HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Van, aki még hisz Berkinek?

fehgyu 2012.04.14. 19:50

Bevallom, meglepődtem, amikor ma reggel kezembe vettem a sportnapilapot, és azt olvastam, hogy Berki Krisztián, a Fradi egykori ügyvezetője, majd néhány napig – pont addig, amíg ki nem derült, hogy az egész ember egy nagy kamu – majdnem tulajdonosa egy angol cég megbízásából a váci futballcsapat megvételéről tárgyal.

Nem az angolokat hibáztatom, bár ha leinformálták volna Berki személyét, nem hiszem, hogy megbízták volna a képviselettel.

Mert mit találtak volna egy ilyen vizsgálat után?

Egy magamutogató, a törvényeket semmibe vevő, sok-sok milliós kocsijával (persze az, hogy ilyen autója van, önmagában még nem bűn) a rokkantak számára fenntartott parkolóba álló, 25 milliós csalásért feljelentett embert, akinek a szavára itthon már nem sokan adnak. Ezt bizonyítja, hogy ő maga is bevallotta, nem sok üzleti kapcsolata van hazánkban, inkább külföldön ténykedik – ami nem csoda, hiszen kevesen állnak vele szóba. Kivéve persze a bulvár újságokat és műsorokat, hiszen nekik az egykori Fradi vezér folyamatosan témát szolgáltat.

Ha az angolok leinformálták volna Berkit, akkor tudnák, hogy egykori harmadik számú Fradi kapusból lett a klub ügyvezetője, ám ez a ténykedése olyan jól sikerült, hogy a zöld-fehér szurkolók kevés embert utálnak jobban, mint őt.

Persze Berki azt nyilatkozta, a Fradi mindig is örök szerelem marad számára, igaz, már rég nem járt az Üllői úton, ám hiszem, hogy nem is járna túl jól, ha arra menne. A szurkolók nehezen felejtik el ügyvezetői ténykedését, miként az sem megy ki a fejükből, amikor egy 3 millió forintos törzstőkével létrehozott kft-vel majdnem megkaparintotta a klub tulajdonjogát úgy, hogy a sajtótájékoztatón bevallotta, egyetlen fillérje sincs fenntartani a csapatot, de – mint mondta – majdcsak lesz valahogy…

Sokak szerencséjére Berki legutóbb nem került ajtón belülre. Igaz, amikor bejelentette, hogy ő lesz az új tulaj, szép nagy sajtó tájékoztatót hívott össze – ahol azért nem nagyon örült annak a három kérdésnek, amit feltettem – ám amikor mégsem ő lett a befutó, már szép csendben elkullogott az Üllői útról, úgy, hogy azóta nem is ment a Népliget felé.

Mondjuk én már azt sem értem, hogyha Berkinek a Fradi az örök szerelem, miként lehet, hogy 25 millió forint elsikkasztásával, ellopásával gyanúsítják, de ez mindegy is,maradjunk annyiban,  sokan örülnének neki, ha kiderülne, valóban csak ennyi tűnt volna el a klub kasszájából nyomtalanul, amikor ő arra felé ténykedett. Sőt, sokan talán még azt is mondanák, ne büntessék meg Berkit, csak soha többé ne menjen a Fradi pálya közelébe.

Szóval az angolok nem informálták le Berkit, ez fix, ám számomra az a legmeglepőbb, hogy a váci vezetők szóba álltak vele.

Tán nem hallották, nem olvasták Kubatov Gábor jelenlegi Fradi elnök szavait – akire lehet sok mindent mondani, de az tény, hogy jó üzletember – aki elmondta, Berkinél kóklerebb, hozzá nem értőbb embert még sosem látott.

Ráadásul azt sem értem, ha jelenleg, mint projektmegbízott dolgozik a Vác megvételén, hogy lesz később társtulajdonos, de bevallom, nem is nagyon érdekel.

Az viszont tény, hogy bár az egyszeres bajnok Vác jelenleg a másodosztályban sem tartozik a meghatározó csapatok között, amint Berki beteszi oda a lábát, ez biztosan megváltozik majd.

Csak félek, nem olyan irányba, ahogy azt a csapat szurkolói szeretnék.

Ám tudják mit: azt mondom, ha a váci klubvezetők szóba állnak egy olyan emberrel, akiről ebben az országban talán senki nem tud egyetlen jó mondatot sem mondani, akkor megérdemlik a sorsukat.

Fehér György

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr524431270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása