HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Mocskos Csalók!

fehgyu 2011.12.01. 14:23

Épp készültem cikket írni arról, miként lehetséges, hogy az előre beharangozott Békéscsaba – Ferencváros Magyar Kupa mérkőzés nem kerülhetett képernyőre azért, mert néhány ezer kilométerrel odébb két külföldi csapat épp akkor feszül egymásnak az Európa Ligában, amikor az egyébként 8000 nézőt vonzó MK. összecsapás is elkezdődne.
Persze, értem én, hogy valamilyen szabályozás szerint nem adhat a televízió semmilyen meccset, ha épp E.L. összecsapás van valahol – illetve dehogyis értem, valaki elmagyarázhatná ezt nekem – de azt is tudom, hogy ez csak a pontos kezdési időpontra vonatkozik. Azaz ha a Sport TV mindenkép ki akart volna szolgálni nézőit, azaz műsorra akarta volna tűzni a kupaforduló legnagyobb érdeklődéssel kísért meccsét, meg lehetett volna oldani: csupán 5 perccel kellett volna előrébb hozni a kezdést.
Mondom, pont ezen morfondíroztam, amikor jött a hír: Aczél Zoltánt, a Haladás edzőjét bilincsbe verték, letartoztatták.
Aczél Zoltán is bekerült a Mocskos Csalók – már bocsánat, de én már csak így hívom azokat, akik a bundabotrányba keverednek – közé.
Persze, Aczél mindent tagad, de egyrészről, mint tudjuk, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, másrészről az ebben az ügyben eljáró nyomozóhatóság még egy esetben sem futott lyukra. Azaz akit eddig letartoztattak, arról mindről kiderült, hogy sáros. Gondolom, Aczél Zoltán letartoztatása sem egy hirtelen ötlettől jött cselekedett volt.
„Aczél Zoltán együttműködő volt a hatóságokkal, részletes vallomást tett, de természetesen azt nem vallhatta be, amit nem követett el. Két korábbi játékosa, Sütő László és Horváth Gábor azt vallotta, hogy az szakember a fogadási csalók kívánsága szerint állította össze csapatát még a Siófok vezetőedzőjeként, és ezért tőlük a találkozók után pénzt is kapott. Aczél Zoltán a nyomozóknak elmondta, nem követte el a szóban forgó cselekményt” – nyilatkozta Czeglédy Csaba, az edző ügyvédje.
Az első kérdés, hogy az edző miről is tett részletes vallomást, ha nem tudott semmiről?
Na és a két, korábban lebukott játékos miért mártaná be az edzőt – ha az tényleg nem tudod semmiről. Hiszen a szóban forgó mérkőzéseket két évvel ezelőtt játszották ­- 2008–2009-es szezonban Aczél Zoltán irányításával a Siófok május 23-án 5–3-ra kikapott Zalaegerszegen, míg a Magyar Kupában, április 21-én 2–2-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd vendégeként – és a szezon óta talán nem is találkozott egymással játékos és edző.
Persze, ha a két játékosnak személyes konfliktusa volt az edzővel, és így akartak bosszút állni rajta egy régi sérelemért, akkor ez a húzás bejött. Na de ki hiszi el ezt az elméletet?
Ha pedig nem ez az igazság, akkor…….
Két játékos – aki egymással sem beszélt már vagy egy éve – két különböző napon, két különböző kihallgatáson ugyanazt vallja: a csapat edzője, Aczél Zoltán is tudott a csalásról, sőt, részt is vett benne.
Miért tennék, ha nem így volt?
Miért tennék tönkre egy fiatal edző karrierjét, ha annak semmi köze nem volt ehhez a két, elcsalt mérkőzéshez? Mert ugye azt sejtjük, hogy Aczél Zoltán telefonszámát ezek után elfelejtik majd a klubtulajdonosok.
És én azt mondom, jól is teszik….
És remélem, ha Aczél tényleg benne volt – hangsúlyozom, ha tényleg a Mocskos Csalók táborába tartozik -, akkor egy ideig a börtön falai között követi figyelemmel a magyar futball történéseit…. majd onnan szabadulva soha többet nem irányíthat semmilyen szintű csapatot.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr333428999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása