HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Újabb válogatott játékos esett pofára: Németh sem kellett senkinek - aláírt az MTK-hoz

fehgyu 2011.11.04. 17:56

Lipták után újabb, válogatott labdarúgónk esett komolyan pofára.
A gyakran flegmán, nagyképűen viselkedő, de kétség kívül óriási tehetséggel megáldott Németh Krisztián augusztus 31-én bontott szerződést az Olympiakosszal. Azóta pontosan ugyan azt az utat járta be, mint Lipták - azzal a kivétellel, hogy őt még próbajátékra sem hívták sehova.
Pedig Németh minden kétséget kizárólag az egyik legjobb magyar csatár - lehetne.
Ha nem lenne oly nagyképű.
Persze, ezért nem csak ő a felelős.
A magyar sajtó már akkor megváltónak kiáltotta ki, amikor még lényegében semmit nem csinált, amikor az MTK játékos-politikájának és összeköttetéseinek köszönhetően Liverpoolba került.
Németh ott hibázott óriásit, amikor már ekkor elhitte: ő a király.
De nézzük, mit is tett azért Németh, hogy ténylegesen a magyar futball koronáját viselje.
Nem sokat.
Az angolok tartalék-csapatában egész jól teljesített, sőt, edzőmeccsen a felnőttek között is bemutatkozhatott.
De csak edzőmeccsen.
Persze, nálunk ez már elég volt ahhoz, hogy az évtized sztárjának kiáltsuk ki. És még azt sem zavart senkit, hogy az angolok úgy gondolták,Liverpool helyett edződjön a srác egy évet - Görögországban. Az AEK Athén egy évre vette kölcsön Némethet, aki gólpasszal kezdett - majd bokasérüléssel folytatta. Végül mindössze 18 bajnokin 3 gólt rúgott. Itthon, ha egy légiós így szerepelne, azt mondanánk, ehhez nem kell idehozni, ennyit egy saját nevelésű fiatal is tud.
De itt legalább még játszott, sőt, eladta magát.
Az Olympiakosz ugyanis egymillió fontért három évre szerződtette.
Három év helyett mindössze három meccsen játszott.
Jött a Volosz, amely gárda kölcsönvette az Olympiakosztól a csatárt - aki aztán összesen négyszer kezdhetett, ezen kívül hatszor még becserélték.
De amíg külföldön már rég elfelejtették, már talán a tucatlégiósok között sem tartották számon - itthon még mindig sztár volt. Legalábbis Egervári szemében.
Szövetségi kapitányunk meghívta a válogatottba úgy, hogy az elmúlt két évben összesen 13 meccsen játszott. A nemzeti tizenegyben gólt szerzett, és talán ez jót tett önbizalmának.
Akkor.
Mert azóta Németh csapat nélkül tengődött. Azt gondolta, hogyha majd szabadon, és ingyen igazolhatóvá válik, akkor majd két kézzel kapnak érte Európa középcsapatai.
Hát, nem ez történt.
Persze, az elmúlt fél évben hallottuk - leginkább a jó pr.-nak, meg egy kis újságírói nyalizásnak köszönhetően -, hogy mely csapatok állnak sorba Némethért.
Persze, aztán egyik csapatnak sem kellett.
A csatár három hónapja azt mondta, két év múlva már régi önmagát idézve újra csúcsformában futballozik majd.
Erre akkor azt mondtam - nem alábecsülve "régi önmagát" -, hogy ez akkor is csak a Liverpool tarcsihoz volt elég. Na és azt, hogy érzésem szerint Németh nemsokára a magyar NBI-ben játszik majd.
Na, ebben speciel tévedtem.
Németh ugyanis még az NBI-ig sem jutott el.
Inkább aláírt az NBII-ben szereplő MTK-hoz.
„Sokakat talán meglep a döntésem, de ez számomra szinte magától értetődő volt azt követően, hogy világossá vált, januárnál előbb nincs esélyem arra, hogy megfelelőnek tartott külföldi klubba igazoljak. Számos magyar klub is megkeresett az elmúlt hetekben, mindenkinek megköszöntem az invitálást, ám bennem fel sem merült, hogy itthon az MTK-n kívül más klubban is pályára lépjek. A sérülésem után itt kezdtem el edzeni, sokat köszönhetek Garami Józsi bácsinak, és amikor megkérdezte, hogy nem lenne-e kedvem játszani is, azonnal igent mondtam. Az elmúlt hetekben itt gyakoroltam, és nagyon jól éreztem magam a srácok között, akiknek egy részével még futballoztam is együtt. Ha minden jól megy, akkor a Magyar Kupa- és a Ligakupa-meccsekkel együtt játszom majd nyolc mérkőzést, és most pont erre van szükségem, hiszen június óta nincs tétmeccs a lábamban. Természetesen azon vagyok, hogy segíteni tudjak a csapatnak, remélem, mielőbb megfelelő formába lendülök, és januárban már tökéletes állapotban érkezhetek az új klubomhoz.” - mondta az MTK honlapján Németh, ami azt jelenti, hogy a játékos még mindig külföldi szerződésben reménykedik.
Mint mondja, ehhez játszani kell.
Azt viszont nem tudom, miért gondolja, hogy egy külföldi szerződéshez a magyar másodosztályban lejátszott néhány meccs elég lesz.
Persze, lehet, hogy télen eladják majd Némethet egy belga vagy holland középcsapatnak, de szerintem sokkal valószínűbb, hogy tavasszal is a magyar NBII-es pályákon rohangál majd a csatár.
Akárhogy is történik majd, egy - sajnos - már biztosnak tűnik.
Válogatott játékosaink, reménységeink ingyen sem kellenek az európai csapatoknak.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr763354002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása