HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Paks, Tőzsér, válogatott, meg a többeik - de kit épített be a csapatba Egervári?

fehgyu 2011.07.28. 15:44

Első és legfontosabb a mai nap: Hajrá, Paks.
Nem túlzás, egy ország szorít a Kis csapatnak, egy ország reméli, a paksi gyerekek ismét csodát tesznek. Ha nem sikerül, az sem tragédia, a nem oly rég még a harmadosztályban szereplő csapat az elmúlt évben csúcsra járatta magát. Az elmúlt évben Ligakupát nyert és bajnoki ezüstérmet nyert a gárda, és akik azt mondták, csak egy kiugró év volt, azok most mea kulpázhatnak. (Megteszem én is. Na nem a tavalyi teljesítmény értékelése okán, hanem egy sokkal korábbi kijelentésem miatt. Amikor a Paks feljutott az első osztályba, azt mondtam, tiszavirág életű lesz a gárda első osztályú tagsága. Nem így lett, sőt, a Paks az ország egyik legszerethetőbb csapata lett. Így most nyilvánosan kérek elnézést tőlük az akkori gondolataimért, kijelentésemért.) Sőt, a Paks megmutatta, zsoldosok nélkül is van élet, van foci országhatárainkon túl, és bár a csoportkör még messze van, ne gondoljuk azt, hogy tucatlégiósokkal közelebb kerülne.
A lényeg a lényeg, ma tényleg Hajrá,Paks!
Még egy fontos dolog történt a minap: Egervári Sándor kijelölte az Izland ellen pályára lépő magyar válogatott keretét. (KAPUSOK Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – angol) Csernyánszki Norbert (Paksi FC) Király Gábor (1860 München – német)   VÉDŐK Fehér Zoltán (Győri ETO FC) Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás) Juhász Roland (Anderlecht – belga) Korcsmár Zsolt (Brann – norvég) Laczkó Zsolt (Sampdoria – olasz) Lázár Pál (Samsunspor – török) Lipták Zoltán (Videoton FC) Pintér Ádám (Real Zaragoza – spanyol)   KÖZÉPPÁLYÁSOK Czvitkovics Péter (KV Kortrijk – belga) Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala – orosz) Elek Ákos (Videoton FC) Hajnal Tamás (VfB Stuttgart – német) Koltai Tamás (Győri ETO FC) Koman Vladimir (Sampdoria – olasz) Vadócz Krisztián (Osasuna – spanyol) Varga József (Debreceni VSC)   TÁMADÓK Németh Krisztián (Olympiakosz – görög) Priskin Tamás (Ipswich Town – angol) Rudolf Gergely (Genoa – olasz) Szabics Imre (Sturm Graz – osztrák)
Van benne meglepetés, de megszokhattuk, hogy minden ilyen kerethirdetés után vannak olyanok, akiket a csapatba követelünk, és olyanok, akiket elfelejtenénk. Kérés például, hogy a Belgiumba formába lendülő, csapatát fontos gólokkal segítő Tőzsér Dánielnek mit kell még tennie ahhoz, hogy kipróbálja őt Egervári. Persze, mindig azt mondom, nem egy játékos érdeme, vagy hibája, ha bekerül a csapatba, hanem a szövetségi kapitány jó vagy rossz döntése.
Ezen a kérdésen túllépve aztán elolvastam Egervári néhány mondatát, és megdöbbentem. Azt mondta, amikor a kispadra került, az volt a célja, hogy mostanra olyan csapatot alakítson ki, amelyik függetlenül az ellenfelektől, esélyes a világbajnokságra való kijutásra, és ezt a célt most elérte.
Én is mindig, minden körülmények között nyerni akarok (egy baráti lábtenisz vagy kétérintő csatában nem tudok veszíteni), de óriási hiba azt sugallni, hogy a harmadik kalapból több esélyünk van kijutni a vb-re, mint a negyedikből. Az első kettőben lényegében csak olyan csapat található, amelyik mérföldekkel előttünk jár, és a negyedik kalapból is kaphatunk olyan ellenfelet, amelyiktől simán vereséget szenvedhetünk. Nem kell téveszméket terjeszteni: bár velem együtt majd 10 millió magyar szeretné nemzeti csapatunkat a vb.-n játszani, ehhez azért most még csoda kell.
És még valamin megdöbbentem. Egervári azt mondta, azért jó most a csapat, mert minden új ember beilleszkedett a gárdába. Aztán végignéztem a listán és rájöttem az abszolút újoncokon kívül, akik most először válogatottak , három játékos van, akit Egervári "talált ki". Elek Ákos igazolta a kapitány döntését, Lázár Pál valóban jól mutatkozott be a nemzeti csapatba, meghívása most azért is érdekes, mert súlyos sérülésről szóltak a felőle érkező hírek. Pintér Ádám pedig még a Zaragózában is többet volt a pályán, mint a válogatottban, pedig Spanyolországban sem kényeztették el játéklehetőséggel. A többiek mind voltak már válogatottak Egervári előtt is, így új játékosokról beszélni - már bocsánat - butaság. Nagyon kíváncsi lennék, vajon Egervári kire, kikre gondolt, amikor ezt mondta, bár szerintem ez tipikusan olyan mondat volt, amilyet megszoktunk már a kapitánytól.
Semmitmondó.

Fehér György



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr873107387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása