HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Újpesten tényleg nem normálisak

fehgyu 2012.04.12. 10:04

Először is elnézést kell kérnem az újpesti drukkerektől.

Tegnapi cikkemben ugyanis tényként közöltem, hogy az MTK ellenfele a Magyar Kupa döntőben a Debrecen lesz, pedig akkor még le sem játszották a mérkőzést.

Természetesen nem tudtak előre a mérkőzés eredményét, csupán – bevallom őszintén – meg sem fordult a fejemben, hogy ne a Loki jutna tovább az elődöntőből.

Ettől függetlenül hiba volt, elnézést érte.

Eddig tart a mea culpa, mert ami tegnap a Megyeri úton történt, az minden képzeletet felülmúlt.

Nem, a lilák még véletlenül sem az MTK fiataljairól – akik egy nappal korábban megmutatták, miért lehet szép még így is a magyar futball - vettek példát. Inkább úgy nézett ki, mintha a belga tulajdonos egy diliházat is útba ejtett volna a Szusza Stadionba menet.

Mi más magyarázhatná, hogy egy teljesen értelmetlen, nem normális döntést hozott – négy órával az egyik legfontosabb meccs előtt kirúgta a csapat edzőjét.

Merthogy az Újpest botrányos évet produkál, lényegében a kiesés szélén áll, a Magyar Kupában még igenis lett volna esélye bejutni a döntőbe, ott pedig megváltani a repülőjegyet Európába.

Ilyenkor minden normális helyen próbálnak nyugalmat sugározni – már amennyire ezt a Megyeri úton meg lehet tenni.

Ám Duchatelet azonban nem így tett, hanem négy órával a meccs kezdése előtt kirúgta az edzőt.

Félre értés ne essék, nem Szpisljakért „sírok”, hiszen véleményem szerint már rég el kellett volna küldeni.

De nem most.

Nem így.

Nem a meccs előtt.

Mert mit szűr le ebből a játékos?

Azt, hogy a klubvezetésben is teljes káosz van.

Merthogy Újpesten tényleg az van.

És már nagyon rég óta.

Vallom, ha Bartha Csaba nem teszi be a lábát a Megyeri útra, ha nem rombolja le azt, amit az Újpesthez kötődő sportvezetők felépítettek, akkor ma nem itt tartana a csapat. Hiszem, hogy a teljes káoszért ő a felelős, a mostani tulajdonos – még akkor is, ha most tényleg rossz döntést hozott, pontosabban rosszkor hozott meg egy jó döntést – az őáltala hátrahagyott romokon próbál életben maradni.

Tegnap még volt egy kis esélye az Újpestnek, hogy ne szégyenteljesen zárja ezt a bajnoki idényt, de a klubtulajdonos döntésével ez az esély elszállt.

Mert abban a pillanatban, amikor négy órával a meccs előtt kirúgta az edzőt – márpedig mondjon bárki bármit, bizony ő rúgta ki, hiszen Szpisljak korábban elmondta, ő csak akkor távozik, ha a tulajdonos ezt kéri, így megdőlt az a tézis, hogy a tréner kérte szerződésének felbontását – a Debrecen megnyerte a kupaelődöntő második mérkőzését is.

Mérkőzés nélkül nyerte az meg.

Most pedig lehet gondolkodni, ki legyen az új tréner.

Bajban vannak most Újpesten, hiszen az örök megmentő Mészöly Géza most foglalt, és ha szabad is lenne, biztosan nemet mondana az őt kétszer is megszégyenítő lilák hívó szavára.

Korábban írtam, hogy az öltözői pletykák szerint Kisteleki István már a „szertárban van”, de minden bizonnyal ez csak amolyan április 1-ei tréfa volt.

A lilák szerencséje, hogy rengeteg olyan tréner van, akik még ebben a nehéz helyzetben is otthagynának csapot-papot, csakhogy segítsenek.

Egészen egyszerűen azért, mert szeretik az Újpestet.

A szurkolók csak most reménykedhetnek abban igazán, hogy végül nem tipikus magyar döntés születik. Mert mint tudjuk, az olyan, hogy végül az öltözői pletyka, az április 1-ei tréfa jön be.

Mert azért ne tagadjuk, Kisteleki kinevezése egy nem normális döntés lenne.

Pont olyan, mint ahogy (amikor) kirúgták Szpisljakok.

Fehér György   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr124387504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása