HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Megvan Berki cellatársa

fehgyu 2011.08.03. 09:20

Nos, ez most még komolyabb ügy, mint Berki Krisztiánért.
Bár egyelőre még mindenki sötétben tapogatózik, azért egy két információ már kiszivárgott.
Ami tény: Tolnai Sándort, az Újpest FC. tulajdonosát letartoztatták.
Ami kiszivárgott: Tolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet, és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is. Tolnai Sándor gyanúsítotti meghallgatása kedd délután kezdődött és kora este még tartott. A gyanúsított részletes, mindenre kiterjedő vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését.
Erre szokták mondani: meleg a pite.
Mert persze most hallani azokat a mondatokat, hogy a kihallgatásnak és letartoztatásnak nincs köze a futballcsapathoz, de láttuk már azt, mit jelent egy magyar csapatnak, ha tulajdonosa rács mögül figyeli az eseményeket.
A hatóság Tolnainak azt a bankszámlát, amelyet a vizsgált ügyhöz használt zárolta, de más egyéb vagyontárgyát nem. Mint ismert, az Újpest FC is döntő részben az ő vagyonát képezi, de mindez azt jelenti, hogy a klub napi működésében ez egyelőre nem jelenthet gondot.
Állítólag!
Olaszországban, Angliában vagy mondjuk Németországban egy nagy klub ezt simán túlélné - gyorsan jönne egy új tulaj, egy megmentő, és menne minden tovább a maga módján.
Hazánkban viszont nem így van.
Még mindenki emlékszik a Stadler FC. sorsára, de volt, hogy a szegedi futballvezér került börtönbe, hogy aztán a csapat fél év alatt eltűnjön a magyar futballtérképről.
Minden esetre elgondolkoztató, hogy ha Tolnai Sándor, aki a magyar futball egyik legnagyobb klubjának tulajdonosa, aki tagja az NB I-es sportszervezetek vezetőiből álló öttagú bizottságnak, mely szinte minden olyan fontos döntést előkészít, mely a profi bajnokságra vonatkozik így intézi az üzleti ügyeit, milyen papírok kerülnének elő az újpesti fiókból egy alaposabb házkutatás során.
Hiszen itt hamis okiratokról van szó, és mint tudjuk, ilyen hivatalos papírokra egy futballcsapat működéséhez is szükség van.
Minden esetre én drukkolok az Újpestnek, hogy túlélje ezt a válságot, hiszen ami az elmúlt egy hónapban történt a klubbal, az a liláknál nagyobb egyesületet is megrogyasztaná.
Új, pökhendi, sértődős ügyvezető, kirúgott sportigazgató, sok-sok millióért idehozott Beenhakker (aki ezek után talán már azt nézi, mikor megy a következő repülő Hollandiába - lényegében korosztályos bajnokságban is szerepeltethető, tinédzser csapat, és idén eddig egy nagy NULLA teljesítmény (0 pont, 0 rúgott gól) után a tulajdonos is börtönben.
Hát ez azért nem semmi.
És ha valami csoda folytán a két futball vezért - mert sokan remélik, hogy Berki is követi majd Tolnait - véletlenül egy cellába kerülne.....na abból az együttlakásból születnének csak korszakalkotó ötletek.

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr873122177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása