HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Magyar valóság

fehgyu 2012.08.08. 09:21

Hogy mire volt jó ez a Debrecen – BATE Boriszov párosítás.
Arra, hogy visszarángassa a földre a honi futballtársadalmat a magyar bajnok.
Azt persze nem írhatom, hogy a Debrecent is vissza kellett rángatni a földre, mert becsületesen be kell vallani, most – nem úgy, mint a korábbi bajnoki címek után – egyáltalán nem érzetem úgy, hogy a Loki futballistái, edzői, vezetői két méterrel a föld fölött járnának.
Mint mondtam, nem volt mindig így.
Sajnos azonban most is bejött, hogy mi magyarok egyáltalán nem tudjuk helyén kezelni a sikereket.
A Loki egyedül álló módon veretlenül nyerte meg a honi bajnokságot, ami nagyszerű bravúr, de Európában ez senkit nem érdekel. Ez már látszott az előző körben is, amikor idegenben az albán csapat ellen is csak szenvedett a bajnok. A visszavágón aztán azért kijött a tudáskülönbség, a Debrecen simán jutott tovább.
És tudják mi történt most?
Ugyan ez, csak fordított előjellel.
Az első meccsen csak szenvedett…..a BATE, de a második meccsen kijött a tudáskülönbség.
Rossz ezt leírni, de a fehérorosz csapat jobb csapat, mint a Loki.
Pontosabban, már egy fehérorosz csapat is jobb csapat, mint a veretlenül elsőséget szerzett magyar bajnok.
Valljuk be őszintén, a fehérorosz gárda akár ki is üthette volna a Debrecent, melynek hitehagyottságához elég legyen csak annyi, hogy amikor egygólos hátrányba került a gárda, Coulibaly többször is négy védőre vitte rá a labdát.
Egyedül.
Nem jött be a rotálás sem: a Debrecen lényegében feladta a Kaposvár elleni meccset, hogy „sztárjai”, vagy mondjuk inkább úgy, magyar szinten meghatározó játékosai pihentek legyenek a nagy meccsre, de ezek a játékosok alig-alig értek fel egy támadáshoz Coulibaly mellé. (Ráadásul én azt sem értem, hogy egy magyar játékos, aki azért kap sok-sok forintnyi fizetést – mert azért Debrecen a jól, és pontosan fizető magyar csapatok egyike – hogy futballozzon, miért nem bír ugyan olyan szinten játszani szombaton, mint szerdán. Más dolga sincs, csak hogy játsszon, futballozzon, mert ezért kapja a fizetését. Aki nem tud szombat után szerdán, pontosabban kedden is játszani, az hagyja abba az egészet.)
Persze, azért félre értés ne essék, nem szeretném bántani a Debrecent, mert még mindig az egyik legjobban szervezett magyar csapat.
A civis városban nincs kapkodás, nincs minden fél évben új edző, pontosan tudják, mit akarnak elérni.
De ez még így sem sikerül.
Mert ez a magyar futballvalóság.
Persze, javítani még lesz mód, hiszen a Loki még bejuthat az Európa Liga csoportjába.
Csak az a baj, hogy ezért le kell győznie majd egy BATE-nél minden bizonnyal erősebb csapatot.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr944701254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása