HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Fehérvári bohózat

fehgyu 2011.09.09. 10:11

Újabb fejezetéhez érkezett a Videotonnál folyó bohózat. Tegnap szurkolói fórumot tartottak a klubnál – olyat, melyet Magyarországon még soha. Erre a fórumra ugyanis nem mehetett be akárki – és nem kérdezhetett akármit.

Persze, a klub vezetőnek óvatosság érthető volt. A portugál Paulo Sosua szétverte a bajnokcsapatot, a héten a tizenötödik légióst szerződtette le, miközben magyar futballista már alig játszik a Vidiben. Közben kirúgta a csapat meghatározó egyéniségeit, aki segítségével a gárda tavaly bajnok lett.
Persze, csapatot lehet építeni, ezzel csak az a baj, hogy Sousa egy kész csapatot vett át, amelyik bajnok lett tavaly, a mostani, zsoldos-hadsereg pedig mindössze hetedik a bajnokságban, ráadásul már tizenegy pont a lemaradása a listavezetővel szemben.
Mindehhez a vezetők statisztáltak, most pedig talán rájöttek, könnyebb a szurkolókat kizárni egy ilyen fórumról, könnyebb nem meghallani, meghallgatni az elégedetlenkedőket, mint belátni saját hibájukat.
A szurkolói fórumon, kérdéseket csak előre, a facebookon lehetett föltenni, a rendezvényre bejutni csupán érvényes szezonbérlettel, illetve VidiClub-kártyával lehetett. Igaz, ez utóbbit már nem is lehet kapni, mivel csak augusztus 31-ig árusították. Ráadásul aki mégis megpróbálta „kijátszani” ezeket az intézkedéseket, az falba ütközött, és ezt szó szerint kell érteni. A fórumnak otthont adó Városháza bejáratánál ugyanis hat nagydarab, fekete ruhás biztonsági ember állta az érdeklődő útját, míg az fel nem mutatta valamelyik passzusát.
Persze, aki bejutott, az is csak hallgathatott egy ideig. Hallgathatott egy szép mesét egy már-már Európa-hírű Videotonról, amelyik az elkövetkezendő három évben majd megmutatja az öreg kontinensnek, miként lehet egy magyar csapatból ha nem is Európa-hírű, de az Európai Kupákban minden évben szereplő, lehetőleg a csoportkörig eljutó gárdát építeni.
Persze, a mese és a valóság között szinte mindig óriási szakadék van – most is.
A már-már álomra szenderítő mese után aztán a szurkolók is megkapták a szót.
- Az jó, hogy egy év után végre van ankét, de Sousának mondom: ne higgye, hogy ilyennek kellene lennie egy szurkolói ankétnak. Nem kéne kriminalizálni a drukkereket. Akik eljöttek ide, azok imádják a klubot, sokkal jobb lett volna, ha személyesen is lehetett volna kérdezni – mondta egy középkorú úr, melyet társai tapssal jutalmaztak.
Persze, lehet, hogy inkább sírtak volna.
A Videotonnál a nyáron elkezdődött egy folyamat, ami lehet, hogy egyáltalán nem jó irányba megy. A történetes során az első bajnoki címet szerző gárda szétverése, a sok, a magyar bajnokságból egyáltalán nem kimagasló légiós Fehérvárra költöztetése után már a szurkolóknak is megszabják, hogy egy számukra összehívott fórumon mit kérdezhetnek.
Ez Magyarország 2011-ben.

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr983213204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása