HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Első gól - első győzelem

fehgyu 2012.05.01. 13:20

És akkor jött Pavicsevics.

A beadás is pontos volt – miután kis szerencsével és Rodenbücher bénázásának köszönhetően a zalai játékosnál maradt a labda -, a légiós is jó ütemben emelkedett, a védők is elméláztak, a kapus sem mozdul…

És máris 0-1-et mutatott a pápai eredmény jelzőtábla.

Persze, ez még nem jelent semmit, a Zalaegerszeg ebben  a bajnokságban már sokszor vezetett – de még egyszer sem nyert.

A legemlékezetesebb buktája a Fradi ellen volt, ahol már két gólos is volt a zalai csapat előnye, mégis pont nélkül maradt a gárda.

Most pedig még csak a 12. percben járt a mérkőzés, amikor Pavicsevics megszerezte a vezetést, így Prukner mester biztosan nem gondolta, hogy megvan a meccs.

Alig több, mint 80 perc múlva aztán óriási kő gördülhetett le a szívére.

Az a 12. percben szerzett Pavicsevics gól ugyanis a győzelmet jelentette a Zalaegerszegnek.

Az első győzelmet a 2011-12-es bajnokságban. (Csupán érdekesség, hogy Pavicsevicsnek is az első gólja volt ez a bajnokságában).

A végeredményen már nem sokat változtat ez a 3 pont – legalábbis zalai szempontból. Az gárda már biztosan kiesett a bajnokságból, igaz, a vezetők nem sok időt töltetnének az NBII-ben. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy már most a stadion felújításának befejezésén dolgoznak, és jövőre azonnal visszajutnának az NBI-be. Viszont nem esik meg az a csúfság a gárdával, hogy győzelem nélkül búcsúzik az élvonaltól.

És ha mást nem is, ezt azért megérdemelte a csapat.

Mint írtam, a végeredményen nem változtat ez az eredmény – zalai szempontból.

Viszont pápai szempontból sokkal többet ér ez az elveszített 3 pont.

Miután a Vasas 2-0-ra kikapott az Újpesttől, a Pápa egy esetleges győzelemmel eldönthette volna a másik kieső csapat kérdését. Mert ebben az esetben 6 pontra meglépett volna az angyalföldiektől.

De  mint tudjuk, a futballban nincs ha.

A Pápa kikapott a már biztos kieső, tök utolsó ZTE-től, a Vasas pedig így még egy esélyt kapott az élettől – na meg Pavicsevicstől.

Igaz, 3 pont különbség még mindig megvan a Pápa javára, úgyhogy az igazi élet-halál harc csak most kezdődik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr604482243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása