HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

47 százalék

fehgyu 2011.08.18. 12:46

A Videoton szurkolóinak "nagy örömére" tegnap megszerezte első idegenbeli pontját a bajnokcsapat. A Siófok otthonában harcolta ki a 0-0-ás döntetlent a sok-sok millió forintért megerősített Vidi, így "már" nyolcadik a bajnokságban.
Mindezt egy olyan edzővel a kispadon, aki havi több mint 5 millió forintot keres, és aki a vereségre mindig tud magyarázatot. Hol a talaj volt mély, hol az ellenfél nem akart nyerni - csak épp rúgott két gólt, míg ők egyet - hol pedig egyszerűen csak csalódott.
Paulo Sousa a bajnokságban eddig 47 százalékos eredményt mutat fel a Videotonnal. Már egy közepes erősségű középiskolában is erre a teljesítményre azt mondja a tanár, hogy ülj le fiam, ez egyes!
Ha ehhez hozzávesszük, hogy bár a Szuperkupát megnyerte a csapattal, a Bajnokok Ligájából viszont simán kiesett, akkor még sötétebb a helyzet. Ráadásul a BL. ellenfél Strum már a csoportkőr kapujában áll, míg a mi bajnokaink arca a vereségek ellenére is akkora lett, hogy lassan lapjával jönnek be az ajtón, mert rendesen nem férnének be. Az egyik válogatott védő zaklatásnak veszi az újságírói kérdést, a másik már nem is áll szóba újságíróval, míg a középpályás provokációnak vesz minden érdeklődést. Persze, amikor bajnok lett a csapat, még nem ez volt a helyzet, csak miután sikertelenség lett úrrá Fehérváron.
Mert az az eredménysor, amit a Vidi produkál, bizony sikertelenség. Főleg annak tükrében, hogy a portugál edző - aki játékosként világklasszis volt, edzőként viszont még mindenhol megbukott - azt mondta, ők bizony minden meccset megnyernek az NBI-ben.
Persze, most sokan mondják, hogy a csapat összecsiszolásához idő kell.
Ez valóban így lenne, ha Sousa nem egy kész csapatot vett volna át. Ám a portugál szakember Magyarországra érkezésekor a Videoton valóban a legjobb magyar csapat volt - és ez nem üres frázis. A gárda lőtte a legtöbb gólt az NBI-ben, és ez a csapata kapta a legkevesebb találatot is.
Ám Sousa jött, és már az első edzés előtt kirúgta a csapatkapitányt, mondván, a játéka nem illik be a Vidi játékába. Aztán ezt folytatva teljesen szétzilálta a bajnokcsapatot, így nem csoda, hogy most új csapatot kell építenie. Ez így már tényleg sok időbe telik.
Igaz, Sousának van ideje: három évre kötött szerződést, és ő akkor is megkapja a potom 64 millióját évente, ha mondjuk tizedik a csapat. Persze, ki lehetne rúgni, de gondolom az sem két fillérbe kerülne a tulajdonosnak, aki most legalább másodszorra nem nevetteti ki magát.
Elég volt akkor, amikor kirúgta Mezeyt, és amikor asszisztált a bajnok szétzilálásához.
A Vidi szurkolóknak pedig marad a vereségek utáni magyarázkodás.

Fehér György
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr613162579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása