HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Angyalföldi hazugságok

fehgyu 2011.08.11. 09:45

Tudom, hogy tegnap nyert a válogatott, méghozzá 4-0-ra Izland ellen, és ezt a győzelmet akkor is meg kell becsülni, ha a szigetország csapat már rég nem tartozik Európa középmezőnyéhez sem, én most mégsem a meccsel, hanem az angyalföldi történésekkel foglalkoznék.
A tegnapi Nemzeti Sportban olvastam a Vasas tulajdonosával készült interjút, melyben Faragó Attila elmondta, már nagy unja már a fizetésekről szóló kérdéseket - érdekes, az Újpest ügyvezetője is ezt a szót használta két hete, és már most látjuk, merre tart a lila-fehér csapat - és kijelenti, hogy egyetlen játékosának egyetlen fillérrel sem tartozik a klub.
Nem telt el 24 óra, és azt olvasom, hogy a Vasas ellen felszámolást indított két játékos ügyvédje, mert nem kapta meg a fizetését.
Na, valaki itt hazudik.
A tények szerint a Vasas labdarúgócsapatától nyáron távozott két szerb labdarúgó, Goran Arnaut és Csedomir Pavicsevics ügyvédje, dr. Pákay Péter felszámolási eljárást kezdeményezett a bíróságon a klub ellen és a jogi képviselő az MLSZ-nek is elküldte beadványát.
- A Vasas kétszeri fizetési felszólításunkra sem reagált. Ugyan a klub a munkaszerződésben foglaltakat, vagyis a havi hetvenháromezer- ötszáz forintot rendben folyósította, létezik egy másik megállapodás, amelyik a kifizetendő összeg nagyobbik hányadáról rendelkezik – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak dr. Pátkay Péter. – Az alapján Csedomir Pavicsevicsnek mintegy kétmillió, Goran Arnautnak két és fél millió forintnyi euróval tartoznak a piros-kékek. Mindkét labdarúgó próbált megegyezni a kifizetésekről klubjával, a három részletben történő átutalások határidejéről meg is állapodtak, ám mert mindjárt az első után sem történt semmi, a segítségemet kérték. Kettőre redukáltam a három részletet, de az első határidő július harmincadikán lejárt, pénz azonban azóta sem állt a házhoz. Miután a fizetési felszólításokra sem reagáltak az elöljárók, a bírósághoz és az MLSZ-hez fordultunk, ügyfeleimnek ugyanis vannak ajánlatai, a játékengedélyük azonban még mindig a Vasasnál van, így pedig képtelenek átigazolni.
Mondjuk én egyik légiós világmegváltó játékára sem emlékszem, így joggal merülhet fel a kérdés bennem, és mindenki másban is, vajon miként lehet a magyar bajnokságban két, két és félmillió eurót, azaz több mint 500 millió forintot keresni?
Az elmúlt időben mindig azt mondják a klubvezetők, azért igazolnak külföldi játékost a magyar helyére, mert olcsóbb. Hát, ezt most, ezeket a számokat nézve nehezen hiszem el, de legyen ez most a Vasas dolga. Ha már voltak olyan hülyék - már bocsánat - a Vasas vezetői, hogy egy ilyen szerződést aláírtak, majd felbontottak, amikor tudták, milyen anyagi terhekkel jár ez, akkor fizessenek!
Én inkább azt feszegetném, miért hazudnak egyre többen, és egyre nyilvánvalóbban a magyar labdarúgásban.
Mert itt, ebben az ügyben is hazudik valaki, és hogy ki, arra Erdős László adta meg a választ. A Vasas stratégiai igazgatója nem tagadja, hogy a klub tartozik nemkívánatos légiósainak.
Mindez azt jelenti, hogy míg tagnap Faragó Attila azt mondta, senkinek nem tartoznak semmivel, addigra mára kiesett a szekrényből egy egymilliárdot érő csontváz. Nehezen tudom elképzelni, hogy a Vasas tulajdonosa nem emlékezett volna erre a "piti" tartozásra, amikor a sportnapilapnak nyilatkozott.
Mindeközben az MLSZ nem csinál semmit - már nyáron megírtam, hogy a klub úgy kapott liszenszet, hogy a játékosok júliusban kapták meg a márciusi fizetésüket - sőt, asszisztál ahhoz, hogy Komjáti András helyett (legalábbis a zuhanyhíradó szerint) Marijan Vlak legyen az első a Vasasnál.
Hát, így mennek a dolgok a magyar labdarúgásban.

Fehér György



 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr513145399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.08.11. 15:35:03

"Mondjuk én egyik légiós világmegváltó játékára sem emlékszem, így joggal merülhet fel a kérdés bennem, és mindenki másban is, vajon miként lehet a magyar bajnokságban két, két és félmillió eurót, azaz több mint 500 millió forintot keresni?"

Hogy miként?

"Az alapján Csedomir Pavicsevicsnek mintegy kétmillió, Goran Arnautnak két és fél millió __forintnyi euróval__ tartoznak a piros-kékek."

Szóval leginkább sehogy.

Hopeful John Doe · http://lasztirugas.blog.hu/ 2011.08.12. 13:47:25

Nem szoktam kritikát megfogalmazni, de most lehet, hogy célszerű lenne.

"Az alapján Csedomir Pavicsevicsnek mintegy kétmillió, Goran Arnautnak két és fél millió forintnyi euróval tartoznak a piros-kékek."

Vagyis: Két és fél millió FORINTNYI euróval. Nem két millió euróval...

Amikor a Vasas költségvetése kb. 3-400 millió, akkor botorság lenne azt gondolni - még a bohócliga viszonyait ismerve is -, hogy van sportvezető, aki 2 millió eurós szerződést kínál egy ismeretlen légiósnak...
süti beállítások módosítása