HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Kinek is kell változnia?

fehgyu 2012.05.18. 18:00

 Már a közlemény első mondata is nagyon viccesen hangzik.
„A klub számára kitűzött magasabb célok megvalósítása érdekében Matyi Dezső tulajdonos Feleki Attilát kérte fel a Pécs ügyvezetőjének, aki munkáját dr. Elbert Gáborral osztja meg."
Matyi Dezső – aki kétség kívül rengeteg pénzt tesz a fociba, és mint tudjuk, aki fizeti a zenészt, az mondja meg, ki zenéljen – az elmúlt években a magasabb célok elérése miatt olyan sok edzőt váltott le, hogy azt már megszámolni se nagyon lehet.
Matyi Dezső az elmúlt években a magasabb célok elérése miatt el tudta küldeni azt a szakembert, akivel végre az élen állt a csapat az NBII-ben (Kiss László, akivel azt is megtette, hogy ezek után hónapokig nem fizette ki azt az összeget, amiben megegyezett vele), majd bő egy múlva el tudta küldeni azt az edzőt, akivel a feljutás után az ötödik helyen állt a csapat (Mészáros Ferenc). Csak összehasonlítás kép: az edzőváltás óta egyetlen meccset sem nyert a csapat, amely jelenleg tizedik a bajnokságban.
„A kitűzött cél az, hogy három éven belül nemzetközi porondra is kiléphessen a csapat, ennek megfelelően ebben az időtartamban gondolkodunk a munka tekintetében és többek között az edzőkérdésben is – mondta el Elbert Gábor.
Talán ehhez egy kis állandóságot kellene kialakítani, nem olyan hangulatot, melyben az edző nem tudja, melyik nap pakolják ki az öltözőszekrényét, mire beér a székházba. (Mészárost például így rúgták ki).
Az egyik legviccesebb rész azonban csak ez után következik:
" Az a feladatunk, hogy június 1-ig olyan helyzetbe hozzuk a tulajdonost, hogy jó döntést tudjon hozni. Fontos, hogy a kispadra olyan szakember üljön le, aki tud három évben gondolkodni."
Valaki érti az első mondatot?
Mert én nem.
De szívesen veszem, ha valaki elmagyarázza, mit is jelent ez, hátha végre megvilágosulok.
A második mondathoz csak egyet lehet hozzátenni.
Nem az edzők, a tulajdonos nem tud három évben gondolkodni.
Pécset olyan szakembert keresnek, aki rendelkezik a megfelelő képesítéssel, ismert és elismert, így nem kell sem az öltözőben, sem a sportbarátok körében bemutatni. Motivált, aki már elért sikereket, továbbá beszél magyarul és idegen nyelven is. Hát, nem szűkítették le nagyon a kört. Kis túlzással ma már egy-két, megyei bajnokságban szereplő tehetősebb csapat is ilyen edzőt keres.
„A jövőben a PMFC-t olyan szintre, fényre kell emelni, amire a közösség, a szurkolók és ott dolgozók is büszkék.”
Az a legnagyobb baj, ha a csapatnál dolgozók most nem büszkék arra, amit csinálnak. Ma már ennek nem is követelménynek, természetesnek kellene lennie.
"Egy olyan környezet kialakításán fogunk dolgozni, ahol mosolyogva és jó hangulatban dolgozhatnak majd a futballisták és sportszakemberek."
Ehhez csak annyit: az elmúlt évek tapasztalatai alapján ehhez nem az edzőknek és a játékosoknak kell majd sokat változniuk.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr874524719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása