HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Így köpi magát szemen az MLSZ

fehgyu 2013.03.13. 14:47

A Magyar Labdarúgó Szövetség fel van háborodva, hogy a FIFA zárt kapussá tette a magyar-román vb-selejtezőt az Izrael elleni mérkőzésen tapasztalt rasszista bekiabálások és rendezői hiányosságok miatt. Ugyanez a Magyar Labdarúgó Szövetség egy zárt kapus mérkőzésre büntette a Ferencvárost – igaz, ezt a határozatot felfüggesztette – rasszista bekiabálások és rendezői hiányosságok miatt.
Hogy is van ez?

Tegnap véglegessé vált, hogy zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül kell lejátszania a magyar válogatottnak a románok elleni vb-selejetzőt, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította az MLSZ fellebbezését.
Az okokat mindenki tudja, e helyen nem is részletezném.
A tények: az Izrael elleni barátságos mérkőzésen tapasztalat rasszista bekiabálásokért, szurkolói megnyilvánulásért kaptuk ezt a súlyos büntetést.
Persze, jó magyar szokás szerint mindenki fel volt háborodva – talán még az is, aki kiabált – és azt hangoztatta, hogy a FIFA még sosem hozott ilyen komoly büntetést.
Ez persze nem igaz: a PAOK Szaloniki például a következő három nemzetközi kupamérkőzést játssza majd zárt kapuk mögött – amint eljut a nemzetközi színtérre -, a bolgárok is kaptak ilyen büntetést, a Jugoszlávokat – igaz, más okból, a háborús helyzet miatt – ki is zártak már nemzetközi tornáról.
Tegnap aztán megjött a válasz a fellebbezésre.
Olyan válasz, amit csak az igazán naiv emberek nem tudtak előre.
Zárt kapus marad a magyar-román.
És miközben ismételt felháborodásnak adnak hangot az MLSZ vezetői, zárt kapus meccsre büntetik a Ferencvárost.
A Fradi – Újpest meccsen tényleg minden volt: pirotechnikai eszközök és a rasszista transzparensek mellett a „hangjukat” is bevetették a szurkolók.
Jött is az MLSZ fegyelmi: a Fradi 2 millió, az Újpest 1 millió forintot fizethet.
Na, és a Fradi a következő bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött köteles megrendezni – igaz, a végrehajtást felfüggesztették június 30-ig.
Az MLSZ tehát – amely szervezett előszeretettel használja a zárt kapus büntetést, az elmúlt 10-15 évben nem volt olyan ország, ahol több zárt kapus bajnokit rendeztek volna, mint hazánkban - fel van háborodva, hogy a válogatott meccsre nézők nélkül lesz lejátszva – majd ugyan azért a bűnért, ugyan erre bünteti a Ferencváros.
Na így kell szemen köpni saját magunkat.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr115132887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása