HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Bye-Bye Bartha!!!

fehgyu 2011.12.05. 16:37

Délután bekövetkezett az, amit már előre sejteni lehetett, és amiben sok lila-fehér szurkoló bízott.

Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa menesztette Bartha Csaba ügyvezetőt.

A több alkalommal és hazugságon kapott sportvezető nevéhez több olyan cselekedett is tartozik, amiért 10-15 évvel ezelőtt akár komoly pofonokat is kaphatott volna a drukkerektől. Ugye senki nem felejti el azt, amikor a „Kispintér” becenévre hallgató fanatikus – akit később saját felesége öletett meg – nemes egyszerűséggel eltörte Egressy Gábor orrát, mert a támadó épp másik csapathoz készült igazolni.

Hol van ez Bartha tettéhez képest?

Ahhoz az emberéhez, aki elüldözte a klub emblematikus figuráját, Kovács Zoltánt, hogy aztán a nehéz anyagi helyzetben lévő klubhoz hozzák azt a Leo Beenhakkert sportigazgatónak, aki a krízis és a tartozások ideje alatt is havi hat millát vett fel a nagy semmiért.

Bocsánat, egy dolgot azért tett a derék holland: munkába állása után két héttel, mondvacsinált okokkal kirúgta Mészöly Géza vezetőedzőt.

Ezek után a játékosok következtek: kis túlzással már szemlesütve közlekedtek a futballisták a Megyeri úton, mondván ha véletlenül Bartha úgy gondolja, rosszul nézett rá valaki, annak le is út, fel is út.

Hát most neki mondták ezt, bár azt gondolom, ő ezt már jó előre tudta. (Azért annyi tartás volt benne, hogy amint jött az új tulaj, felajánlotta lemondását. Persze, a belgát nem ejtették a fejére, úgy gondolta, az ősz hátralévő felében Bartha csak fürödjön abban a szarban, amit kavart.)

Persze, lehet azt mondani, hogy az új tulajdonos hozza a saját embereit, hiszen az új ügyvezető a szintén belga Filips Dhondt lett, ám ebben az esetben Csehi Istvánnak is távoznia kellene. Csakhogy Csehi munkájával – aki szintén ügyvezető a liláknál, sőt, Bartha érkezése előtt is az volt – teljes mértékben meg van elégedve a tulaj, így őt megerősítette pozíciójában.

És akkor még nem beszéltünk a szakmai kvalitásokról, hiszen Dhondt négy évig a Cercle Bruges, kilenc évig pedig az FC Bruges ügyvezetője volt, de dolgozott a Zulte-Waregemnél is, míg Bartha fel tud mutatni egy kétség kívül sikeres időszakot még a debreceni korszakából, ám Újpesten nemhogy elfogadtatni nem tudta magát, rossz döntései miatt közellenséggé vált.

Ám ahogy Kovács Zoltán fogalmazott egy interjúban: az ilyen zsoldosok előbb utóbb úgyis eltűnnek a színről, és néhány hónap múlva már a nevükre sem emlékszik senki.

Nos, Bartha Csabának öt hónap jutott a Megyeri úton.

Persze, a drukkerek most úgy gondolják, ez pont öt hónappal több, mint amennyire szükség lett volna.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr473440477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása