Zuzu Petás 2011.09.04. 20:15:56

Semmi sem változott az elmúlt 25 évben. Azt hiszem leporolom Végh Antal Gyógyít6atlan című könyvét.:-((

fapuma 2011.09.04. 20:20:46

Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy ezt a történetet bármelyik hazai csapatnál be lehetne helyettesíteni csak más nevekkel.Az ilyen emberek miatt tart ott a foci ahol jelenleg van. A legtöbb csapatnál ugyanez a mocskos rendszer működik! Nagyon sok fiatal azért hagyja abba a focit ( több év edzésre járás és meccsekre való felkészülés után ), mert vagy ők vagy a szüleik megunják azt hogy nem mindig azok kerülnek játéklehetőséghez akik rátermettek vagy tehetségesek! Ugyanakkor állandóan arról papolnak hogy mennyire fontos az utánpótlás meg a kiválasztás. Nevetséges !!

VonBraun 2011.09.04. 20:29:51

Kőrút. Gratulálok.

fehgyu 2011.09.04. 20:49:04

@lg-m:
köszönöm, ezzel pontosan tisztában is vagyok. Így természetesen nem véletlenül használtam ezt a szót.

A baromarcú

andd 2011.09.04. 20:52:06

egyébként senkinek sem volt még annyi esze, hogy egy ilyen beszélgetésre esetleg bekapcsolt diktafonnal menjen be?
azzal aztán lehetne bizonyítani, hogy milyen ember is ez a Domonyai és garantáltan nem próbálkozna többet zsarolással.

Behajtó70 2011.09.04. 21:29:45

Mindigis egy fos, szar, senkiházi banda volt az MTK vezetése!

KergeK@csa 2011.09.04. 21:50:28

Amúgy MTK-nál mindig is ez volt a nagycsapatnál is, nem tudom mi a meglepő, hogy a "kicsiknél" is ezt csinálják.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.04. 22:15:31

@tejfölösbableves: de hatudom, hogy egy ev mulva lelep ingyen
es a vevo is tudja ezert nem veszi meg korabban...
en sem jatszatnam
minek?
ugy nez ki az az ut van hogy tizeneves gyerekekkel 20 eves szerzodest kell kotni mert nem latsz penzt beloluk
a srac meg alairhatna 3 evet az MTK-nak es akkor ha van vevo ra megveszik
lsd dzsudzsak

esef - akit kitiltott Csikós úr vagy az Ommmmmmmmm 2011.09.04. 22:17:00

@hagyma:
ez annyira magyaros. hegyeshalomtól nyugatra egy elszerződő labdarúgó még az utolsó meccsén is belead apait-anyait, mert profi. és a klubtulajdonos/edző is, a hozzáállása mindkét félnek olyan, hogy játszhat...

Leone_510 2011.09.04. 22:59:49

szívből örülök , hogy az mtk kiesett és remélem nem is kerül vissza, hurrá hurrá hurrá

-Sarq- 2011.09.04. 23:34:43

@andd: És melyik klub alkalmazná egy ilyen húzás után a diktafonos játékost? Hogy legközelebb vele tegye meg?...

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.09.04. 23:39:10

A Dájcsfürj fidesz a főnök, nem?

A Fideszig érhetnek a pécsi egyetemi botrány szálai, de nagy a simli!

Páva Zsolt ügyvédi irodája is szerződésben állt a Pécsi Tudományegyetemmel, de ezt a kontraktust sem vizsgálják a nyomozók.
Hétfőn megkísérelte a munkába állást Imhof Gábor, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vesztegetéssel és más bűncselekményekkel – és nem mellékesen bűnszervezet működtetésével – gyanúsított, a múlt hétvégén ugyanakkor még a házi őrizetből is kiengedett volt gazdasági igazgatója. Vezetői megbízását korábban visszavonta ugyan az egyetem, de közalkalmazotti státusa megmaradt, úgy gondolta tehát, bemegy volt munkahelyére, és egyeztet Bódis József rektorral a továbbiakról.

A Pécsi Stop hírportálnak utóbb csak annyit mondott, hogy „kulturált tárgyaláson” van túl. Maga az ügy egyre inkább a kormányváltás utáni elszámoltatások koreográfiája szerint halad: látványos őrizetbe vételek, maffiáról, milliárdos kárról szóló hírek, majd véget nem érő nyomozás, szabaduló gyanúsítottak, apadó kárérték. Jelenleg 29 gyanúsítottat faggatnak, köztük számos adminisztrátort, kishivatalnokot, de Imhof mellett Sári Csaba informatikai igazgatót, Vas Bálint tanársegédet, Frey Tamást, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. elnökét és az érintett cégek vezetőit is. A terhükre mintegy 300 millió forint károkozást rónak. A nyomozást a napokban decemberig meghosszabbították, miközben az új büntetőeljárási szabályok szerint a kiemelt ügyekben egy éven belül vádra kellene adni az aktákat. (Imhofot a HVG lapzártája után, pénteken ismét őrizetbe vette a rendőrség.)

Időnként félrenéznek

Szükségtelen, általában tanácsadásról, informatikai beszerzésekről szóló túlárazott szerződések, visszacsorgatott megbízási díjak, kettős foglalkoztatás – ezek a főbb vádpontok (HVG, 2010. június 12.). A pénz forrása a legtöbb esetben a PTE által elnyert költségvetési és uniós forrás, miközben a felhasználást ellenőrző Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) egyelőre senki sem bizonyult gyanúsnak. Tény az is, hogy a kisebb városnyi embert, hatezer főt foglalkoztató, 50 milliárd forint költségvetésű egyetem szakmányban kötött beszállítói, megbízási és egyéb szerződéseket, így voltaképpen érthető, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) egyszer csak lefékezett, s a már gyanúsnak talált eseteket boncolgatja tovább. Csakhogy némely esetben félrenézésnek tűnik a szelektálás.
Fotó: Tóth László

A rendőrök vizsgálják a Delta Zrt. és az egyetem kapcsolatát: a gyanú szerint ugyanis a PTE-beszállító deltások megkenték Imhofot. Ám míg az informatikai értékesítésért felelős cég vezetője gyanúsított lett, kimaradt a szórásból a történtek idején befolyásos igazgatósági tag Czakó Ferenc, a Fidesz informatikai munkacsoportjának akkori szakértője, Fellegi Tamás fejlesztési miniszter barátja. A budapesti Delta támogatta egyébként a 2010-es önkormányzati választáson Fidesszel szövetséges Összefogás Pécsért Egyesületet (ÖPE), amelynek több képviselője bejutott a közgyűlésbe. A támogatás ötlete alighanem Imhoftól jött – „üzleti múltja” okán őt kereste ugyanis meg az egyesület közgyűlési képviselője, Lengvárszky Attila, hogy segítsen szponzorokat találni. Az ismertség a PTE-ről ered, ahol Lengvárszky oktatási igazgató.

Úgy tudni, Imhof átnézte az egyesület alapszabályát, és azt ígérte, segít, mert szeretné, ha a gyerekei olyan városban nőnének fel, ahol befolyásuk van a neki rokonszenves civileknek. Ezután az ÖPE e-mailt kapott a Deltától, melyben jelezték, hogy a cég 450 ezer forinttal támogatná az egyesületet. „Több pénzt nem kaptunk, és ezért sem várt ellenszolgáltatást a Delta” – cáfolta a HVG-nek Lengvárszky a szorosabb szponzori viszonyról szóló híreket, hozzátéve, bánja már, hogy nem volt gyanakvóbb. Állítja, azelőtt nem hallottak az informatikai cégről.

A városban egyébiránt nem annyira Lengvárszkyt, sokkal inkább az ÖPE ügyvezető elnökét, Kővári Jánost mondják politikai tényezőnek, aki a Fidesz színeiben egyéni képviselőként az Országgyűlésbe is bejutott. A város értelmiségi elitjét felvonultató ÖPE-nek egyébként szerepe volt abban, hogy a hagyományosan baloldali baranyai megyeszékhelyen – vagy ahogyan a politikai szleng nevezte a legutóbbi időkig: a kis Moszkvában – megforduljon a közhangulat, és a szerencsétlen módon egymás után elhunyt két MSZP-s polgármester után az egyesület által is támogatott Páva Zsolt (Fidesz) vehesse át a polgármesterséget a 2009-es időközi választáson.
Fotó: Túry Gergely

Páva ügyvédként segítette a PTE-t

A posztjára tavaly újraválasztott Páva a polgármestersége előtt történetesen szintén beszállítója volt az egyetemnek: irodája korábban jogi tanácsokkal látta el a PTE orvosi karát. Páva a HVG kérdésére adott írásbeli válaszában állítja, hogy felelősségteljes jogi szolgáltatást láttak el, de a részleteket az ügyvédi titoktartás miatt nem közölheti. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy irodája megbízásait, valamint a jövedelmét a megválasztása előtt fizetett hirdetésben tette közzé, hivatalba lépésekor pedig minden megbízását fölmondta, az ügyvédi irodáját megszüntette. A közzétett vagyonnyilatkozat szerint havi nettó 430 ezer forintot keresett ügyvédként (egyetemi források szerint a PTE-megbízás havi 250 ezer forint volt), a megállapodást nem tanulmányozta az NNI.

Az a tény, hogy a rendőrség nem vizsgálódik, éppen a szerződés tisztességes mivoltát igazolja – fejtegette a HVG-nek a CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda vezetője, Dezső Attila. A gazdasági joggal foglalkozó nemzetközi irodában, amely alvállalkozóként dolgozott az egyetemnek, hónapokkal ezelőtt volt házkutatás, amivel véget is ért a kutakodás. „Mert mindent rendben találtak az igazságügyi szakértők” – mondja Dezső. Az iroda neve nemrégiben mint az NFÜ kétmilliárd forintos tanácsadói tenderén győztes konzorcium egyik tagja bukkant föl. Az akkori pályázat során fölmerült az egyik NFÜ-alelnök neve is: Homolya Róbert a nyertes konzorcium másik tagjával volt korábban üzleti viszonyban, de kötődik a PTE-hez is. Imhof az egyetem nevében 2010 januárjában az egyetem által megpályázott TIOP-projekt szaktanácsadásával bízta meg nettó 3,5 millió forintért azt a Provital Zrt.-t., amelynek jogelődjében 2008-ig tulajdonos volt Homolya is. Ez is az NNI által nem vizsgált szerződések egyike.

Nagyon úgy fest, a szálak Budapestre vezetnek, ezzel együtt Pécsett tartja magát a nézet, hogy az egész PTE-botrány helyi üzleti potentátok érdek-összeütközéséből eredhet. Imhof környezetében legalábbis többen emlékeztetnek, hogy a nyomozást korábban vezető Váradi Csaba kapcsolatban állt Imhof korábbi főnökével, a felszámolócégekben tulajdonos pécsi milliárdossal, Varga Jenővel. Varga – aki nem csak vagyonának köszönheti a befolyását: felesége, a Legfelsőbb Bíróság büntetőtanácsának elnöke, Mészár Róza az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt – hazugságnak mondta a HVG-nek, hogy bármilyen hatással lett volna a nyomozásra. „Pécsett élek, sok embert ismerek” – utalt a rendőrtiszttel való kapcsolatára, amely elmondása szerint ennyiben ki is merül.

Váradit az év elején szedték le az ügyről, miután a nyomozók meggyanúsították Repa Imre kaposvári kórházigazgatót, hogy tanácsadóként foglalkoztatta a pécsi egészségtudományi kari tanársegéd Vas Bálintot, ám érdemi munkavégzés nem történt. A hírek akkor a fideszes vezetésű Somogy megyei közgyűlés által is támogatott – korábban pedig Gyurcsány Ferenc egészségügyiminiszter-jelöltjei között számon tartott – Repa meggyanúsításával hozták összefüggésbe Váradi eltávolítását. A HVG tudomása szerint ez csak az egyik ok lehetett, felettesei inkább aggódnak a beszerzett operatív bizonyítékok jogszerűségéért. Hogy valóban így van-e, csak 40 év múlva derül ki leghamarabb: a Váradi ellen egyebek mellett hivatali visszaélés és jogosulatlan titkos információgyűjtés miatt indult büntetőügyet ennyi időre titkosította az ügyészség.

hulk 2011.09.05. 00:30:06

Kosárlabdában szintén hasonló dolgok történtek, történnek.

Csak egy példa a sok közül. Rekord bajnok csapat a szánalmas, mindent lehúzó vezetésnek köszönhetően kiesik az első osztályból.

Csupa korosztályos válogatott, junior bajnok van már ekkor a felnőtt csapat kapujában, akiknek az nb1/b, még talán jobban is szolgálná a fejlődését. Erre a szobabútor úgy dönt, hogy nem indul ebben az osztályban, hanem csak az nb2-ben! Mert, csak és kész.

A legjobbak szeretnének eligazolni, mert máshol várják őket, jó, csak a gyerek előbb perkáljon le 1,5-2 milkát gyurasits kartársnak. Hát, így megy ez.

vagye1 2011.09.05. 00:32:58

Azért itt valami el van cseszve. nem mentem fel Domonyait, de egy aladémista kinevelése éves szinten több milliós tétel. Más módja sajnos nincs az értéken történő értékesítésnek, nyílván nem tökmagért szeretnék eladni.
Ezzel együtt a klub kicsit pitiáner, mert olyan szerződéseket nem köt, hogy odaadja bárhová kölcsönbe és eladáskor kaszál.
Megjegyzem, ha valóban annyira jó a játékos akkor 3 millió ft-ot nem sok érte letenni, bármelyik klub meghitelezhetné a játékosnak. A nagyobbik baj, hogy nálunk alig van fizetőképes klub, a játékos nyílván külföldre szeretne kerülni, inkább kivárja az egy évet, mert ott nagyságrendekkel nagyobbat kaszálhat.

calmy 2011.09.05. 02:36:07

1 fenyev = 9.4605284 × 10 a 12-en km. Az bizony jo hosszu ido. Talan meg kifejezobb lett volna ha ezt az idot Watt-ban adjuk meg:)

Jimbo75 2011.09.05. 06:31:26

@lg-m:

Ez a legnagyobb bajod a leírtakkal, te baromarcú?
Inkább az a szomorú, hogy ez még mindig megtörténhet...

mizie 2011.09.05. 06:35:52

Vicces ez a sarkítás. De az ifijátékosok mindenütt így járnak és tudod miért? A klub előtte 4-5 évig nevelte őket és a rohadt állatja ebből pénzt akar látni. Hihetetlen...

Az meg hogy ha nem írja alá a szerződést akkor nem játszik megint csak teljesen általános, nemhogy az nb2-ben de külföldön is.

Az külön vicces, hogy ha akármelyik nb1-es klub leigazolná, akkor 2-3 millió ftot simán kicsengetnének helyette az MTK-nak, vagy kölcsönt vehetne fel a későbbi fizetése terhére.

Vszeg a cikkírónak jó haverja a játékos és most nagyon csalódott, hogy nem kell sehová.

exter69 · http://sexopoly.tarhely.biz 2011.09.05. 07:30:57

Szar ügy, de hát a magyar foci főleg a vezetése miatt tart ott ahol, ez is csak egy gyönyörű példa erre, és sajnos nem is ritka eset.

csoko20 2011.09.05. 09:06:15

Még senki sem használta a zs betűs szót?! :)
Nem hiányzik csak feltűnő!:)

Leone_510 2011.09.05. 09:14:56

@csoko20: ezt tudja mindenki, gondolom téged sem kell minden szarás előtt újra megtanítani segget törölni, ha mtk akkor zs :)

This_is_Sparta (törölt) 2011.09.05. 09:59:01

@hagyma: Nem hiába választhattad magadnak ezt a nevet, hiszen úgy látom csak annyi eszed van, mint egy hagymának!

virgo 2011.09.05. 10:36:00

Ennek az éremnek is két oldala van.
Egy utánpótlás-nevelő klub szép kis összegeket fektethet egy játékos kinevelésébe, az edzőket fizetni kell, a pályákat karban kell tartani,c labdák -hálók - mezek, hadd ne soroljam. Miből legyen pénze, ha nem játékos- eladásból? Az állami csecseken se lehet a végtelenségig lógni.
Másfelől viszont gusztustalan, mikor mindezeket megfizettetik a szülőkkel, aztán mégis tartani akarják a markukat (ilyen is van, olyan is van). Azt viszont végképp nem értem, miért nem lehet mindent felnőtt módjára megbeszélni a játékossal (képviselőjével), hogy mindenki jól járjon.
Mondom ezt szülőként..

Giedi 2011.09.05. 10:41:21

@-possum-: a sok okostojás. Fentebb már válaszolt erre a szerző ... Előbb olvasni, utána népnevelnei ... :)

foldani 2011.09.05. 21:31:15

Kedves firkász! Sajnos az újabb az MTK-t lejáratni szándékozó tákolmányod sem menne át az újságírás alapfokú vizsgáján. Az hogy hazugság, már csak részletkérdés. Érdemesebb lenne horogkereszteket rajzolnod mások ágyneműjére, ahhoz már fiatalabb korodban is jobban értettél, ha MTK szurkolóval találkoztál. Amennyiben érdekel Kákonyi Dániel cáfolatát itt találod: http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/mtk-budapest/k%C3%A1konyi-d%C3%A1niel-hivatalos-nyilatkozata/273989889280902 Remélem kapsz egy szép pert a nyakadba! További jó firkálást!

fehgyu 2011.09.06. 08:36:04

@foldani: Kedves Olvasó!
Ha jobban odafigyelsz, ezen az oldalon is megtaláltad volna Kákonyi nyilatkozatát.
Amit nem ő küldött, és még csak nem is ő írt.
Igaz, aláírta.
nem volt más választása.
Megértem
azóta legalább hat alkalommal beszéltünk telefonon. El kell, hogy keserítsek: minden szó igaz abból, amit leírtam. Sőt, a helyzet most sem változott: a játékos még minig külön edz társaitól azzal a Pátkaival, aki szintén nem írta alá az új szerződését.Mint látod, minden cikkem névvel vállalom, így valóban nagy hülyeség lenne hazugságokat írnom, hiszen nem bújok az internet ismeretlensége mögé.
És csak egy dolog: sem fiatal koromban, sem mostanában nem rajzoltam horogkereszteket sehova. Leveledből az süt ki, hogy te ismersz engem, bár ezt kétlem.
süti beállítások módosítása