HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Más kávéház

fehgyu 2012.10.15. 10:21

Bevallom, az elmúlt héten egy más futballkultúrájú országba vetett jó sorsom, így nem láttam, a magyar válogatott meccsét. Láttam viszont az olasz meccset, és nemcsak láttam, át is éltem mindazt, amit úgy neveznek: szurkolás, labdarúgás.

Az csak természetes, hogy Róma utcáin minden sarkon lehet kapni valamilyen szurkolói ereklyét, mezt vagy sálat, esetleg melegítőt, szabadidő felsőt, de a meccs napján már délután nehéz olyan helyet találni a vendéglátóipari helységekben, ahol jól is lehet látni a kivetőt.
Már a kezdő sípszó előtt elkezdődik az őrület, a szurkolók úgy beszélik meg a meccs előtti esélyeket, hogy zeng még az utca is.
A meccsen aztán még ezt is felülmúlják.
Szavakkal nem is lehet leírni a hangulatot a meccs alatt, és a győzelem után.
Életre szóló élmény volt.
Persze, az internet segítségével figyelemmel követtem a magyar válogatott szereplését is, ám mivel nem láttam az egész meccset, nem mondhatok véleményt.
amennyit az összefoglalóból leszűrtem: Hajnal nagyon szép gólt lőtt, ha a többi helyzetünk egy részét értékesítjük, akkor simább lett volna, ám ha Bogdán a végén nem véd ilyen jól, ki is kikaptunk volna.
A lényeg a lényeg: a 3 pont megvan, de most jön a neheze.
Egervári hat pontos jövendöléséhez – érdekes, múlt héten már csak négy pont kellett, lehet, hogy valaki észhez térítette a kapitányt – a törököket is meg kell verni, és ez bizony nem lesz könnyű fejezet.
Érdekes viszont, hogy az észtek elleni meccs kelljen ahhoz, hogy pontosan megtudjuk, hogyan is látják a focinkat – itt játszó külföldiek. Mert mondott itt már véleményt mindenki, csak ha az nem tetszett a kapitánynak, akkor azt mondta, a nyilatkozó valamilyen érdekeket képvisel.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, egervári szerint milyen érdekeket képvisel a Győri ETO válogatott csatára, az észt keretbe ezúttal is meghívott Jarmo Ahjupera.
„Négy klubtársam is szerepel a magyar válogatottban. Ők három nullás magyar sikert várnak. A futballnak nagy hagyománya van Magyarországon, habár most nem a legjobb időszakukat élik. A visszafogottabb teljesítmény ellenére mindenki világbajnoki részvételről beszél, nagyon magasak az elvárások" – fogalmazott  az ETO támadója.

 Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr914849253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása