HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Így intézik az ügyeket Újpesten!

fehgyu 2011.09.28. 09:49

Erre szokták mondani: így intézik az ügyeket - a Balkánon.
Na meg a főváros IV. kerületében.
Újpesten ugyanis a vezetők megsértődtek azon, hogy egy játékos kérni merte a pénzét, ezért kitették a csapatból.
Tudom, tudom, Dr. Bartha Csaba, az Újpest ügyvezetője az elmúlt néhány napban százszor elmondta, Pollák Zoltán nincs kirúgva Újpestről.
Igaz, ezzel egy időben megtiltotta neki, hogy edzésre járjon.
Az ügyet kedden lezárták - amolyan balkáni-újpesti módra.
A végeredmény azt üzeni az összes többi játékosnak: pofádat befogd, mert repülsz.

„A játékos teljes egészében megkapta járandóságait, amiről nyilatkozatot is tett a klub felé, így Pollák Zoltán felé továbbra sincs semmilyen elmaradása az Újpest FC-nek – áll az Újpest honlapján megjelent közleményben. – Pollák Zoltán szerződését a klub nem bontotta fel, amely továbbra is 2013 nyaráig van érvényben.”
A "Pollák Zoltán felé továbbra sincs semmilyen elmaradása" rész a legérdekesebb, hiszen hazugság. (Fúj, szombat óta tudjuk, hogy Barta Csaba nem tudja elviselni, ha valaki nem mond igazat.) Ettől még tény, hogy nem igaz. Hiszen eddig volt tartozás - hiszen ezt a klub is elismerte - ezt fizette most ki az Újpest. A továbbra sincs szóösszetétel viszont úgy tünteti fel az Újpestet, hogy eddig sem volt tartozás.
De ugye ez nem igaz.
És ami nem igaz, az hazugság. Ennyire egyszerű ez.
Na de itt nincs vége a történetnek.
„Pollák Zoltán súlyos fegyelmi vétsége miatt az Újpest FC vezetősége úgy döntött, hogy a játékos határozatlan ideig sem az első, sem a második csapat edzéseit nem látogathatja. A játékosnak a szakmai stáb a hét minden napján külön foglalkozást tart, biztosítva a játékos sportszakmai fejlődésének lehetőségét. Az üggyel kapcsolatban az Újpest FC-nek további közlendője nincs, a »Pollák-ügyet« lezártnak tekinti."
Mondjuk, nem nagyon értem, miért fegyelmi vétség az, ha egy játékos nyilatkozik az egyébként a sportügyekkel, sporttémákkal foglalkozó, egyetlen napilapnak?
Miért fegyelmi vétség az, hogy egy játékos kiáll, és elmondja, hogy a klubvezetők - és legyen szó most bármelyik csapatról - szarnak arra, milyen fizetési határidő áll a számlán?
Nem tudom fordított esetben mit szólnának a vezetők.
Mondjuk, ha az újpesti játékosok azt mondanák nekik meccsnapon nincs kedvük focizni, nem is mennek fel a pályára, és meg sem tudják mondani, mikor lesz kedvük, vagy mikor akarnak majd játszani.
Mert lényegében ez történt, csak más megközelítésből. Bartha Csaba múlt hét szerdán még nem tudta megmondani Polláknak, mikor kapja meg az augusztusi fizetését, meg a neki járó prémiumokat.
Persze, ebbe nem gondoltak bele Újpesten.
Egész egyszerűen megsértődtek - ki tudja, idén ősszel már hányadik alkalommal - és bár kifizették a játékost, megtiltották neki, hogy Újpesten a csapattal készüljön. Maradnak az egyéni edzések. (Úgy látszik, tanulnak az MTK-s "barátaiktól", mert ott is ez az egyéni edzés a módi, csak ott annak kell így készülnie, aki nem hosszabbítja már most meg a jövőre lejáró szerződését.)
Persze, ha egy kicsit is józan ésszel gondolkoztak volna Újpesten, ha csak egy kicsit is tovább látnának az orruk hegyénél, akkor rájöhettek volna arra, hogy most emelkedhettek volna igazi vezetői nagyságokba, sőt, most pipálhatták volna le az összes, tartozást felhalmozó magyar sportvezetőt.
Ehhez csak annyit kellett volna tenni, hogy kifizetik a tartozást Polláknak, majd engedik edzeni, sőt, ha olyan a teljesítménye, játszani is.
Igaz, ehhez az kellett volna, hogy beismerjék saját hibájukat.
Erről azonban az elmúlt időben szó sem lehet Újpesten.
Na és ezzel a lépéssel azt is megkockáztatták volna, hogy a többi játékos is kinyitja a száját. És akkor még véletlenül olyan dolgok derülhettek volna ki, melyeket nem akarnának Újpesten.
Így viszont marad a futballistáknak szóló burkolt üzenet: "Fogd be a szádat, focizz, majd valamikor megkapod a pénzed is. Ha nem így teszel, nem játszhatsz"

Fehér György

 


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr553262063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása