HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Pápáról elküldték, de mi lesz a hitelezőkkel?

fehgyu 2011.10.26. 16:56

Véber György tehetséges edző. Bizonyította ezt már pár helyen, de leginkább az elmúlt időben, Pápán. A kisváros csapatára sokan odafigyeltek, sokak számára szimpatikus volt, leginkább a mutatott játék miatt.
Persze, másért is oda lehetett figyelni Pápára.
Véber György ugyanis az elmúlt másfél évben szinte mindenkivel összeveszett, akivel csak lehetett a magyar labdarúgásban. És még csak azt sem lehetett mondani, hogy nem volt mindig igaza.
Sőt, leginkább igaza volt, ám ma Magyarországon nem lehet felkavarni az állóvizet, mert az sok ember érdekeit sérti.
Véber is érezte ezt - leginkább a Fegyelmi Bizottságtól kapott büntetésekből.
Bíró Péter azonban tűrte a kétség kívül tehetséges edző kirohanásait, amíg jöttek az eredmények. Szó se róla, a Pápa igen szimpatikus, támadó focit játszott, ahol nem az volt a lényeg, hogy csak nehogy kapjon egy gólt a csapat, hanem hogy egyel többet rúgjon, mint az ellenfele.
Persze, minden meccsen ez nem jöhet be, ám amíg az eredmények úgy ahogy jöttek, "Gyurika" azt mondhatott, amit akart, azzal veszhetett össze, akivel csak akart.
Igen ám, de az elmúlt időszakban nem jöttek az eredmények. A pápai fiúk talán egy kicsit belefásultak Véber módszereibe, az utóbbi kilenc fordulóban a megszerezhető 27 pontból csupán ötöt szerzett a csapat.
Erre szokták mondani, nem túl veretes eredménysor.
Ezért is meglepő, Véber nyilatkozata, mely szerint nem gondolta volna, hogy kirúgják Pápáról.
– Úgy gondolom, és ezt tiszta lelkiismerettel mondom, jó munkát végeztünk Pápán. Ráadásul a mostaninál jóval nagyobb hullámvölgyben is voltunk már az elmúlt években. De hagyjuk is ezt, a tulajdonos így döntött, ehhez joga van. Nekem most valamiféle összegzést kellene készítenem, átértékelni mindazt, ami velem és a csapatommal történt, ám ehhez nincs kedvem. Inkább előrenézek - mondta ezzel kapcsolatban.
Persze, most kérdéses mi lesz Véber jövője. Valószínűleg éli egy ideig a csapat nélküli edzők életét.
Bár én úgy gondolom, nem sokáig lesz munka nélkül a tréner, és ez így is van rendjén.
Véber a kispadon ugyanis pont olyan, mint a pályán volt játékosként.
Nagyszájú, bocsánat, néha kicsit nagyképű, néha flegma, de felkészült és zseniális.
Na és játékospárti - persze kérdés, hogy ez egy tulajdonos személyében előny, vagy hátrány.
És csak halkan jegyzem meg olyan focit játszat a csapatával, amely pont illene - az Újpesthez. Félre értés ne essék, nem vagy Újpest drukker, de kár tagadni, hogy egy olyan támadófutballt, ami Vébert jellemez, felállva tapsolna a Megyeri úti publikum. Talán akkor is, ha nem minden meccsét nyerné meg a csapat. És hát ugye, Véber vére lila-fehér, és őt talán mindenki szereti Újpesten.
Persze, van egy-két ember, aki azért mostanában nem zárta szívébe Vébert.
Információm szerint van két játékostárs, aki szívesen találkozna vele, kár, hogy Véber nem akar ezekkel a srácokkal találkozni. Pedig egykor jó barátok voltak ők hárman: a kapus és a két középpályás. Olyannyira megbíztak egymásban, hogy ketten kölcsön is adtak a harmadiknak. Hét számjegyű összeget, ami nem egyessel, de még csak nem is kettessel kezdődött.
Aztán Véber Pápán Bíró Péter védőszárnyai alatt egy kicsit megközelíthetetlen volt, a két egykori társ pedig egyre türelmetlenül várt a pénzére. Most viszont "Gyurika" elkerült Pápáról, a két társ pedig bizakodik abban, hogy most talán valamit visszakapnak abból az összegből.
Hacsak nem lesz megint valaki, aki védőszárnyai alá veszi a trénert.
Persze, mint mondtam, ez egy olyan utcai információ, mondjuk úgy szóbeszéd amit valószínűleg Véber soha nem fog megerősíteni.
De vajon a másik két játékos kiáll majd a nyilvánosság elé?
Aligha hiszem.
Tehát maradjunk annyiban, mindaz amit írtam, csak lehetséges.
Bár én épp az egyik társtól tudom a történetet.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr743331733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása